Avstrija

Nazaj na rubriko Avstrija
St. Jakob

Smučarsko središče St. Jakob – na nadmorski višini od 1400 do 2525 m

Datum: četrtek, 6. oktober, 2011

Smučarsko središče St. Jakob se nahaja v dolini Defereggental, daleč stran od masovnega turizma. Ustavite se in globoko vdihnite sveži zrak na nadmorski višini 2525 m, najvišji točki žičnice St. Jakob, ter dovolite, da vas prevzame fascinantna panorama z več kot 60 tritisočaki in Velikim Klekom/Großglocknerjem.

S soncem obsijana pobočja in najbolje pripravljena mreža 52 kilometrov smučarskih prog je prava oaza za vse rekreativne smučarje in družine. V otroškem smučarskem vrtcu usposobljeni smučarski učitelji vašim malčkom pokažejo pravilne zavoje na snegu, tako da se že v zelo kratkem času lahko po prograh spustijo kot pravi smučarski dirkači.

Raj za deskarje

V zadnjih letih je dolina Defereggental postala priljubljena točka tudi za deskarje na Vzhodnem Tirolskem. Snežni park smučarskega središča St. Jakob ima vse, kar si smučar v prostem slogu lahko zaželi: grbine, valove, rejle in druge super priprave za skoke.

Snežni park Brunnalm se ponaša s stilsko dovršenim arealom za prosti slog, številnimi preprekami in odličnimi možnostmi za freeride. V parku Backyardpark lahko deskarji po mili volji izvajajo svoje vragolije ter na party lokaciji „Top Spot“ prediskutirajo vse vrhunce in trike dneva. Vzhodnotirolska gostoljubnost pa je prisotna tudi v gastronomiji in hotelirstvu St. Jakoba. Tu je moč najti prijetno prenočišče za vsako družinsko denarnico, od kmečkih turizmov pa vse do wellness hotela****.

skitour_stallersattel.jpgLjubitelji teka na smučeh, turne smuke in sončnih žarkov svoj raj najdejo na Staller Sattel. Višinske tekaške proge se nahajajo na nadmorski višini 2000 m, kjer je sneg zagotovljen. V celotni dolini Defereggental je tako tekačem skupno na voljo okoli 70 kilometrov pripravljenih prog. Med najlepše sodita osvetljena tekaška proga v St. Jakobu in sončna proga skozi St. Veit. Smučarski tekaški raj kot iz slikanice se razprostira okoli kraja Hopfgarten, znanega tudi kot vrata v dolino Defereggental. Romantična mreža zimskih pohodniških poti obsega 15 kilometrov, proge pa so dnevno očiščene.

Namigi za zabavo ob progah

Žareče oči, rdeča lička, pod nogami pa škripajoči sneg: da bi doživeli pravo zimo v dolini Defereggental, ni potrebno, da ste smučar. Uživate lahko v vožnji s sanmi na konjsko vprego skozi globoko zasneženo zimsko pokrajino, se odpravite na sankaško zabavo za vso družino in se ob večerih ogrejte ob dobrem kozarčku vina. Za zabavo je v vsakem pogledu poskrbljeno – bodisi na drsališču, med zabavnim kegljanjem na ledu ob vročem čaju »Jagatee« ali v pristni gorski koči ob pravi gorski malici na deski. Tukaj vam bo postalo jasno: človek za srečo ne potrebuje veliko.

schneeschuh_stallersattel.jpgPo sledeh skozi globoko zasneženo zimsko pokrajino Narodnega parka Visoke Ture/Hohe Tauern se lahko vsi ljubitelji krpljanja podate v spremstvu gozdnega čuvaja narodnega parka od božiča do marca. Nadvse razburljivo doživetje je tako nočni pohod z lanternami kot tudi dnevni pohod skozi zasnežene gozdove, lesketajoče se travnike in zaledenele potoke ob iskanju sledi v snegu. Fascinacija spokojnosti in nočnega miru ob snežnem pohodu s krpljami v soju mesečine vas bo povsem prevzela. Igra sence in svetlobe je namreč čisti užitek.

Wellness in slastni užitki

Regija dobrega počutja Defereggental slovi po svojih prvovrstnih namestitvah z bogato ponudbo wellnessa. To pomeni, da se po smučanju potopite v prijetno topli svet dobrega počutja, odplavate krog v prijetno ogretem notranjem bazenu ali se podate v zdravo zeliščno, parno ali finsko savno. Počitniška regija Defereggental je top naslov za kulinarične sladokusce. Zahvaljujoč dvema vrhunskima restavracijama in ohranjeni tirolski gostilniški kulturi ima dolina Defereggental ključno vlogo pri kulinaričnih doživetjih. S slastnimi dobrotami in vzhodnotirolskimi specialitetami kot žlinkrofi, različni cmoki in jagnječje jedi vam postrežejo celo v številnih udobnih smučarskih kočah in gostiščih.


Dolina Defereggental je s snegom najbolj zagotovljena dolina na Vzhodnem Tirolskem, kjer zimski športi potekajo vse do konca aprila. Vstopite v majhno, skrito dolino južno od Alp: kdor jo vidi, jo preizkusi. Kdor jo preizkusi, tu ostane. Kdor ostane, se vedno znova vrača.

  • 3 nočitve (privatne sobe) z zajtrkom
  • 2 dnevna smučarska karta Hit Osttirol
  • brezplačna uporaba smučarskega avtobusa Skibus & Rufbus „defMobil“

Od 106,50 EUR / otroci
Od 159,00 EUR / odrasli
Otroška tarifa do 18. leta starosti v sobi staršev.

  • 7 nočitev (privatne sobe)  z zajtrkom
  • 6 dnevna smučarska karta Hit Osttirol
  • brezplačna uporaba smučarskega avtobusa Skibus & Rufbus „defMobil“

Od 240,00 EUR / otroci
Od 366,00 EUR / odrasli
Otroška tarifa do 18. leta starosti v sobi staršev.

Nazaj na rubriko Avstrija

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije