Avstrija

Nazaj na rubriko Avstrija
avstrija.JPG

Ko so mobilni telefoni, notesnik in podobno na dopustu

Datum: ponedeljek, 17. september, 2012

Vedno več ljudi želi na dopustu ubežati vsakdanjemu hrupu in stresu. Z novim 'Offline dopustom' na avstrijskem Štajerskem si bosta telo in duša lahko nabrala novih moči v naravi. V 13 izbranih namestitvah bodo goste namreč naučili pravega ‚odklopa', saj bodo povzročitelje stresa poslali na dopust.

Ste vedno dosegljivi na mobilnem telefonu, na poti preverjate e-pošto, ste vsak dan na Facebooku – celo na dopustu? Le kako naj bi se potemtakem sploh lahko odpočili?! Na avstrijskem Štajerskem mobilni telefoni, notesniki in podobne naprave ostanejo izključene. 13 namestitvenih objektov se je namreč odločilo, da organizirajo ‚offline dopust' po kriterijih, ki povzročiteljem vsakdanjega stresa ne bodo pustili blizu: območje brez mobilnikov po celotni namestitvi, brez brezžične internetne povezave v namestitvenem objektu, brez internetnega dostopa v sobah, brez televizije, brez radia, brez budilke in telefona.

Offline na avstrijskem Štajerskem (izbrane ponudbe)

Spokojni dnevi v sobi hotela Schmiedberger v naravnem parku - 2 nočitvi, 1 x popoldanska malica s kavo in kolači, piknik košara ali skupni večer z žarom, ribolov v domačem hudourniku, opazovanje divjadi, voden pohod - Cena: od 75 evrov na osebo

Prosti čas in predah od stresnega vsakdanjika v naravnem hotelu - 3 nočitve s polpenzionom, obisk kmetije z zelišči, piknik ob ptičjem petju v grajskem parku, masaža v stolpu - Cena: od 220 evrov na osebo

Seveda pa zaradi tega gostom še zdaleč ne bo dolgčas: vsi ‚offline' namestitveni objekti nudijo dodatne ponudbe, v okviru katerih se bodo gostje učili, kako se odklopiti in dati 'možgane na pašo'. Aktivnosti obsegajo klasično jogo, dihalno terapijo in meditacijo, pa vse do piknika ob ptičjem petju ter prijetnega in udobnega sprehoda. Pri tem je pomembno, da gostje začutijo tla pod nogami in jih ne izgubijo.

Trajnostni odklop – bodisi v planinah, v termalnem hotelu ali na bio kmečkem turizmu

Gostje na avstrijskem Štajerskem lahko najdejo ‚Offline namestitve', ki ustrezajo njihovim zahtevam: povsem idilično in stran od vrveža leži samotna gorska koča Fernerhütte na vrhu Zirbitzkogel, ki nudi offline dopust in termalne toplice Bad Waltersdorf, v katerih so gostom na voljo dodatne ponudbe za preprečevanje izgorelosti. Med 13 namestitvenih objektov sodijo še 150 let star bio kmečki turizem, žlahten jezerski hotel Jägerwirt in slikoviti naravni hotel Schloss Kassegg. V vsakem od teh 13 namestitev dopustniki na nekoliko drugačen način najdejo mir, spokojnost ter povsem spremenijo vsakdanje navade.

Več informacij na: www.steiermark.com/offline-urlaub.


Pregled najpomembnejših jesenskih prireditev

21. do 22. 9. 2012 Odgon živine v dolino v Dachsteinu, Ramsau am Dachstein, www.ramsau.com

21. 9. do 14. 10. 2012 Štajerska jesen – festival sodobne umetnosti v Gradcu, www.steirischerherbst.at

28. do 30. 9. 2012 46. Praznik hmelja in trgatve, Leutschach, www.rebenland.at

14. 10. 2012 Graški maraton, www.grazmarathon.at

6. do 10. 11. 2012 Ice Challenge in Ice Gala, Gradec, www.icegala.at

7. 11. 2012 Štajerska predstavitev junkerja – prva pokušina mladega vina, www.steirischerwein.at

9. do 11. 11. 2012 Horsefeathers Pleasure Jam – deskarska prireditev, Dachstein, www.pleasurejam.com

14. do 17. 11. 2012 24. Mednarodni festival gorskega in adrenalinskega filma, Gradec, www.mountainfilm.com

23. do 24. 11. 2012 Skitouren – smučarska otvoritev na ledeniku Dachstein, www.ramsau.com 

Vse podrobnosti najdete na www.steiermark.com/events

 

Nazaj na rubriko Avstrija

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije