Avstrija

Nazaj na rubriko Avstrija
advent_graz.jpg

Povorka parkljev v Schladmingu in Graški advent

Datum: sreda, 21. november, 2012

Odmevanje zvončkov, rožljanje verig, strah vzbujajoči obrazi – 24. novembra bo ponovno napočil dan za legendarno Povorko parkljev v Schladmingu, ki bo ta kraj že dvajsetič zapored spremenil v pravi pekel. V prestolnici užitkov, Gradcu, pa lahko obiskovalci predbožični čas doživijo z vsemi čuti.

20. zapored: Povorka parkljev v Schladmingu

Odmevanje zvončkov, rožljanje verig, strah vzbujajoči obrazi – 24. novembra bo ponovno napočil dan za legendarno Povorko parkljev v Schladmingu, ki bo ta kraj že dvajsetič zapored spremenil v pravi pekel. Strah in grozo bo med gledalci širilo več kot 800 parkljev in peklenščkov. Številne skupine iz Avstrije in tujine vsako leto romajo v Meko parkljev. Dih jemajoče predstave skupin z ročno izrezljanimi maskami, po meri narejenimi krznenimi kostumi, rogovi in zvonci, ob katerih obiskovalce spreleti mraz po hrbtu. Na tisoče obiskovalcev daje vsako leto znova nov pomen tej prireditvi.

www.schladming.at; www.bauer-pass.at

Graški advent

V prestolnici užitkov, Gradcu, lahko obiskovalci predbožični čas doživijo z vsemi čuti. Po vsem starem mestnem jedru od petka, 23. novembra, do sobote, 24. decembra 2012, k razvajanju vabi deset prijetno oblikovanih adventnih in božičnih tržnic, do vseh pa se je povsem udobno mogoče odpraviti kar peš. Posebej priljubljen ‚advent evergreenov’ bo navduševal tudi v letošnjem letu: k obisku vabijo velikanski adventni koledar na graški Mestni hiši, ledene jaslice, izrezljane iz približno 50 ton kristalno čistega ledu, ter Urad za božične pesmi. Lahko pa se na ogled podate tudi z adventnim vlakcem, ki povezuje posamezne božične tržnice in je pravi blagoslov po utrujajočem nakupovalnem in kulinaričnem potepanju. V adventnem času bogat program poskrbi za božično vzdušje: adventno petje, koncerti gospelov, regionalni zbori in glasbene skupine, spokojni adventni sprehodi, povorka parkljev in peht, ‚Dolga noč adventa’ in še veliko več bo gostom ‚adventa v Gradcu’ približalo to raznoliko praznovanje.

www.adventingraz.at

Nazaj na rubriko Avstrija

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije