Dogodki in prireditve

Obvestilo

Zaradi ukrepov za preprečitev širjenja novega Corona virusa priporočamo, da pri organizatorju prireditve preverite ali se posamezna prireditev izvaja na način kot je opisano.

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve
Logo Hit Holidays

57. Gostinsko turistični zbor Slovenije

Kdaj: torek, 12. oktober 2010 - četrtek, 14. oktober 2010

Od 12. do 14. oktobra bo v Kranjski Gori potekal že 57. Gostinsko turistični zbor Slovenije. Poleg strokovnih tekmovanj bo poskrbljeno tudi za spremljevalne družabne dogodke.

V letošnjem letu je prišlo do nekaj sprememb pri samih tekmovanjih, osveženi so tudi pravilniki, novost pa je tekmovanje za Zlato kuhalnico, ki je namenjeno osnovnošolcem in njihovim mentorjem.

Direktor podjetja Hit Alpinea ter predsednik organizacijskega odbora, mag. Miran Čurin, in vodja projekta, Srečko Koklič, sta podrobneje predstavila vsebinsko zasnovo celotne prireditve z bogatim spremljevalnim programom.

Velik poudarek celotne prireditve je na pomenu stroke oz. poklicev gostinsko – turistične panoge v slovenski družbi. Zaposleni v tej dejavnosti bodo širši javnosti predstavili svoja znanja in veščine.

Srečanje bo potekalo na več lokacijah, ki so pod okriljem podjetja Hit Alpinea . Vsebinsko ga bodo sestavljala strokovna tekmovanja, razstava proizvajalcev opreme in živilske industrije ter družabno srečanje vseh udeležencev, končala pa se bodo z razglasitvijo rezultatov in svečano večerjo v Večnamenski športni dvorani Vitranc. Celotno dogajanje bo podjetje Hit Alpinea popestrilo z družabnimi prireditvami, ki se bodo vsak večer odvijale na več lokacijah, z različnimi zvrstmi glasbe.

Delček športa bo v srečanje vnesla nogometna tekma, kjer bosta svoje moči pomerila Športno društvo Kranjska Gora in Vinska reprezentanca Slovenije.

V Kranjski Gori, ki kot turistična destinacija glavno vlogo v turizmu posveča ljudem, bodo pri izvedbi prireditve in v spremljajočih programih sodelovali številni občani Kranjske Gore, vseh starostnih skupin. Svoj prispevek bodo dali najmlajši, otroci iz otroškega vrtca, osnovnošolci, turistično društvo, aktiv kmečkih žena, gasilci...

V času Gostinsko turističnega zbora Slovenije bo potekala tudi že 3. Nacionalna borza dela v gostinstvu in turizmu, ki jo skupaj s partnerji organizira Ministrstvo za gospodarstvo, Direktorat za turizem. Na njej se bodo predstavili ponudniki delovnih mest v gostinstvu in turizmu ter se povezali z mladimi, ki se izobražujejo za turistično-gostinske poklice in drugimi iskalci zaposlitve iz vse Slovenije.

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve

Najnovejše v tej rubriki

Okusi Radol'ce, mesec lokalne kulinarike

okusi_radolce.png
Kdaj: petek, 30. oktober 2020 - ponedeljek, 30. november 2020

Že tradicionalno je november mesec lokalnih sestavin in izvrstnih menijev, ki jih po enotni ceni ponujajo restavracije iz Radovljice in njene okolice. V menijih se povezujejo kakovostne sestavine alpskega podeželja in gozdov v kombinacijah s sestavinami širšega slovenskega prostora.

Mednarodni film fest Kranjska Gora 2020

film
Kdaj: sreda, 28. oktober 2020 - petek, 30. oktober 2020

Mednarodni filmski festival Kranjska Gora venomer postreže z dobrimi filmi svetovnih produkcij. Novost letošnjega leta "drive in kino" v Planici.

Praznovanje izolske legende

izola_panorama.jpg
Kdaj: nedelja, 25. oktober 2020

V nedeljo, 25. oktobra 2020, vabljeni v Iozlo na prireditev “Praznovanje izolske legende” na plaži Hotela Delfin.

Maraton po Ljubljani

lj_maraton.jpeg
Kdaj: nedelja, 25. oktober 2020

Ob upoštevanju epidemiološkega stanja in omejitev NIJZ bomo letos namesto klasične izvedbe Volkswagen 25. Ljubljanskega maratona v nedeljo, 25. 10. 2020 organizirali MARATON PO LJUBLJANI.

30. Državno prvenstvo v veslanju

bled2.jpg
Kdaj: sobota, 17. oktober 2020 - nedelja, 18. oktober 2020

V soboto in nedeljo bo Veslaška zveza Slovenije v sodelovanju z Veslaškim klubom Bled organizirala državno prvenstvo v veslanju.

Svetovnegi pokal v gorskem kolesarstvu - Maribor

Mountainbiking on Pohorje-Hotel Bellevue-Terme Maribor.jpg
Kdaj: četrtek, 15. oktober 2020 - nedelja, 18. oktober 2020

Mariborski Bike Park na Pohorju bo med 15. in 18. oktobrom na dveh tekmah svetovnega pokala gostil najboljše gorske kolesarje sveta. Športni dogodek je odlična priložnost za utrjevanje prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot destinacije za aktivni oddih in organizacijo velikih in medijsko odmevnih športnih prireditev.

Delavnica prebujajnja energije

Zelišča
Kdaj: četrtek, 15. oktober 2020

Vabimo vas, da se pridružite delavnici v RIC Nvo mesto, ki vas bo popeljala na pot boljšega počutja, sproščanja blokad in krepitev energije in imunskega sistema, kar je še posebno pomembno za ohranjanje zdravja in pozitivne življenjske naravnanosti.

Mednarodni festival Druga godba

druga_godba.jpeg
Kdaj: torek, 13. oktober 2020 - petek, 4. december 2020

Festival Druga godba je maja letos odpadel zaradi epidemije novega koronavirusa. Štirje za takrat načrtovani koncerti se bodo tako zvrstili jeseni v okviru posebnega abonmaja Druga godba.

55. Festival Borštnikovo srečanje

orientalski_ples.jpg
Kdaj: ponedeljek, 12. oktober 2020 - nedelja, 25. oktober 2020

Festival Borštnikovo srečanje vsako leto postreže z najboljšimi predstavami slovenskih gledališč. Ob koncu festivala strokovna žirija podeli nagrade za najboljšo predstavo, igralce, režijo in druge umetniške dosežke. Nekatere predstave so izvedene tudi v tujih jezikih.

ARTish

ARTish
Kdaj: petek, 9. oktober 2020 - sobota, 31. oktober 2020

Ustvarjalni festival s prodajno razstavo

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije