Avstrija

Nazaj na rubriko Avstrija
koroska.jpg

Popolni pogoji na koroških smučiščih

Datum: petek, 17. januar, 2014

V številnih predelih Evrope zima kaže svojo milejšo plat. Na koroških smučiščih pa je že pokazala zobe in z novozapadlim snegom in več kot 1000 kilometri najbolje pripravljenih smučarskih prog zagotavlja najboljše pogoje za zimske športnike.

Na sončni južni strani avstrijskih Alp vsa smučišča polno obratujejo in z novostmi, kot je 'gondola dobrot', vabijo k užitkov
polnemu vijuganju.

Medtem ko ponekod že cveti žafran, koroška smučišča vabijo vse zimske športnike na neomejeno smučarsko zabavo. „Na vseh smučiščih prevladujejo odlični pogoji, proge so izvrstno pripravljene," pravi Christian Kresse, direktor koroške turistične organizacije Kärnten Werbung. Na več kot 1000 km prog je mogoče na 31 koroških in vzhodnotirolskih smučiščih poleg grbastih prog, območij za prosti slog in zabavnih parkov za doživetij lačne smučarje in deskarje seveda najti tudi položnejša pobočja in udobnejše proge. Te varne proge so še posebej priljubljene pri družinah, ki uživajo v gibanju na prostem. Najjužnejša avstrijska zvezna dežela pri smučarskih novincih in ponovnih začetnikih ravno zato velja za priljubljeno zimsko destinacijo. Ti se lahko vso sezono naučijo smučanja ali deskanja v vseh koroških smučarskih šolah in na vseh smučiščih ali svoje znanje osvežijo v pičlih treh dneh po enotni ceni in z garancijo vračila denarja ob neuspehu.

S posebnim 'originalnim ziljskim krožnikom dobrot', ki vključuje ziljsko slanino in gorski sir, pa se lahko gostje okrepčajo v novi 'gondoli dobrot' v Mokrinah/Nassfeld. V ta namen so namreč na smučišču eno od kabin gondolske žičnice Millenium Express spremenili v udobno planinsko izbo, ki jo je mogoče med nočno smuko ekskluzivno rezervirati. Med vrhunce koroške zime sodijo med drugim še nočna smuka pod zvezdnatim nebom ali v soju naglavne svetilke, safari izlet s krpljami v narodni park, jezerski wellness v enem od ogrevanih jezerskih bazenov ali drsanje na Belem jezeru, največji zamrznjeni ledeni površini v Evropi.

Več informacij in snežne razmere najdete na www.koroska.info.

Nazaj na rubriko Avstrija

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije