Savinjska

Dogodki:

Praznik kozjanskega jabolka

jabolko.png
Kdaj: nedelja, 1. oktober 2017 - ponedeljek, 9. oktober 2017

V nedeljo, 1. oktobra se je pričel že osemnajsti Praznik kozjanskega jabolka in sicer s pohodom po kozjanskih sadovnjakih. Pohoda se je udeležilo okoli 150 pohodnikov. Preko celega tedna se bo zvrstilo kar nekaj dogodkov.

Anin festival

anin festival
Kdaj: ponedeljek, 21. avgust 2017 - sobota, 2. september 2017

Letošnji Anin festival bo postregel s 44 glasbenimi dogodki. Zvrstilo se bo 31 koncertov klasične…

Flosarski bal

flosarski_bal.jpg
Kdaj: ponedeljek, 31. julij 2017 - nedelja, 6. avgust 2017

Flosarski bal, ki poteka na Ljubnem ob Savinji, sodi med najstarejše prireditve v Sloveniji. Obiskovalci imajo med 22. julijem in 6. avgustom priložnost obiskati in se udeležiti več kot 40 različnih dogodkov, ki jih skupaj z različnimi društvi in posamezniki organizira Turistično društvo Naš kraj.

Pivo in cvetje

pivo_cvetje-1.JPG
Kdaj: četrtek, 13. julij 2017 - nedelja, 16. julij 2017

Že triinpetdeseti festival bo vrhunec glasbenega poletja, ki prinaša pestro glasbeno dogajanje za vse generacije in vse glasbene okuse. Glasbeni program ostaja najbolj pester med vsemi slovenskimi festivali, saj ponuja mnoge glasbene zvrsti, od popa do rocka, latino ritmov, muzikala in elektronske plesne glasbe, do narodnozabavne ter letos prvič tudi klezmerja.

14. festival Pranger

Rogaška
Kdaj: torek, 27. junij 2017 - nedelja, 2. julij 2017

14. Srečanje pesnikov, kritikov in prevajalcev poezije

22. Pohod po Aškerčevi poti

pohodnistvo_cerkno.jpg
Kdaj: sobota, 10. junij 2017

Dan smrti pesnika Antona Aškerca (10. junij) v Laškem vedno obeležijo s kulturno-pohodniško prireditvijo - Pohodom po Aškerčevi poti. Pot se vije skozi kraje, ki so najtesneje povezani s pesnikovim otroštvom in odraščanjem. Ob zaključku pohoda poteka na Aškerčevini kulturna prireditev, ki jo sooblikujejo znani ljudje iz sveta kulture.

Čebelarski praznik

čebela
Kdaj: sobota, 20. maj 2017

Letošnji slovenski čebelarski praznik, že 15. zapovrstjo, se bo odvijal v Laškem. Datum sovpada z rojstnim dnem našega največjega čebelarja Antona Janše in pričakovanjem razglasitve Svetovnega dne čebel.

3. Odprto državno tekmovanje Mažoretne zveze Slovenije

mazorete
Kdaj: sobota, 13. maj 2017 - nedelja, 14. maj 2017

V športni dvorani Tri lilije v Laškem bo 13. in 14. maja Mažoretna zveza Slovenije skupaj z KD Lašk…

Razvajaj se v Velenju

danijela.jpg
Kdaj: sreda, 8. marec 2017 - nedelja, 12. marec 2017

Mestna občina Velenje v sodelovanju s SAŠA inkubatorjem že četrto leto zapored ob dnevu žena pripravlja projekt Razvajaj se v mestu, s katerim želijo v mestno središče privabiti čim več občanov in tudi drugih obiskovalcev.

Pust Mozirski

pust2.jpg
Kdaj: četrtek, 23. februar 2017 - sreda, 1. marec 2017

Maškare od tu in tam vas vabijo na norčave dogodivščine.

2. Festival kave

kava
Kdaj: sobota, 18. februar 2017 - nedelja, 19. februar 2017

Na celjskem sejmišču med vikendom, 18. in 19. februarja, pripravljajo 2. Festival kave Slovenija. Partner Celjskega sejma pri pripravi dogajanja je tržaško združenje proizvajalcev in trgovcev s kavo, ki bo med drugim poskrbelo za aktualna predavanja za strokovno in splošno javnost.

2. KULINART - festival hrane in pijače

kulinarika.JPG
Kdaj: sobota, 18. februar 2017 - nedelja, 19. februar 2017

Na celjskem sejmišču bodo med vikendom, 18. in 19. februarja, poskrbeli za kulinarična razvajanja na 2. festivalu hrane in pijače Kulinart. Predstavilo se bo 70 ponudnikov najboljše domače ponudbe vsega za razvajanje brbončic.

Ljubno - FIS svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske

Ljubno:skoki
Kdaj: sobota, 11. februar 2017 - nedelja, 12. februar 2017

Slovenski ženski smučarski skoki so v pretekli sezoni presegli vsa pričakovanja in zastavljene cilje, slovenske orlice pa so na prenovljeni skakalnici na Ljubnem osvajale zgodovinska odličja in srca navijačev. Letos dekleta stojijo na pragu novih izzivov in zrejo v prihodnost z optimizmom, saj je začetno obdobje na Ljubnem za njimi, za  nadaljevanje pravljice o slovenskih ženskih smučarskih skokih pa so si zastavile nove, še višje cilje.

Koncertno dogajanje v Celju

grad-celje-celjski-grad-castle-61.jpg
Kdaj: torek, 13. december 2016 - sobota, 31. december 2016

Tdui v Celju pripravljajo pester decembrski program. Vabljeni na številne brezplačne koncerte na prostem med 3.12. in 24.12.2016!

Zimski Jamatlon 2016

jamatlon.jpg
Kdaj: sobota, 3. december 2016

V Zasavju, v središču Slovenije, pripravljajo eno najbolj norih dogodivščin te zime v Sloveniji. V povsem samosvojem okolju pred kratkim zaprtih rudniških jam bodo udeleženci s pomočjo rudarjev na 5,5 kilometra dolgi progi 200 metrov pod zemljo premagovali različne ovire, ki so povezane z rudarskim delom in življenjem.

Ta veseli dan kulture 2016

TA-VESELI-DAN_pasica_715x91_01.gif
Kdaj: sobota, 3. december 2016

Ministrstvo za kulturo si s slovenskimi kulturnimi ustanovami prizadeva na različne načine približati kulturne vsebine čim širšemu krogu ljudi. Zato je leta 2000 – ob 200-letnici rojstva Franceta Prešerna – ministrstvo začelo s pobudo 3. december – dan odprtih vrat v slovenski kulturi.

5. tradicionalni kongres čarovnic

carovnici.jpg
Kdaj: ponedeljek, 31. oktober 2016

Čarovnice iz Dežele pravljic in domišljije vabijo vse čarovnice in čarovnike od blizu in od daleč, da se udeležijo 5. tradicionalnega kongresa čarovnic. Začetek kongresa je v soboto, 31. 10. 2016, ob 9. uri in bo trajal vse do 22. ure. Potekal bo v Deželi pravljic in domišljije v Olimju.

1. Skazin dobrodelni tek Otrok otroku

otroci.jpg
Kdaj: sobota, 8. oktober 2016

Podjetje Plasika Skaza d.o.o. v soboto, 8. oktobra, organizira 1. dobrodelni tek Otrok Otroku, katerega namen je vzpodbujanje medsebojne pomoči med otroki. Zato bodo otroki tekli v parih in pomagali drug drugemu. Hkrati bodo pomagali otrokom iz socialno šibkih družin, saj bo Skaza za vsak par, ki priteče skupaj na cilj, v njegovem imenu podarila donacijo v višini 10 evrov.

Praznik kozjanskega jabolka

Košara jabolk
Kdaj: nedelja, 2. oktober 2016 - nedelja, 9. oktober 2016

Praznik kozjanskega jabolka je tradicionalna, osrednja prireditev v Kozjanskem parku, ki jo bodo letos organizirali že sedemnajstič zapovrstjo. S prireditvijo želijo prikazati delo in prizadevanja pri varstvu naravnih vrednot in ohranjanju kmetijske kulturne krajine na Kozjanskem, katere bistveni razpoznavni krajinski element so visokodebelni travniški sadovnjaki s starimi sortami jablan.

27. Pikin festival

pika-p.jpg
Kdaj: ponedeljek, 19. september 2016 - sobota, 24. september 2016

V Velenju se na različnih lokacijah na veliko dogaja celoten september, osrednje prizorišče ob Velenjskem jezeru pa v festivalskem tednu preplavijo številni obiskovalci. Tema letošnjega festivala je Krog letnih časov, častna pokroviteljica pa je igralka in televizijska voditeljica Katarina Čas.

Novice:

Sejem inovativnih digitalnih rešitev Feel the Future

feel the future
ponedeljek, 16. oktober 2017

Po skoraj poldrugem desetletju bo v Celju zaživel novi sejem inovativnih digitalnih rešitev Feel the Future, ki predstavlja nadgradnjo sejma informacijskih tehnologij. Med 19. in 21. oktobrom 2017 bo na enem mestu združil številne predstavnike panoge, ki prihajajo iz regije in širše, ter postregel s pestrim programom. Pobuda, ki je nastala pod okriljem Celjskega sejma, uživa široko podporo strokovne javnosti.

Praznik kozjanskega jabolka

jabolka
sreda, 4. oktober 2017

V nedeljo, 1. oktobra se je pričel že osemnajsti Praznik kozjanskega jabolka in sicer s pohodom po kozjanskih sadovnjakih. Pohoda se je udeležilo okoli 150 pohodnikov. Preko celega tedna se bo zvrstilo kar nekaj dogodkov.

Rogaška Slatina je ponudbo zdravstvenega turizma dopolnila z novostjo – nevrološko ambulanto.

Rogaška
sreda, 27. september 2017

Rogaška Slatina je eden izmed najbolj prepoznavnih turističnih krajev v Sloveniji, ki slovi po lokaciji izvira zdravilne mineralne vode Donat Mg in po svoji tradicionalni zdraviliški dejavnosti. Medicinski turizem je kot ena izmed niš turistične ponudbe pomemben del razvoja kraja in zasledovanje trendov pri tem igra ključno vlogo.

Svetovni dan turizma odpira vrata v Žičko kartuzijo

Zicka kartuzija
ponedeljek, 25. september 2017

Ob svetovnem dnevu turizma svoja vrata na stežaj odpira Žička kartuzija, nekdanji kartuzijanski samostan, ki v neokrnjeni Dolini svetega Janeza že od 12. stoletja pripoveduje osupljive zgodbe.

Vege piknik v celjskem mestnem parku

zelenjava
torek, 12. september 2017

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice vas 16. septembra od 10ih do 18ih vabi na Vege piknik v celjski mestni park. Pripravljali bomo slastne veganske jedi, ob prijetnem druženju v naravi boste lahko nahranili svoje trebušcke, prisluhnili predavanjem in pokusili okusne veganske dobrote ostalih ponudnikov.

SeAlps challenge - prva etapna kolesarska dirka za rekreativce v regiji

sealps1
petek, 28. julij 2017

Prva večdnevna kolesarska dirka za amaterje v regiji, SeAlps challenge, bo potekala med 12. in 15. septembrom, kolesarji pa bodo premagovali kilometre od slovenskega morja do Alp. Celotna dirka bo dolga približno 400 km s skupaj 5.000 metri višinske razlike.

Golte z novim lastnikom pričenjajo poletno sezono

golte_poleti
četrtek, 13. julij 2017

Podjetje Golte d.o.o. je ob koncu zimske sezone pridobilo novega večinskega lastnika, podjetje Sicom Invest d.o.o., ki je zastavilo novo vizijo razvoja tega gorsko turističnega centra.

Pivo in cvetje

pivo_cvetje3.JPG
sreda, 12. julij 2017

Že triinpetdeseti festival bo vrhunec glasbenega poletja, ki prinaša pestro glasbeno dogajanje za vse generacije in vse glasbene okuse. Glasbeni program ostaja najbolj pester med vsemi slovenskimi festivali, saj ponuja mnoge glasbene zvrsti, od popa do rocka, latino ritmov, muzikala in elektronske plesne glasbe, do narodnozabavne ter letos prvič tudi klezmerja.

Muzikal Veronika Deseniška se vrača na Stari grad Celje

poletje v celju
torek, 27. junij 2017

V tem tednu se na Stari grad Celje ponovno vrača muzikal Veronika Deseniška, uspešnica, ki jo je lani videlo več kot 10.000 obiskovalcev. Na ogled bo v petek, 30. 6. 2017, ob 21.00 in v soboto, 1. 7. 2017, ob 21.00. Živahno bo tudi na Mestni plaži, kjer bodo lahko otroci sodelovali v ustvarjalno –kulinarični delavnici Ivane Ristić- IRDoživetja v torek, 27. 6. 2017, ob 18.00.

Novo igralo na Velenjski plaži

velenje
sreda, 21. junij 2017

Mestna občina Velenje je na Velenjski plaži namestila novo otroško igralo, ki je prilagojeno tudi za otroke s posebnimi potrebami. Vrednost investicije je znašala 10 tisoč evrov.

15. Poletna muzejska noč

muzeji.jpg
petek, 16. junij 2017

15. Poletna muzejska noč bo potekala v soboto, 17. junija 2017, od 18. do 24. ure. V letošnji akciji bo sodelovalo okoli 70 institucij, s preko 350 programi.

Razstava 3. kamen od Sonca

zemlja.jpg
torek, 13. junij 2017

V Kulturno-gospodarskem središču evropskih vesoljskih tehnologij (KSEVT) v Vitanjah je od četrtka, 8. junija, na ogled kulturno-izobraževalna postavitev 3. kamen od sonca.

Dirka po Sloveniji

Kolesar
ponedeljek, 12. junij 2017

Kolesarska Dirka po Sloveniji bo potekala od 15. do vključno 18. junija. Letošnja, že 24. dirka zapovrstjo, prinaša več novosti, med njimi tudi nov in večplastni slogan dirke »Boj za zeleno« oz. »Fight for green«, ki ob novi zeleni barvi majice vodilnega kolesarja hkrati odraža in sporoča zavezanost tega pomembnega in odmevnega športnega dogodka za trajnostno usmeritev naše dežele in zeleno jedro znamke I feel Slovenia.

Pljusk na Velenjski plaži

plaža velenje
sreda, 7. junij 2017

Mestna občina Velenje bo v sklopu prireditev, ki so jih poimenovali Skok v poletje, zadnji vikend v juniju odprla kopalno sezono.

Nov tobogan v Termah Olimia - Black Cannon

Aqualuna-Terme-Olimia-2.jpg
petek, 2. junij 2017

V Termalnem parku Aqualuna se bo toboganu King Cobra letos pridružil še eden adrenalinski tobogan Black Cannon, ki bo goste presenetil z visoko hitrostjo spusta in zaključnim vratolomnim skokom v bazen.

Poletje v Celju

poletje_celje.jpg
četrtek, 1. junij 2017

Projekt Poletje v Celju, knežjem mestu s katerim Mestna občina Celje bogati kulturno dogajanje v mestu,  se tudi letos osredotoča na raznoliko vsebinsko  ponudbo, ki ji bodo lahko ciljne javnosti sledile na že dodobra prepoznavnih prireditvenih lokacijah v mestnem središču.

Terme Olimia odpirajo Glamping Olimia Adria Village

druzina_olimia.jpg
sreda, 31. maj 2017

V sklopu kampa Natura v Termah Olimia bodo konec maja odprli novo glamping naselje, ki se bo imenovalo Glamping Olimia Adria Village. Gre za moderne glamping šotore, ki so jih izdelali v podjetju Adria Dom in omogočajo najvišje udobje bivanja v naravnem okolju. V sklopu letošnjih novosti bodo prenovili tudi wellness Termalija, gostišče Lipa in v Termalnem parku Aqualuna dodali nov tobogan.

Fit & fun v Termah Olimia

Olimia15.jpg
petek, 19. maj 2017

Temperature počasi a vztrajno naraščajo in prišel je čas, da se pripravite na prihajajoče poletne mesece. V Termah Olimia so za vas pripravili posebne delavnice gibanja, oblikovanja telesa in vse tisto, kar vam bo pomagalo izklesati razkazovanju na plaži primerno postavo.

Novo pivo na Fontani piv Zeleno zlato

pivo
torek, 9. maj 2017

Kot so obljubili ob odprtju nove sezone Fontane piv Zeleno zlato, bodo ponudbo piv na fontani skozi leto menjali, pri tem pa sledili sodobnim trendom v pivovarstvu in željam obiskovalcev. S tem želijo obiskovalce spodbuditi k vračanju in poskušanju novih vrst piva.

40. državno srečanje in tekmovanje mladih slovenskih čebelarjev

čebela
četrtek, 4. maj 2017

V soboto, 6. maja, bo v Velenju potekalo 40. državno srečanje in tekmovanje mladih slovenskih čebelarjev, ki ga organizira Čebelarska zveza Slovenije v sodelovanju z Mestno občino Velenje in Osnovno šolo Gustava Šiliha Velenje. Na tekmovanju bo sodelovalo več kot 550 učencev in njihovih mentorjev iz 110 osnovnih šol, srednjih šol in čebelarskih društev iz cele Slovenije.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije