Dogodki in prireditve

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve

31. Maraton treh src

Kdaj: sobota, 21. maj 2011

Člani organizacijskega odbora 31. maratona Treh src hitijo ta čas skupaj s svojimi sodelavci, da bo letošnja - 31. izdaja kar najboljše uspela za vse tekače in udeležence te velike in najstarejše tekaške prireditve v Sloveniji in tem delu Evrope.

V organizaciji letošnje 31. izdaje maratonov Treh src sodeluje na dan prireditve v soboto, 21. maja 2011 nekaj čez 600 sodelavcev, ki bodo skrbeli za dobro in odlično organizacijo tekov in kar najlepše preživet dan ob teku in rekreaciji v deželi ob Muri.

Že dan prej, v petek, 20. maja 2011 bodo ob 16.00 uri v hotelu Radin za tekače pripravili posvetovalni seminar »Umna uporaba sodobnih treninških pripomočkov v treningu tekača« v organizaciji INTACT Akademije. Ob 19.00 uri bo v Kongresni dvorani hotela Radin v Radencih otvoritev prireditve, združena z dobrodelnim koncertom Teka srca 2011.

Vsega skupaj pričakujejo organizatorji do 10 tisoč udeležencev in obiskovalcev tega tekaškega praznika v Radencih.

V organizaciji Turističnega društva Klopotec iz bližnje Kapele pripravljajo na 1. kontrolni točki 21. Pohoda Radenska Plus Vaško tržnico Atila s stojnicami domače obrti, pokušino domačih dobrot, predstavila se bodo društva, organizacije, posamezniki.., vso dogajanje pa bo spremljala domača glasba.

31. maraton Treh src, praznik teka in rekreacije se pričenja, sobota, 21. maja 2011 bo v Radencih in Pomurju prav gotovo poseben dan in praznik, ki ga kaže praznovati. S tekom, športom in rekreacijo ter vedrim srcem. Dolg in lep dan se bo
prevesil v večer z Vladom Kreslinom in Malimi bogovi, pred njimi bo na odru stala zasedba Bataljon.

 

Poišči na zemljevidu

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve

Najnovejše v tej rubriki

17. Solinarski praznik

solinarski_praznik.jpg
Kdaj: sobota, 24. avgust 2019

Tartinijev trg, Piran

25. Semiška ohcet

semiska_ohcet_2009_00.jpg
Kdaj: petek, 23. avgust 2019 - nedelja, 25. avgust 2019

Doživetje drugačnega poročnega obreda, s pridihom ljudskih šeg in navad v belokranjski narodni noši. Spremljajoči 5. festival ŠtrudlFesta, kolesarjenje, razstave, delavnice in tržnica so razlogi več, da obiščete Belo krajino.

Pisana Loka

sk_loka.jpg
Kdaj: petek, 23. avgust 2019

Tudi to poletje se bo zgodil največji škofjeloški festival »Pisana Loka«, kar pomeni 10 pisanih dni v starem mestnem jedru. Letos bo potekal od 23. avgusta do 1. septembra.

Prvič na svetu: na Ljubljanici odbojka na plavajočem igrišču

odbojka_ljubljanica
Kdaj: četrtek, 22. avgust 2019

Prihodnji teden se v središču Ljubljane obeta odbojkarski spektakel. Tekmo v okviru promocije prihajajočega EuroVolleyja 2019, ki bo od 12. do 26. septembra potekal tudi v Ljubljani, organizira Odbojkarska zveza Slovenije v sodelovanju z agencijo Extrem in partnerji.

Ribiški praznik

ribiski_praznik.jpg
Kdaj: četrtek, 22. avgust 2019 - nedelja, 25. avgust 2019

Takrat Izola zadiši v vonju rib, njene ulice in trge pa napolnijo zvoki glasbe. Na pravi mediteranski fešti ne manjka nastopov znanih glasbenikov, obujanja starih običajev, športnih dogodkov ipd.

Tartini festival

piran_tartini.jpg
Kdaj: četrtek, 22. avgust 2019 - četrtek, 12. september 2019

Tartini festival je mednarodni poletni festival komorne glasbe, posvečen v Piranu rojenemu Giuseppeju Tartiniju. Poleg Tartinijevih del festival predstavlja tudi dela drugih velikih svetovnih in slovenskih skladateljev ter dela sodobnih ustvarjalcev, ki jih navdihuje Tartinijeva umetnost.

Dnevi poezije in vina

Vino
Kdaj: sreda, 21. avgust 2019 - sobota, 24. avgust 2019

Dnevi poezije in vina so največji mednarodni pesniški festival, ki v očarljivem starem mestnem jedru Ptuja združuje najboljše pesnike in umetnike z vsega sveta ter ponudbo najboljših slovenskih vin.

Anime’

anime
Kdaj: sobota, 17. avgust 2019 - nedelja, 18. avgust 2019

Sejem stripov in družabnih iger se letos seli na še večjo lokacijo; na Sončno nabrežje, Lonko in pred Srednjo šolo Izola. Ljubitelji stripov bodo na svoj račun prišli med 17. in 18. avgustom.

Festival Letni oder Ruše

letni oder ruse
Kdaj: petek, 16. avgust 2019 - sreda, 28. avgust 2019

Gledališče, koncerti in prireditve za otroke - za ta pravi zaključek poletnih počitnic! Slovenski in mednarodni glasbeni bandi, politično nekorektni pa tudi lahkotni humor iz domačih in tujih odrov, glasbene kante in mednarodni trubadurji, otroške predstave in pravljice za odrasle …

Rimske igre

rimske igre ptuj
Kdaj: četrtek, 15. avgust 2019 - nedelja, 18. avgust 2019

Pred 2000 leti je bil Ptuj mogočno mesto: najprej vojaška postojanka, pozneje pomembno trgovsko in obrtno mesto. Med Rimskimi igrami se Ptuj spremeni v rimski Poetovio. Mesto zasedejo gladiatorji, legionarji, senatorji, vestalke in ostali Rimljani, ki že deseto leto pripravljajo eno največjih predstavitev rimskega obdobja v tem delu Evrope.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije