Avstrija

Nazaj na rubriko Avstrija
©EDWARD GROEGER_Kaernten Werbung_Nassfeld.jpg

Popolno uživanje na zimskem soncu

Datum: ponedeljek, 6. februar, 2012

Avstrijska Koroška vse do pozne pomladi zahvaljujoč nadpovprečnemu številu sončnih ur, optimalnim snežnim in vremenskim razmeram ter več kot 1000 km odlično pripravljenih smučarskih prog na avstrijskem Koroškem in Vzhodnem Tirolskem zimskim športnikom in užitkarjem nudi najboljše možnosti.

Avstrijska Koroška vse do pozne pomladi zahvaljujoč nadpovprečnemu številu
sončnih ur, optimalnim snežnim in vremenskim razmeram ter več kot 1000 km
odlično pripravljenih smučarskih prog na avstrijskem Koroškem in Vzhodnem
Tirolskem zimskim športnikom in užitkarjem nudi najboljše možnosti.

Hkrati prijetne pomladanske temperature vabijo v naravo, ki jo je mogoče najlepše doživeti na izletu s krpljami, teku na smučeh ali povsem sproščeno na ležalniku. Koroška smučišča, ki skoraj vedno ležijo nad meglo, omogočajo nemotene poglede v daljavo – ponekod celo vse do Jadrana. Na smučišču Turracher Höhe v smučarski pomladi t.i. butlerji na snežnih saneh skrbijo za goste in brezplačno delijo okusen originalen nockberški sladoled s kmetije Hansa Petra Huberja.

Namigi za prireditve – od športnih do kulinaričnih

Pravo popestritev sončne smuke obljubljajo številne prireditve in prireditveni vrhunci. Ob Miljskem jezeru/Millstätter See se bo v okviru kvalifikacij v prostem slogu v času od 2. do 4. marca predstavila vsa elita prostega sloga. Od 9. do 11. marca se bodo na 17. tekmovanju pasjih vpreg Iron Sleddog Man v Innerkremsu najboljši vlečni psi pomerili na 32-kilometrov dolgi progi, na Turracher Höhe pa se bodo konji v okviru prireditve Ice Polo Trophy pognali po zaledenelem jezeru Turracher See. V času od 23. do 25. marca se bo na smučišču Turracher Höhe v povsem sproščenem vzdušju predstavil smučarsko pomladni kulinarični festival. Tridnevni safari užitkov bo obsegal šest kulinaričnih postaj, na katerih bodo kuharji, oskrbniki koč in točaji postregli z regionalnimi delikatesami. V posladkih, izvirnih koktajlih in tematskih barih pa bodo vsi smučarji lahko uživali tudi od 17. marca do 15. aprila na največji sončni terasi v Alpah na smučišču Mokrine-Šmohor/Nassfeld-Hermagor. V okviru legendarne „Feste de Cuba“ bodo goste ogrele kubanske
plesalke, vroči ritmi in Cuba libre.

Več informacij najdete na spletni strani www.kaernten.at.

Nazaj na rubriko Avstrija

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije