Avstrija

Nazaj na rubriko Avstrija

Zimske novosti na avstrijskem Štajerskem

Datum: petek, 3. januar, 2014

Leto dni pred dvojnim FIS Svetovnim prvenstvom v prostem slogu in deskanju 2015, že gorijo zelene luči za veliki dogodek. Za še več udobja za goste na avstrijskem Štajerskem bosta poskrbeli dve novi gondolski žičnici. Novo za tekače na smučeh: nordijski X-Park v Ramsauu na Dachsteinu.

Na Kreischbergu so leto dni pred dvojnim FIS Svetovnim prvenstvom v prostem slogu in deskanju prižgane vse zelene luči. O primernosti prog za svetovno prvenstvo se lahko v tej sezoni gostje že sami prepričajo: testne tekme za profesionalce bodo v januarju in marcu 2014 potekale v obliki dveh prireditev za svetovni pokal v deskanju SlopeStyle in v smučarskem krosu. Nadaljnji razlog je veselo pričakovanje: nova, 2,1 km dolga gondolska žičnica za 10 oseb bo že od decembra 2013 naprej smučarje popeljala z nadmorske višine 1.600 na 2.050 metrov. Namig: komur proge na Kreischbergu ne zadoščajo, se lahko s ponudbo 'Dve gori, ena smučarska vozovnica' smuča z večdnevno in sezonsko vozovnico brez doplačila tudi na smučišču Lachtal.

Ogromno pa so v udobje za goste vložili tudi na smučišču Hochwurzen v Rohrmoos/Schladmingu: tu je sedaj nova panoramska kabinska žičnica za 10 oseb nadomestila staro žičnico na vrhu in lahko sedaj 2.500 oseb na uro prepelje z arhitekturno sodobne dolinske postaje do podzemne gorske postaje na nadmorski višini 1.800 metrov. Žičnica tvori srce Žičniške povezave štirih gora. In še to: ker obratuje tudi ponoči, se lahko vsi nočni sankači in nočni smučarji udobno povzpnejo na vrh.

Več zabave za smučarske tekače: Novi nordijski X-Park

V novem nordijskem X-Parku v Ramsauu na Dachsteinu ime parka napoveduje program: 'X' pomeni zabavne proge, po katerih se lahko po vzoru smučarskih oz. deskarskih parkov lahko hkrati poženejo 4 tekači in med drugim uživajo v ostrih zavojih, manjših skokih in valovitih progah. Ponudba je absolutno primerna za začetnike in otroke, nudi tudi optimalne možnosti za trening za vse, ki iščejo alternativo k običajnim progam. Nordijski X-Park se nahaja v ograjenem arealu znotraj tekaškega stadiona za SP. Vstop je za otroke do 15 let brezplačen. Za mladince in odrasle je vstop vključen v ceno za uporabo prog.

Več informacij: www.ramsau.com, www.steiermark.com in www.steiermark.com/events

 

© Steiermark Tourismus
Foto: photo-austria.at

Nazaj na rubriko Avstrija

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije