Dogodki in prireditve

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve

31. Maraton treh src

Kdaj: sobota, 21. maj 2011

Člani organizacijskega odbora 31. maratona Treh src hitijo ta čas skupaj s svojimi sodelavci, da bo letošnja - 31. izdaja kar najboljše uspela za vse tekače in udeležence te velike in najstarejše tekaške prireditve v Sloveniji in tem delu Evrope.

V organizaciji letošnje 31. izdaje maratonov Treh src sodeluje na dan prireditve v soboto, 21. maja 2011 nekaj čez 600 sodelavcev, ki bodo skrbeli za dobro in odlično organizacijo tekov in kar najlepše preživet dan ob teku in rekreaciji v deželi ob Muri.

Že dan prej, v petek, 20. maja 2011 bodo ob 16.00 uri v hotelu Radin za tekače pripravili posvetovalni seminar »Umna uporaba sodobnih treninških pripomočkov v treningu tekača« v organizaciji INTACT Akademije. Ob 19.00 uri bo v Kongresni dvorani hotela Radin v Radencih otvoritev prireditve, združena z dobrodelnim koncertom Teka srca 2011.

Vsega skupaj pričakujejo organizatorji do 10 tisoč udeležencev in obiskovalcev tega tekaškega praznika v Radencih.

V organizaciji Turističnega društva Klopotec iz bližnje Kapele pripravljajo na 1. kontrolni točki 21. Pohoda Radenska Plus Vaško tržnico Atila s stojnicami domače obrti, pokušino domačih dobrot, predstavila se bodo društva, organizacije, posamezniki.., vso dogajanje pa bo spremljala domača glasba.

31. maraton Treh src, praznik teka in rekreacije se pričenja, sobota, 21. maja 2011 bo v Radencih in Pomurju prav gotovo poseben dan in praznik, ki ga kaže praznovati. S tekom, športom in rekreacijo ter vedrim srcem. Dolg in lep dan se bo
prevesil v večer z Vladom Kreslinom in Malimi bogovi, pred njimi bo na odru stala zasedba Bataljon.

 

Poišči na zemljevidu

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve

Najnovejše v tej rubriki

Srednjeveški dnevi v Kubedu

Srednjeveška skupina Dono dei ceri.jpg
Kdaj: petek, 21. junij 2019 - sobota, 22. junij 2019

Vabimo vas na dvodnevne srednjeveške dneve v Kubed, kjer vas bodo v petek, 21. in soboto, 22.junija popeljali v srednji vek.

Jurjevanje v Beli krajini

jurjevanje1.jpg
Kdaj: sreda, 19. junij 2019 - nedelja, 23. junij 2019

Črnomelj je vsakoletno meseca junija folklorna prestolnica Slovenije, saj se tukaj odvija najstarejši folklorni festival v Sloveniji. V petih dnevih boste deležni srečanja z raznolikimi kulturami Evrope in sveta. Zaplešite s folklornimi skupinami, nastopilo jih bo več kot dvajset. Imeli boste možnost naučiti se belokranjskih ali katerih drugih plesnih korakov. Obiskal nas bo pomladanski mitološki junak Zeleni Jurij. Okusite blokranjske gastronomske posebnosti in spijte kozarec vrhunskih vin.

Kolesarska dirka Po Sloveniji 2019

Kolesar
Kdaj: sreda, 19. junij 2019 - nedelja, 23. junij 2019

Kolesarska dirka Po Sloveniji je največji kolesarski dogodek pri nas, ki ga iz leta v leto spremlja več ljudi, tako ob progi kot tudi preko medijev. Ogledate si jo lahko od 19. do 23. junija.

Jazz festival Ljubljana

note
Kdaj: torek, 18. junij 2019 - sobota, 22. junij 2019

Festival, ki se je leta 1960 začel kot predstavitev domačih klasičnih jazz skupin, se je skozi leta razvijal skupaj s svojo glasbeno zvrstjo in danes prinaša poznavalsko izbran vpogled v sodobno jazzovsko ustvarjalnost.

64. Mednarodna veslaška regata

regata.jpg
Kdaj: petek, 14. junij 2019 - nedelja, 16. junij 2019

Vabljeni na mednarodno veslaško regato ob Blejskem jezeru z dolgo tradicijo.

Razstava kaktusov v Arboretumu Volčji Potok

kaktus-v-cvetju.jpg
Kdaj: četrtek, 13. junij 2019 - četrtek, 1. avgust 2019

V Arboretumu Volčji Potok si lahko v steklenjaku ogledate edinstveno razstavo kaktusov, ki vključuje preko 1000 rastlin iz zbirke Dušana Hrovatina. Posebnost zbirke je v raznovrstnosti primerkov in njihovi starosti, tako da vas razstava zagotovo ne bo pustila ravnodušnih.

Junij v Ljubljani

junij_lj.jpeg
Kdaj: torek, 11. junij 2019 - petek, 21. junij 2019

Festival Junij v Ljubljani je tradicionalna prireditev v središču Ljubljane, na Kongresnem trgu, ki omogoča brezplačna doživetja vrhunskih umetniških stvaritev s področij plesa, gledališča in glasbe.

Čarobni dan v Tivoliju

carobni_dan.jpg
Kdaj: nedelja, 9. junij 2019

Čarobni dan v Tivoliju Prestolnico bosta v nedeljo, 9. junija 2019, zopet preplavila otroški smeh in razigranost, ki ju boste našli v parku Tivoli. Tam bo namreč potekal 33. Čarobni dan (3. zapored v Tivoliju), največja enodnevna družinska prireditev v Sloveniji, na kateri bo poskrbljeno tako za najmlajše kot tiste mlade po srcu.

4. Festival piva Dolenjske Toplice

pivo
Kdaj: nedelja, 9. junij 2019

Festival piva Dolenjske Toplice je novejša prireditev v Dolenjskih Toplicah. Letos bo organiziran tretjič, v nedeljo, 9. junija 2019, na Ploščadi pred KKC Dolenjske Toplice.

Festival vina zelèn

vino
Kdaj: sobota, 8. junij 2019

Med vsemi slovenskimi vinorodnimi okoliši se Vipavska dolina ponaša z največ starimi domačimi sortami vin, med katerimi ima zelèn prav posebno mesto, saj je ta sorta povsem avtohtona.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije