Avstrija

Nazaj na rubriko Avstrija
steiermark.JPG

Štajerska v zimi 12/13

Zima svetovnih prvakov!

Datum: ponedeljek, 19. november, 2012

Le nekaj več kot 100 dni je do začetka Svetovnega prvenstva v alpskem smučanju 2013 v Schladmingu, ki predstavlja nesporni športni vrhunec letošnje zimske sezone. Prihajajoči tedni pa napetega pričakovanja, novosti in čudovitega dopusta na snegu ne obljubljajo le v Schladmingu. Tudi na drugih smučiščih avstrijske Štajerske goste čaka nadvse bogata ponudba.

Za aktivne in lačne snega

Dopust svetovnih prvakov v Schladmingu in njegovi okolici

FIS svetovno prvenstvo v alpskem smučanju 2013

Schladming/Štajerska

V času od 4. do 17. februarja 2013 bo v Schladmingu približno 350.000 gostov doživelo napete smučarske tekme v 11 disciplinah z več kot 650 atleti iz 70 držav in tako prisostvovalo temu največjemu športnemu dogodku na avstrijskem Štajerskem. Vrhunsko pripravljenih smučišč pa ne bo okusilo le 33 nosilcev medalj, temveč bodo lahko v času svetovnega prvenstva tudi gostje (tako s športne kot tudi kulinarične plati) doživeli večino od 232 kilometrov najbolje pripravljenih prog in številnih smučarskih koč. Schladming je pridobil mednarodno prepoznavnost v času prvega svetovnega prvenstva leta 1982; drugo svetovno prvenstvo bo sedaj pokazalo, kako odlično se je ta smučarski kraj razvil in s kako visoko smučarsko zmogljivostjo razpolaga.

Novosti, ki ne bodo v korist le svetovnim prvakom:

Planet Planai: zgradba dolinske postaje s ponudbo‚ vse na enem mestu’. Na osrednji lokaciji bo gostu na voljo vrhunska celostna ponudba za smučarski dopust, od smučarskih šol, izposoje opreme, prodaje smučarskih vozovnic do športne trgovine s smučarskim depojem. Med svetovnim prvenstvom bosta v ‚Planetu Planai’ potekala tako otvoritvena zabava kot tudi podelitev odličij športnikom.

Ciljna arena svetovnega prvenstva: s parkirnimi hišami (300 parkirnih mest), vratci za zmagovalce in novo tribuno za 30.000 gledalcev.

Novi hoteli in vas s kočami: Dva nova hotela – Hotel Planai in Falkensteinerjev hotel – v Schladming prinašata 210 dodatnih sob. 250 dodatnih sob bo na voljo tudi v vasici smučarskih koč nad žičnico Golden Jet. Poleg tega se je tudi hotel Arx Genusshotel**** – Rohrmoos iz penziona preoblikoval v hotel s štirimi zvezdicami in ‚vas v mestu’, vasico s kočami pri restavraciji Talbachschenke, razširil v naselje z apartmaji in brunaricami.

Več novosti: Vlaganja v žičniške naprave (npr. žičnica Mitterhausbahn, vzpenjača Stadionexpress), v snežno zagotovljenost, novo razsvetljavo, nov kongresni center Schladming (tiskovno središče za SP), v izgradnjo železniške postaje Schladming, cest, mostov ….

In kaj pričakuje goste? Večina prog bo med svetovnim prvenstvom odprtih za smučanje, adaptacija športne infrastrukture je skorajda že v celoti končana, zvončki v obliki srca, ki služijo kot simbol za svetovno prvenstvo, že povsod odzvanjajo, na glavnem trgu Hauptplatz v Schladmingu pa bo Štajerska vas omogočila doživetje cele avstrijske Štajerske.

Svetovnemu prvenstvu pa bodo dodale glamur tudi številne nastopajoče mednarodno priznane zvezde. Potrjen je že nastop ameriškega super zvezdnika Kevina Costnerja kot glasbenika z njegovo glasbeno skupino. Seveda pa na avstrijskem Štajerskem računajo tudi na obisk rojaka Arnolda Schwarzeneggerja.w

www.schladming2013.at; www.schladming-dachstein.at

Kratek dopust med svetovnim prvenstvom

1 x nočitev z zajtrkom v regiji vključno z enodnevno vstopnico za tekmo po vaši izbiri od 119 € na osebo v dvoposteljni sobi. www.steiermark-touristik.at


Začetek sezone

  • 23. do 24. 11. 2012

Skitouren – smučarska otvoritev na ledeniku Dachstein www.ramsau.com

  • 30. 11. 2012

Smučarska otvoritev na smučišču Planai: SWEDISH HOUSE MAFIA – trije vrhunski didžeji bodo 30. novembra 2012 nastopili na smučarski otvoritvi v Planaiu v okviru svoje svetovne poslovilne turneje z naslovom ‚ONE LAST TOUR’. www.schladming.at

  • 1. 12. 2012

Tekaška otvoritev Hohentauern OD žensk ZA ženske www.schilanglauf-hohentauern.at

  • 1.do 9. 12. 2012

Festival juh, otvoritev užitkov, Turracher Höhe www.turracherhoehe.at

  • 6.do 9. 12. 2012

Tekaška otvoritev v Ramsauu, Ramsau am Dachstein
S pomembnimi športniki, kot so Alois Stadlober, Christian Hoffmann, Maria Theurl-Walcher ali Roswitha Steiner-Stadlober. www.ramsau.com

  • 7. do 9. 12. 2012

Smučarska otvoritev na smučišču Hauser Kaibling www.hauser-kaibling.at
Snežni festival na Reiteralmu www.ski-reiteralm.at

  • 14. 12. 2012

Smučarska otvoritev na smučišču Stuhleck, uradna smučarska otvoritev z zvezdniškimi smučarji www.stuhleck.at

Nazaj na rubriko Avstrija

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije