Avstrija

Nazaj na rubriko Avstrija
Obertauern

Smučajte "čisto zgoraj", smučajte v Obertauernu

Datum: sobota, 23. oktober, 2010

Obertauern z geslom »ganz oben – čisto zgoraj« letos vabi vse ljubitelje zimskih športov. Smučišče je oddaljeno le uro in pol iz Ljubljane ter tako primerno tudi za dnevno smuko.

V Obertauern, ki je pred tremi leti praznoval 100 letnico smučanja in je znan kot smučišče na katerem je zagotovljenega največ naravnega snega, je zima že prišla, saj je tam trenutno do 20 cm snega, zimska sezona pa se bo začela že 18. novembra z znamenitimi A-PRE-SKI zabavami.


Obertauern velja za izredno veliko smučarsko središče v deželi Salzburg, v središču Avstrije. Primerno je tako za družine, kot tudi posameznike, ki si poleg smuke zaželijo dobre zabave. Smučarske naprave in proge so razporejene v krogu tako, da je smučišče z lahkoto dostopno z različnih smeri. Smučišče razpolaga s pestro izbiro nastanitvenih kapacitet, vse od apartmajev do ho telov različnih zvezdic ter domovi primernimi za tečajnike, skupine, šole.  Ponaša se s čudovitimi progami vseh težavnostnih stopenj, imajo pa tudi drugo najbolj strmo progo v Evropi. Slovenci smo znani po tem, da želimo vsak smučarski dan kar najbolje izkoristiti, zato smo najpogosteje nastanjeni direktno na smučišču, da se iz hotela ali apartmaja lahko že poženemo po belih strminah.

Svojo ponudbo stalno dopolnjujejo z raznimi dodatnimi aktivnostmi, med katerimi so najbolj priljubljene sankanje, pasja vprega s sanmi, v zadnjem času pa tudi kajtanje. Prav tako na svoj račun pridejo vsi ljubitelji turne smuke, saj je tam dovoljena, priporočajo pa, da si najamete svojega vodnika oziroma inštruktorja. V približno 25 hotelih so na voljo različne velneške storitve, bazeni, savne za sprostitev, za zabavo pa je poskrbljeno ob večerih v mnogih udobnih kočah.
 
V velikonočnem času bo družine z otroki do 15 let  velikonočni zajec "Bobby" presenetil s prav posebno in edinstveno ponudbo.  Nočitev z dodatnimi ležišči v sobi staršev, 6 dnevna smučarska vozovnica in 6 dnevni smučarski tečaj vključno z izposojo opreme za cel teden za otroke do 6 let bo na voljo za 129 €  na otroka, za otroke od 7 do 15 leta pa 199 € (brez nastanitve). Vrhunec Bobbyjeve snežne pustolovščine pa bo največje iskanje velikonočnega pirha v snegu s številnimi super nagradami za otroke.

 
In še pomembna informacija - napovedujejo, da se cene smučarskih vozovnic se ne bodo podražile, kot se tudi niso v prejšnji sezoni, predprodaja se prične novembra, na voljo pa so dve urna, dnevna ter večdnevne vozovnice. V redni prodaji boste za celodnevno vozovnico odšteli 38 €, otroci 19 €.

Nazaj na rubriko Avstrija

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije