Avstrija

Nazaj na rubriko Avstrija
Dolina St. Jakob

St. Jakob, idilična tirolska vasica, kjer sta v mesecu aprilu združeni zima in pomlad

Datum: ponedeljek, 11. april, 2011

Idilična vasica St. Jakob, ki leži na avstrijskem tirolskem, v turistični regiji Defereggental je že od nekdaj priljubljena zimska destinacija mnogim slovenskim smučarjem, ki se tja vračajo iz leta v leto. Nekateri že več kot 20 let! Vasica, ki premore približno toliko turističnih postelj, kot ima prebivalcev, ohranja tradicionalno podobo in ponudbo. Posuta je s tipičnimi gorskimi hišicami, katere so urejene v prijetne apartmaje, gostišča ali hotele, kjer nudijo izbrane tirolske tradicionalne jedi. Na vsakem koraku je čutiti gostoljubje domačinov, saj se dobro zavedajo kako pomembno je, da se turisti vedno počutijo dobrodošle.

Kraj, kjer sta zima in pomlad združeni v eno:

krpljanjeHoja s "krpljami" okrog jezera v narodnem parku Visoke Ture/Hohe TauernV zimski turistični sezoni se tam odvija pravi smučarski vrvež, saj je St. Jakob priljubljena zimska destinacija številnih družin. Popolnoma drugačno podobo  pa daje St. Jakob v mesecu aprilu. Smuka je na nadmorski višini od 1400 do 2525 metrov še vendno  izredno prijetna in  kakovostna, saj vas tudi v tem času tam pričaka 52 kilometrov s soncem obsijanih, zasneženih in vrhunsko urejenih smučarskih prog. Prav tako na svoj račun pridejo ljubitelji teka na smučeh ter turne smuke. V celotni dolini Defereggental je tekačem skupno na voljo okoli 70 kilometrov pripravljenih prog tako za rekreativce kot profesionalce. Med najlepše sodita osvetljena tekaška proga v St. Jakobu in sončna proga skozi St. Veit. Tukaj se lahko udeležite tudi, v zadnjih letih vse bolj priljubljene, „hoje s krpljami“. Skozi zasneženo zimsko pokrajino Narodnega parka Visoke Ture/Hohe Tauern se boste podali v spremstvu gozdnega čuvaja.

V St. Jakobu se bo tudi velikonočni zajec podal na smuči: Zahvaljujoč višinski legi smučišča je zagotovljena kakovostna smuka vse do 30. 4. , prav tako je poskrbljeno za nizke cene. Smučarska vozovnica za male dirkače do šest let je na voljo brezplačno, za mlade do 18 let pa velja otroška tarifa.

Po prijetni dopoldanski smuki (ali za vse tiste, ki jim zimski športi niso ravno najljubši) vas v dolini pričakajo zelena pobočja posuta s tisoči cvetovi belega in vijoličnega žafrana ter z mnogimi pohodniškimi in sprehajalnimi turami.

Vrhunska tirolska kulinarika in velneški užitki

Po aktivno preživetem dnevu v St. Jakobu, pa naj bo to na smučeh ali v hribih, za prijeten in nepozaben zaključek dneva poskrbi izbrana  kulinarična in velneška ponudba. Sporthotel Jesacherhof, ki leži neposredno ob vznožju smučišča nudi sprostitev v prijetno ogretem notranjem bazenu, zelilščni, parni ali finski savni ter vrhunsko restavracijo tako z izbrano ponudbo za zahtevnejše goste kot ohranjeno tirolsko gostilniško ponudbo. S St. Jakoba vsekakor ne smete oditi ne da bi okusili žlinkrofe, različne cmoke, jabolčni zavitek z vanilijevo kremo, carski praženec  ter razne jagnječje in divjačinske jedi s katerimi vam postrežejo celo v številnih udobnih smučarskih kočah.

 

Več informacij:

www.defereggental.com

www.stjakob-ski.at

 

Foto: Tina Hižar in Michaela Haberl Houska

Nazaj na rubriko Avstrija

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije