Avstrija

Nazaj na rubriko Avstrija
salzburg_advent_2009_d.jpg

Na silvestrovanje v Salzburg ali na Dunaj

Datum: petek, 16. december, 2011

Mogoče si tokrat želite doživeti silvestrovo drugače – še vedno sicer pod zvezdami, vendar s pridihom tujine.

Salzburg...

Zakaj se ne bi odpravili v Salzburg? To mesto, ki je še vedno relativno blizu, očara tudi sicer, brez novoletnih okraskov in številnih lučk. A ko zaživi v novoletnem ozračju, ko s stojnic zadiši po kuhanem vinu, je še toliko bolj vabljivo.

Med 21. uro zvečer in 4. uro zjutraj bo staro mestno jedro spremenjeno v zabaviščno cono z odri, na katerih bodo nastopali številni izvajalci in zabavali mimoidoče. In ob polnoči bo seveda nebo razsvetlil ognjemet.

Dunaj...

Mogoče pa si želite, da bi se zavrteli v taktih Straussovih valčkov ali polke. Silvestrovo na Dunaju bo gotovo prav tako nepozabno. Mestno jedro bo postalo zabaviščna cona že ob drugi uri popoldne in zabava bo trajala do druge ure ponoči.

Organizatorji pričakujejo med dvesto do tristo tisoč udeležencev, ki se bodo zabavali ob številnih odrih ali s plesom na ulici. Za pijačo in jedačo bodo skrbeli pod šotori s pivom, punčem in šampanjcem ter okusnimi prigrizki.

Zveze in cene

Zveze z vlakom med Ljubljano in Salzburgom ter Dunajem so ugodne, prav tako tudi cene. Če se odpravi na pot družina ali skupina prijateljev, je cenovno najugodnejša ponudba City Star. Pri tej ponudbi otroci do 15. leta starosti v spremstvu staršev ali starih staršev potujejo celo brezplačno. Tisti, ki se bodo za pot odločili najhitreje, pa si bodo lahko nabavili vozovnice po ponudbi SparSchiene.

Nazaj na rubriko Avstrija

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije