Dogodki in prireditve

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve
Logo Hit Holidays

57. Gostinsko turistični zbor Slovenije

Kdaj: torek, 12. oktober 2010 - četrtek, 14. oktober 2010

Od 12. do 14. oktobra bo v Kranjski Gori potekal že 57. Gostinsko turistični zbor Slovenije. Poleg strokovnih tekmovanj bo poskrbljeno tudi za spremljevalne družabne dogodke.

V letošnjem letu je prišlo do nekaj sprememb pri samih tekmovanjih, osveženi so tudi pravilniki, novost pa je tekmovanje za Zlato kuhalnico, ki je namenjeno osnovnošolcem in njihovim mentorjem.

Direktor podjetja Hit Alpinea ter predsednik organizacijskega odbora, mag. Miran Čurin, in vodja projekta, Srečko Koklič, sta podrobneje predstavila vsebinsko zasnovo celotne prireditve z bogatim spremljevalnim programom.

Velik poudarek celotne prireditve je na pomenu stroke oz. poklicev gostinsko – turistične panoge v slovenski družbi. Zaposleni v tej dejavnosti bodo širši javnosti predstavili svoja znanja in veščine.

Srečanje bo potekalo na več lokacijah, ki so pod okriljem podjetja Hit Alpinea . Vsebinsko ga bodo sestavljala strokovna tekmovanja, razstava proizvajalcev opreme in živilske industrije ter družabno srečanje vseh udeležencev, končala pa se bodo z razglasitvijo rezultatov in svečano večerjo v Večnamenski športni dvorani Vitranc. Celotno dogajanje bo podjetje Hit Alpinea popestrilo z družabnimi prireditvami, ki se bodo vsak večer odvijale na več lokacijah, z različnimi zvrstmi glasbe.

Delček športa bo v srečanje vnesla nogometna tekma, kjer bosta svoje moči pomerila Športno društvo Kranjska Gora in Vinska reprezentanca Slovenije.

V Kranjski Gori, ki kot turistična destinacija glavno vlogo v turizmu posveča ljudem, bodo pri izvedbi prireditve in v spremljajočih programih sodelovali številni občani Kranjske Gore, vseh starostnih skupin. Svoj prispevek bodo dali najmlajši, otroci iz otroškega vrtca, osnovnošolci, turistično društvo, aktiv kmečkih žena, gasilci...

V času Gostinsko turističnega zbora Slovenije bo potekala tudi že 3. Nacionalna borza dela v gostinstvu in turizmu, ki jo skupaj s partnerji organizira Ministrstvo za gospodarstvo, Direktorat za turizem. Na njej se bodo predstavili ponudniki delovnih mest v gostinstvu in turizmu ter se povezali z mladimi, ki se izobražujejo za turistično-gostinske poklice in drugimi iskalci zaposlitve iz vse Slovenije.

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve

Najnovejše v tej rubriki

Mednarodni festival Čili in čokolada

čili festival
Kdaj: petek, 20. marec 2020 - sobota, 21. marec 2020

Na mednarodnem festivalu Čili in čokolada se vsako leto zbere več kot 40 različnih ustvarjalcev čilijevih in čokoladnih kreacij iz Slovenije in tujine, ki predstavijo svoje slastne in pikantne izdelke. Pustite se popeljati na posebno pekočo in sladko avanturo, kjer lahko tako okušate kot tudi soustvarjate. Izvedite lahko vse, česar o čilijih in čokoladi še ne veste, ter odkrijete, zakaj se nasprotja tako privlačijo.

Festival sprehodov

maribor_vodenje.jpg
Kdaj: petek, 20. marec 2020 - nedelja, 29. marec 2020

Tretje leto Festivala sprehodov prinaša tri dodatne dni festivalskega dogajanja, več sprehodov, nova odkrivanja mestnih kotičkov.

16. tek Povežimo soline 2020

tek1.jpg
Kdaj: nedelja, 15. marec 2020

Vabljeni vsi ljubitelji teka, ki povezuje sečoveljske in strunjanske soline in nudi najlepše poglede.

Festival kave

kava
Kdaj: petek, 13. marec 2020 - nedelja, 15. marec 2020

Največja predstavitev ponudbe kave in opreme za strokovno in splošno javnost v Sloveniji na enem mestu!

Gregorjevo v Kranju

gregorjevo_kranj.jpg
Kdaj: sreda, 11. marec 2020

V Sloveniji imamo svoj praznik ljubezni. Na Gregorjevo se po starem ljudskem običaju ženijo ptički in s tem naznanjajo pomlad. Predvečer godu sv. Gregorja bomo obeležili s tradicionalnim spustom »gregorčkov« po reki Kokri.

Pohod po Jurčičevi poti

jurciceva_pot1.jpg
Kdaj: sobota, 7. marec 2020

Zamisel o Jurčičevi poti se je porodila ob 150-letnici rojstva prvega slovenskega romanopisca Josipa Jurčiča. Pohod se odvije vsako prvo soboto v mesecu marcu po 15 km dolgi poti, kdor želi, pa se lahko sprehodi še 4 km od Muljave do Krke.

Gregorjevo - Vuč u vodo

vuc.jpg
Kdaj: četrtek, 5. marec 2020 - sreda, 11. marec 2020

Tržiška šega “Vuč u vodo” nedvomno spada med najlepše in najtežje pričakovane dogodke v koledarskem letu. Šego obujamo 11. marca, na predvečer sv. Gregorja. Gre za večstoletni tržiški običaj, ki je v preteklosti živel med domačimi čevljarji. Na ta dan so namreč v svojih delavnicah prenehali z delom pri luči.

Sejem Dom

hiša
Kdaj: sreda, 4. marec 2020 - nedelja, 8. marec 2020

Od 4. do 8. marca bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani največji mednarodni sejem graditeljstva v regiji – 59. Sejem Dom. 505 podjetij iz 29 držav bo pet dni predstavljalo storitve in izdelke, sistemske rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo in energijsko učinkovito stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, ureditev okolice in rešitve za varovanje objektov.

8. Ruthin Tek 2020

tek11.jpg
Kdaj: petek, 28. februar 2020 - nedelja, 1. marec 2020

Zadnji vikend v februarju, od 28.2 do 1.3.2020 Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up, organizira 48-urni neprekinjen humanitarni tek in pohod okoli Blejskega jezera. Ruthin tek letos poteka 8. leto zapored , v spomin na Ruth Podgornik Reš, preminulo ultramaratonko in vrtnarko. Štartno ciljni prostor bo pred Olimpijskim veslaškim centrom Mala Zaka, kjer se vsi udeleženci lahko tudi prijavijo in prispevajo svoj delež. Vsak udeleženec bo prejel bogato darilno vrečko.

Škucove packarije

Škucove packarije
Kdaj: torek, 25. februar 2020 - ponedeljek, 2. marec 2020

Škucove packarije so brezplačne gledališke predstave, ustvarjalne delavnice in pravljična druženja za otroke, vsako soboto, med 18. januarjem in 2. marcem 2020, ob 10. uri dopoldne v ŠKUC-u, na Starem trgu 21 v Ljubljani.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije