Avstrija

Nazaj na rubriko Avstrija
dunaj.jpg

Predbožični sejem na Dunaju

Datum: četrtek, 17. november, 2011

Na Dunaju so se že začeli znameniti božični sejmi, ki jih lahko obiščete vse do 24. decembra. Letos je ponudba še pestrejša, saj boste lahko izbirali med dvajsetimi različnimi sejmi s skupno 898 stojnicami po mestu, s pisano ponudbo najraznovrstnejših izdelkov in seveda z bogato kulinarično ponudbo.

Največji božični sejem se bo odvijal na trgu pred mestno hišo, Christkindlmarkt, ki vsako leto privabi največje število obiskovalcev.

Med pohajkovanjem po sejmu se boste lahko posladkali z dišečimi pečenimi mandlji, se pogreli s punčem in kuhanim vinom. Vsak dan pa se bo odvijal tudi pester raznolik kulturni program z veliko glasbe, predstavami in predstavitvami umetne obrti.

Otroci se bodo lahko zabavali na delavnicah peke piškotov ter izdelovanja voščilnic, svečk in vaz.

Pred dvorcem Schönbrunn bo vsak dan od 10. do 21. ure odprt božični sejem s stojnicami ročno izdelanih predmetov. V cesarskem dvorcu bo na ogled razstava jaslic, na odru pod velikim božičnim drevesom pa bodo glasbeniki prepevali domače in tuje božične pesmi. Poleg tega bodo organizirana vodenja po dvorcu, na katerih bodo obiskovalci izvedeli tudi zanimivosti o božičnih običajih Habsburžanov.

Če si boste želeli ogledati, kako umetniki rezljajo les, izdelujejo keramične posode, izdelke iz stekla in božični nakit, se podajte na Karlov trg pred Karlovo cerkev.

Brezskrbno in poceni z vlakom

Da boste lahko adventni čas na Dunaju čim bolj sproščeno preživljali, se na pot odpravite z vlakom. Zveze med Ljubljano in Dunajem so ugodne, prav tako tudi cene. Če boste potovali z družino ali v skupini prijateljev, je najcenejša ponudba City Star. Pri tej ponudbi otroci do 15. leta starosti v spremstvu staršev ali starih staršev potujejo celo brezplačno. Tisti, ki se boste za pot z vlakom odločili najhitreje, pa si boste lahko kupili vozovnice po ponudbi SparSchiene.

Nazaj na rubriko Avstrija

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije