Posavje

Dogodki:

Ta veseli dan kulture 2016

TA-VESELI-DAN_pasica_715x91_01.gif
Kdaj: sobota, 3. december 2016

Ministrstvo za kulturo si s slovenskimi kulturnimi ustanovami prizadeva na različne načine približati kulturne vsebine čim širšemu krogu ljudi. Zato je leta 2000 – ob 200-letnici rojstva Franceta Prešerna – ministrstvo začelo s pobudo 3. december – dan odprtih vrat v slovenski kulturi.

Rajhenburški dan čokolade in likerjev

cokolada.JPG
Kdaj: nedelja, 6. november 2016

V Kulturnem domu Krško, enota Grad Rajhenburg, letos drugič organizirajo Rajhenburški dan čokolade in likerjev. Dogodek, ki je bil lansko leto izredno odmeven, je programsko zasnovan na izjemno bogati dediščini, ki so jo Brestanici, Posavju in celotnemu slovenskemu prostoru zapustili menihi trapisti.

Bučna coprnija v Brežicah

Noč čarovnic
Kdaj: sobota, 29. oktober 2016

   Čarovnice in čarovniki, stari od 6. let naprej, vabljeni 29. oktobra, od 18. do 21. ure v Športna…

Rumene rutke na brezplačno kopanje v Terme Čatež

catez_pomahajmo_poletju.jpg
Kdaj: četrtek, 1. september 2016

V četrtek, 1.septembra 2016, vabljeni vsi prvošolčki na BREZPLAČNO KOPANJE na poletno Termalno riviero! Pridite in ujemite še zadnje poletne sončne žarke.

Poletje v Vinici

poletje v vinici
Kdaj: petek, 22. julij 2016 - nedelja, 24. julij 2016

Športno turistično društvo Vinica obstaja že več kot trideset let in prireja več prireditev lokalnega značaja, med njimi "Poletje v Vinici", ki je njihova največja prireditev.

Poletna muzejska noč

muzejska_skrivnost.jpg
Kdaj: sobota, 18. junij 2016

Poletna muzejska noč je največja promocijska akcija slovenskih muzejev in galerij, pridružujejo se ji tudi številni drugi zavodi in ustanove, ki izvajajo programe iz področja kulturne dediščine, umetnosti, kulture, zgodovine. Povezovalni projekt, prilagojen na urbano območje, je bil že od začetka zasnovan tako, da predstavlja ustanove in njihove vsebine kot prostore sproščenega preživljanja prostega časa. Ideja se je porodila iz poznavanja podobnih dogodkov v tujini in iz želje na privlačen način predstaviti razstavišča javnosti in jih približati ljudem.

IZBOR gourmet & fun festival

Kozolec_toplar
Kdaj: sobota, 18. junij 2016

Dežela kozolcev, muzej na prostem, ki ga je CNN uvrstil med 10 razlogov za obisk Slovenije, bo v času, ko je noč najkrajša, gostila festival Izbor. Druženje na idilični lokaciji bo trajalo še enkrat dlje kot lani, od 12:00 do 01:30.

Dobrodelni tek "Tečem, da pomagam" v Termah Čatež

Indijanci_gusarji_čatež
Kdaj: nedelja, 29. maj 2016

Lions Klub Brežice se ponovno pridružuje vseslovenski dobrodelni akciji »Tečem – da pomagam« in skupaj s Športnim društvom Terme Čatež organizira tekmovalno, dobrodelno in družabno prireditev.

Posavski festival tematskih poti 2016

posavje.jpg
Kdaj: sobota, 7. maj 2016 - sobota, 25. junij 2016

Festival zajema pestro paleto tematskih poti ter ponuja preko 30 organiziranih tur, skupaj z zabavnim in izobraževalnim programom.

Začetek nacionalne akcije Slovenija hodi 2016 v Goriških Brdih

slovenija_hodi.jpg
Kdaj: ponedeljek, 11. april 2016

Nacionalna akcija SLOVENIJA HODI 2016, se bo 11. aprila pričela v Goriških Brdih in se nadaljevala po celi Sloveniji.

Fašjenk Dobova

fasjenk.jpg
Kdaj: petek, 5. februar 2016 - sreda, 10. februar 2016

FAŠJENK DOBOVA je tradicionalni kulturni dogodek (pustni karneval), ki sodi med največje turistično-kulturne prireditve v tem delu Slovenije. To dokazuje tudi sprejetje v Združenje evropskih karnevalskih mest - FECC.

Ta veseli dan kulture

TA-VESELI-DAN_pasica_715x91_01.gif
Kdaj: četrtek, 3. december 2015

V Prešernovem letu 2000 je ministrstvo za kulturo začelo s pobudo dneva odprtih vrat slovenskih kulturnih ustanov. Z leti se je preoblikovala v Ta veseli dan kulture in prerasla v množičen kulturni dogodek in veselo praznovanje ob 3. decembru, Prešernovemu rojstnemu dnevu.

"Brežice, moje praznično mesto"

2581.jpg
Kdaj: torek, 1. december 2015 - četrtek, 31. december 2015

December tudi v Brežice prinaša bogato dogajanje za vse generacije. In kaj vse letos ponujajo praznično obarvane Brežice? Zvrstili se bodo številni dogodki za najmlajše, pestro glasbeno dogajanje, svoja vrata bo na široko odprl grad Brežice, zaživele bodo mestne ulice, gostinski ponudniki v mestu pa vabijo s posebno praznično ponudbo.

Teden otroka® 2015 po Sloveniji

teden_otroka_15.jpg
Kdaj: ponedeljek, 5. oktober 2015 - nedelja, 11. oktober 2015

Teden otroka® na temo Nekaj ti moram povedati, letos poteka od 5. do 11. oktobra.

Slovenija praznuje 25-letnico DEKD

praznovanja.jpg
Kdaj: petek, 25. september 2015 - sobota, 3. oktober 2015

Dnevi evropske kulturne dediščine (DEKD) letos praznujejo 25 let neprekinjene dejavnosti v Sloveniji in so zato posvečeni praznovanjem. Številni organizatorji so v sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije pripravili bogat program tradicionalnih DEKD.

Simbioza Giba 2015

simbioza_giba_15.jpg
Kdaj: ponedeljek, 21. september 2015 - nedelja, 27. september 2015

Simbioza Giba, ki jo Simbioza Genesis, socialno podjetje, organizira že drugo leto zapored, je letos za udeležence in udeleženke po celotni Sloveniji pripravila različne oblike rekreacije, športa in gibanja. Letošnja dodana vrednost so občinski ambasadorji in gibanje za vse generacije, od -9 mesecev do 100+ let.

Evropski teden mobilnosti 2015

Kdaj: sreda, 16. september 2015 - torek, 22. september 2015

Letos v pobudi Evropskega tedna mobilnosti prihaja do korenitih sprememb. Akcija, ki je od leta 2002 v tednu od 16. do 22. septembra opozarjala na potrebo po spremembi naših potovalnih navad, se namreč združuje s kampanjo Potuj raznoliko (Do the Right Mix).

Dirka za Veliko nagrado Term Čatež

catez_junij_2012 (4).JPG
Kdaj: sobota, 12. september 2015

Vse dnevne zmagovalce posameznih kategorij vabijo na finalno dirko, ki bo 12. septembra 2015 ob 13. uri za Veliko nagrado Term Čatež 2015, kjer se boste potegovali za nagrado - 365 vstopov na Termalno riviero!

Pomahajmo poletju v Termah Čatež

catez_pomahajmo_poletju.jpg
Kdaj: petek, 28. avgust 2015 - nedelja, 30. avgust 2015

Resda se konec avgusta poletje počasi poslavlja od nas, toda lepo vreme in poletne temperature še vedno omogočajo vrsto kopalnih užitkov. Za slovo od poletja v Termah Čatež obljubljajo malo drugačno doživetje: italijanske kulinarične mojstrovine, doživetje košarkarskega utripa in nastop z živo glasbo.

Festival ŠVIC 2015

svic
Kdaj: petek, 10. julij 2015 - sobota, 11. julij 2015

Zloglasni Festival ŠVIC se tudi letos vrača v idilično dolinico blizu Čateža pri Trebnjem. Poleg okusne hrane in pijače, odlične družbe ter super vzdušja pa organizatorji obljubljajo raznolike dnevne aktivnosti in nepozaben večerni program!

Novice:

Pomladni festival tematskih poti Posavje

aktivnosti-pohodnistvo.jpg
ponedeljek, 24. april 2017

V Posavju maja potekajo konec tedna organizirani pohodi po vsebinsko bogatih tematskih poteh s strokovnim vodenjem, posavsko gastronomijo, lokalnimi zgodbami ter interpretacijo naravne in kulturen dediščine.

220 LET čateških vrelcev… za 220 DNI toplih termalnih ugodnosti!

catez_prvomajske_pocitnice.jpg
sreda, 5. april 2017

Vse se je začelo pred davnimi 220-timi leti. Ko je bil svet obrnjen na glavo v primerjavi s sedanjostjo. A vendar je že takrat človek znal uživati v toplih, termalnih vodah, ki so imele zdravilen učinek.

Terapevtski center za hrbtenico v Termah Čatež

naprave.jpg
ponedeljek, 3. april 2017

Dandanes se z bolečinami v predelu hrbtenice srečuje že vsaka druga odrasla oseba. Vzrok je največkrat premalo gibanja, kar vodi do degeneracije globokih notranjih mišic. Te se nahajajo tik ob hrbtenici in pri obremenitvi niso več sposobne stabilizirati posameznih segmentov hrbtenice, kar vodi k njeni destabilizaciji.

Kamp Terme Čatež tudi mednarodno najboljši slovenski kamp

catez_kamp_adac_anwb.jpg
petek, 27. januar 2017

Priznano nemško avtomobilsko združenje ADAC in nizozemski avto klub ANWB sta za leto 2017 ponovno ocenila kamp Terme Čatež kot najboljši slovenski kamp.

Nova investicija v Termah Paradiso

paradiso_13.jpg
torek, 10. januar 2017

V Termah Paradiso v Dobovi pravkar tečejo intenzivna investicijska dela. Do predvidoma sredine junija 2017 bo butični Spa & Wellness hotel Paradiso **** superior bogatejši za 18 luksuznih dvoposteljnih sob, med katerimi bodo tudi sobe z jacuzzijem, povezane družinske sobe, ter business sobe, ki bodo svoje goste zadovoljevale z mistično podobo in nadstandardno opremo.

Rajhenburški dan čokolade in likerjev

cokolada.JPG
sreda, 2. november 2016

V Kulturnem domu Krško, enota Grad Rajhenburg, letos drugič organizirajo Rajhenburški dan čokolade in likerjev. Dogodek, ki je bil lansko leto izredno odmeven, je programsko zasnovan na izjemno bogati dediščini, ki so jo Brestanici, Posavju in celotnemu slovenskemu prostoru zapustili menihi trapisti.

Pravljični sprehod skozi Brežice

Gvido_Brezice
torek, 25. oktober 2016

Veveričji škrat Gvido vas popelje na pravljični sprehod skozi Brežice.

Čateška noč

Čateška noč
torek, 9. avgust 2016

Popoln vikend zabave s skupino Doctor&Doctor, KINGSTONI, dobovskimi mažuretkami, Magio da Terra in Help! Beatle Tribute Band.

V Brežice (ali pa v Terme Čatež) zopet z brezplačnim avtobusom

brezice_panorama-z-gradom_-1-640x480.jpg
ponedeljek, 18. julij 2016

Tudi letošnje poletje so Brežice bogatejše za krožne vožnje brezplačnega turističnega avtobusa, ki vsako leto uvodne vožnje prične v času festivala Brežice, moje mesto.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
četrtek, 30. junij 2016

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi, ki so si lani prvič prislužile naziv Naj kopališče.

Poletna muzejska noč

Muzej juzne zeleznice
sreda, 15. junij 2016

Poletna muzejska noč je največja promocijska akcija slovenskih muzejev in galerij, pridružujejo se ji tudi številni drugi zavodi in ustanove, ki izvajajo programe iz področja kulturne dediščine, umetnosti, kulture, zgodovine.

Pred vrati je 19. Slovenska turistična borza (SIW)

siw_kg.jpg
četrtek, 9. junij 2016

Ta teden bo med 9. – 11. junijem v organizaciji Slovenske turistične organizacije (STO) v Termah Čatež potekala 19. Slovenska turistična borza oziroma Slovenian Incoming Workshop (SIW).

NAJ KOPALIŠČE: Terme Čatež – Vodni raj za staro in mlado

catez_poletje.jpg
torek, 7. junij 2016

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodne užitke. Tokrat so se odpravili v Terme Čatež, ki so pravi termalni raj za staro in mlado. Glavna atrakcija za prihajajoče poletne dni je seveda Termalna riviera, ki ponuja številne možnosti sprostitve in adrenalinskih užitkov.

Dobrodelni tek "Tečem, da pomagam" v Termah Čatež

indijanska vas čatež
petek, 20. maj 2016

Lions Klub Brežice se ponovno pridružuje vseslovenski dobrodelni akciji »Tečem – da pomagam« in skupaj s Športnim društvom Terme Čatež organizira tekmovalno, dobrodelno in družabno prireditev.

Začetek nacionalne akcije Slovenija hodi 2016 v Goriških Brdih

slovenija_hodi.jpg
torek, 19. april 2016

Nacionalna akcijo SLOVENIJA HODI 2016, se je ta vikend pričela v Goriških Brdih in se bo nadaljevala po celi Sloveniji.

SIW 2016: Slovenska turistična borza

siw_kg.jpg
torek, 12. april 2016

Turistična borza SIW, ki je z leti postala osrednji poslovni dogodek slovenskega turističnega gospodarstva, bo letos potekala v Termah Čatež med 9. in 11. junijem, osrednji borzni dan pa bo potekal 10. junija.

Pomladni Teden restavracij

dobrna_kulinarika.jpg
ponedeljek, 29. februar 2016

Teden restavracij je sinonim za kulinarične užitke, ki je samo v lanskem letu razvajal več kot 76.000 gostov in uspešno definiral idejo nove slovenske kuhinje. A resnični čar projekta ni v njegovih številkah, temveč v kakovosti in visokih standardih kulinarične ponudbe sodelujočih restavracij. Izbrane sestavine lokalnega porekla in ekološke pridelave, združene z ustvarjalnostjo in modernimi kuharskimi tehnikami v edinstvene menije vsakič znova pričarajo pristen odsev vrhunskosti slovenske kulinarike.

ZPTM Brežice po Ljubljani, lokalno turistično ponudbo predstavlja tudi v Beogradu

IMG_7094.JPG
sreda, 10. februar 2016

Zadnji januarski vikend je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal sejem Alpe-Adria: Natour, na katerem so bile obiskovalcem predstavljene tudi brežiške znamenitosti in ponudniki.

Predprodaja vstopnic za kopanje v Termah Čatež

predprodaja_catez.jpg
sreda, 6. januar 2016

Zagotovite si vstopnice za kopanje po ugodnih cenah že danes...

Predprodaja poteka do 29. 2. 2016.

Zimske akcije, drsališče in topli bazeni vabijo v Terme Čatež

catez_druzine_vroce_ta_hip.jpg
sreda, 23. december 2015

V Termah Čatež so s ponudbo različnih akcijskih paketov pripravljeni na zimo in leto 2016.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije