Dogodki in prireditve

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve
Logo Hit Holidays

57. Gostinsko turistični zbor Slovenije

Kdaj: torek, 12. oktober 2010 - četrtek, 14. oktober 2010

Od 12. do 14. oktobra bo v Kranjski Gori potekal že 57. Gostinsko turistični zbor Slovenije. Poleg strokovnih tekmovanj bo poskrbljeno tudi za spremljevalne družabne dogodke.

V letošnjem letu je prišlo do nekaj sprememb pri samih tekmovanjih, osveženi so tudi pravilniki, novost pa je tekmovanje za Zlato kuhalnico, ki je namenjeno osnovnošolcem in njihovim mentorjem.

Direktor podjetja Hit Alpinea ter predsednik organizacijskega odbora, mag. Miran Čurin, in vodja projekta, Srečko Koklič, sta podrobneje predstavila vsebinsko zasnovo celotne prireditve z bogatim spremljevalnim programom.

Velik poudarek celotne prireditve je na pomenu stroke oz. poklicev gostinsko – turistične panoge v slovenski družbi. Zaposleni v tej dejavnosti bodo širši javnosti predstavili svoja znanja in veščine.

Srečanje bo potekalo na več lokacijah, ki so pod okriljem podjetja Hit Alpinea . Vsebinsko ga bodo sestavljala strokovna tekmovanja, razstava proizvajalcev opreme in živilske industrije ter družabno srečanje vseh udeležencev, končala pa se bodo z razglasitvijo rezultatov in svečano večerjo v Večnamenski športni dvorani Vitranc. Celotno dogajanje bo podjetje Hit Alpinea popestrilo z družabnimi prireditvami, ki se bodo vsak večer odvijale na več lokacijah, z različnimi zvrstmi glasbe.

Delček športa bo v srečanje vnesla nogometna tekma, kjer bosta svoje moči pomerila Športno društvo Kranjska Gora in Vinska reprezentanca Slovenije.

V Kranjski Gori, ki kot turistična destinacija glavno vlogo v turizmu posveča ljudem, bodo pri izvedbi prireditve in v spremljajočih programih sodelovali številni občani Kranjske Gore, vseh starostnih skupin. Svoj prispevek bodo dali najmlajši, otroci iz otroškega vrtca, osnovnošolci, turistično društvo, aktiv kmečkih žena, gasilci...

V času Gostinsko turističnega zbora Slovenije bo potekala tudi že 3. Nacionalna borza dela v gostinstvu in turizmu, ki jo skupaj s partnerji organizira Ministrstvo za gospodarstvo, Direktorat za turizem. Na njej se bodo predstavili ponudniki delovnih mest v gostinstvu in turizmu ter se povezali z mladimi, ki se izobražujejo za turistično-gostinske poklice in drugimi iskalci zaposlitve iz vse Slovenije.

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve

Najnovejše v tej rubriki

2. Novomeški 1/2 maraton

Tek
Kdaj: sobota, 5. oktober 2019 - nedelja, 6. oktober 2019

Spoznajte Novo mesto in reko Krko s tekaške perspektive. 5. in 6. oktobra se udeležite jesenskega novomeškega 1/2 maratona ali rekreativnega teka na 6 kilometrov in pol. Če vam tek ne leži se lahko udeležite Nordijske hoje ob reki Krki, pohoda po novomeških gričih ali tečete s psi na Canicrossu.

Mesto žensk

mesto žensk
Kdaj: torek, 1. oktober 2019 - nedelja, 13. oktober 2019

Za Mesto žensk, ki kulturno ponudbo Ljubljane bogati že več kot dve desetletji, sta značilni naravnanost k eksperimentom in prestopanju žanrskih meja, pa tudi družbena kritičnost.

11. Sladka Istra

sladkaistra_040.jpg
Kdaj: sobota, 28. september 2019 - nedelja, 29. september 2019

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra je največja tovrstna prireditev v Sloveniji. Sladka Istra je vsakič znova odlična priložnost za spoznavanje istrske kulinarike in priložnost za okušanje tradicionalnih slovenskih sladic in drugih novodobnih sladkih mojstrovin, katerih avtorji so vrhunski domači in tuji slaščičarski umetniki.

Dobrodelni dan za družine otrok s posebnimi potrebami

bled_otok.jpg
Kdaj: sobota, 28. september 2019

Jezerska promenada ne Bledu, 28. 9. 2019, 8:00 – 17:00

IRONMAN 70.3 Slovenian Istria

tek_bled.jpg
Kdaj: nedelja, 22. september 2019

Slovenska Istra, ves dan

Rokov tek

tek11.jpg
Kdaj: sobota, 21. september 2019

Po devetih letih se 21. septembra v Šmarje pri Jelšah vrača veliki mednarodni športno-rekreativni dogodek - Rokov tek. Pri organizaciji maratona sodeluje pet občin, tri Obsotelja in Kozjanskega ter dve s Hrvaške, s čimer nosi tek tudi simbolni pomen povezovanja obeh držav.

Ljubljana Coffee Festival 2019

kava
Kdaj: petek, 20. september 2019 - sobota, 21. september 2019

Domači in tuji ponudniki bodo predstavljali svoje znamke kave na pokušinah. Festival bo spremljala tudi ponudba ulične hrane, craft piva in koktejlov.

Festival pohodništva Dolina Soče

Soča
Kdaj: petek, 20. september 2019 - nedelja, 6. oktober 2019

V septembru in oktobru (20.9.-6.10.), najlepših mesecih za pohode, je v Dolini Soče vsako leto organiziran Festival pohodništva. Lepote narave in spomenike preteklosti lahko odkrivate pod vodstvom izkušenih vodnikov.

Festival Maribor

festival maribor
Kdaj: ponedeljek, 16. september 2019 - četrtek, 19. september 2019

Za Festivalom Maribor je več kot pol stoletja zgodovine, od baročnih izvorov do postmodernih preobrazb. Razvil se je iz mednarodnega festivala komorne glasbe Glasbeni september in nasledil pretanjeni programski izbor, visok izvedbeni nivo in edinstven način organiziranja.

Festival Stare trte

Festival Stare trte, najstarejše na svetu
Kdaj: ponedeljek, 16. september 2019 - nedelja, 22. september 2019

Poklon Stari trti, najstarejši trti na svetu Festival Stare trte je vinski, kulinarični in kulturni poklon najstarejši trti na svetu, ki raste na mariborskem Lentu. Trti, ki nas – Mariborčane, Štajerce in Slovence – navdaja s ponosom, našim obiskovalcem pa razgrne tančico skrivnosti o izjemno bogati vinogradniški tradiciji ter uspešnih zgodbah štajerskih vinarjev.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije