Avstrija

Nazaj na rubriko Avstrija
koce.jpg

Kjer zimski dopust najbolje tekne

Datum: petek, 25. november, 2011

Smučarske koče v regiji Schladming-Dachstein, Kulinarična zima v regiji Murtal, Južnoštajerska vinska zima in Ples užitkov v Gradcu...

Smučarske koče v regiji Schladming-Dachstein

  • 14 gorskih smučarskih koč postreže s 35 tipičnimi štajerskimi jedmi – vse vključno s postrežbo!
  • Na Planaiu je v okviru gurmanske ponudbe „Genuss-Spechten“, gre za kulinarično sodelovanje 13 koč na Planaiu, potrebna huda lakota: ta krožnik užitkov namreč vsebuje kar 13 štajerskih specialitet
  • Lakoto in športni duh je na Hochwurzen mogoče potešiti vse do 22. ure, saj koče z rebrci in krompirjem iz pečice goste razvajajo vse do zadnjega sankaškega spusta ob 22. uri.

www.schladming-dachstein.at

Kulinarična zima v regiji Murtal

Prvi hod bodo gostje lahko zaužili v okviru smučarske otvoritve pod naslovom „Festival juh“ na Turracher Höhe, in sicer 3. in 4. decembra 2011, z glavnim hodom pa bodo postregli v okviru „Gurmanske smučarske pomladi“ od 1. do 31. marca 2012.
Ob smučarski otvoritvi s Festivalom juh na Turracher Höhe se bo iz gostinskih jušnih loncev še posebej kadilo. V okviru Gurmanske smučarske pomladi pa bodo gostinci v marcu za pokušino ponudili posebne regionalne specialitete.

www.turracherhoehe.at

Južnoštajerska vinska zima

vinska_zima.jpgOd 20. novembra 2011 do 2. februarja 2012 vinsko mesto Leibnitz predstavlja svojo vinsko kompetenco.
Po uspešnem uvodu v lanskem letu Južnoštajerska vinska zima piše svoje drugo leto z velikim številom prireditev, ki bodo prinesle veselje do zime na jugu avstrijske Štajerske.
Zima na Južnem Štajerskem pomeni tudi: zimo z milim podnebjem ob prijetnejših temperaturah kot drugje po deželi. Sestavni del tega letnega časa pa je tudi megla, ki poskrbi za prav posebno vzdušje in vtise. Med pohodom se tako lahko potopite v prav posebno atmosfero, zato vam nudimo namig za fascinantne fotografske motive: mistične vinske trte. Vino pa je tudi tema "Južnoštajerske vinske zime", zato prenočišča vse goste prav prisrčno vabijo k obisku.

Prireditve v okviru Južnoštajerske vinske zime 2011/2012

  • Pokušina starega vina: 12.12.2011
  • Vinogradniški užitek v sektu: 5.1.2012
  • Zabava ob koncu sezone junkerja: 2.2.2012

www.weinwinter.at

Vrhunci plesne sezone v Gradcu: 2. Ples užitkov

Gradec velja za prestolnico užitkov avstrijske Štajerske, kar mesto vsem sladokuscem skozi celo leto dokazuje s številnimi kulinaričnimi prireditvami.
10. februarja 2012 bodo vrhunski štajerski kuharji iz vseh kotičkov dežele v okviru 2. Plesa užitkov postregli s svojimi dobrotami. Več kot zgovoren dokaz za uspeh je bil udarni začetek v marcu 2011, na katerem je okoli 900 gostov doživelo nenavaden večer poln užitkov.
Kuharji so iz štajerskih produktov neposredno pred očmi gostov pričarali nadvse okusne kreacije.
Podrobnejše informacije o kuharjih in spremljevalnem programu so od sredine oktobra 2011 na voljo na spletni strani www.genussball.at. Za nočitev obiščite: www.graztourismus.at

Nazaj na rubriko Avstrija

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije