Avstrija

Nazaj na rubriko Avstrija
advent_graz.jpg

Advent v prestolnici užitkov Gradec

Datum: četrtek, 19. november, 2015

V graškem starem mestnem jedru tradicionalno teden dni pred prvim adventnim vikendom svoja vrata tudi letos odpirajo adventni sejmi.

V Gradcu advent velja za 5. letni čas, v katerem se okrasi celo mesto z namenom, da bi se svojim gostom predstavilo v karseda lepi in raznoliki preobleki. V starem mestnem jedru od petka, 20. novembra, do četrtka, 24. decembra 2015, vabi štirinajst prikupno oblikovanih adventnih in božičnih tržnic k razvajanju in pohajkovanju, saj so vse tržnice medsebojno dosegljive peš. Od adventne
tržnice Aufsteirern na Grajskem hribu do tržnice na Glavnem trgu in tržnice na trgu Tummelplatz do Festivala čutov v četrti Joanneumsviertel, ki s pobudo 'Štajerska umetna obrt' nudi posebno popestritev.

Gradec pa je v adventu idealno mesto tudi za najmlajše: vsako nedeljo na adventni tržnici na graškem Glavnem trgu poteka pester družinski program. V okviru otroškega adventa bodo otroške oči ob pogledu na nostalgični veletoč, pravljični vlakec in vrtiljak povsem
zažarele. Tudi v Otroškem zimskem svetu na trgu Karmeliterplatz bo letos ponovno nastal doživljajski svet s številnimi privlačnostmi kot npr. drsališče in izvrsten otroški ustvarjalni in zabavni program.

Več informacij: www.graztourismus.at

Nazaj na rubriko Avstrija

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije