O nas | Kontakti | Promocijske aktivnosti | Reference | Koristne povezave | Kje in kdaj nas lahko poslušate? | Varovanje podatkov
Društvo vinogradnikov slovenske Istre v nedeljo in ponedeljek, 10. in 11. marca, v Hotelu Slovenija pripravlja že 21. festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana. Festival v tretje desetletje stopa s presežki na vseh področjih. Obiskovalke in obiskovalci bodo namreč v dveh dneh lahko okusili kar 170 malvazij več kot 70 vinarjev iz slovenske Istre, Krasa, Vipavske doline, Brd, hrvaške Istre in Italije ter se udeležili sedmih delavnic in okrogle mize.
Slovesno odprtje festivala z glasbenim nastopom Štefice Stipančević Steffy in Gregorja Ravnika bo v nedeljo, 10. marca, ob 15. uri, predsednica Društva vinogradnikov slovenske Istre Ingrid Mahnič pa bo podelila priznanja vinarjem, ki bodo na ocenjevanju Sommelier Slovenije 2019 osvojili največ točk. Dve petčlanski ocenjevalni komisiji bosta letos ocenili več kot 100 prijavljenih vzorcev, pojasnjuje Mahničeva: »Vsakoletno rekordno število prijavljenih vzorcev na ocenjevanje je nedvomno dokaz, da smo festival v vseh teh letih pripeljali na visoko raven. Ponosna sem, da smo vzpostavili trdno medsebojno zaupanje in verjamem, da bo tako tudi v prihodnje.«
Sedem delavnic in tradicionalna okrogla miza
Vstopnina na festival znaša 15 evrov za en dan in 20 za dva dni. Obiskovalke in obiskovalci prejmejo festivalski kozarec, udeležijo se lahko sedmih delavnic, treh strokovnih in štirih kulinaričnih, ter okrogle mize z naslovom Istrska malvazija kot del turistične ponudbe, ki jo soorganizira LAS Istre. Na okrogli mizi, ki jo bo vodil Iztok Gustinčič, bodo vinarji in vodje turističnih organizacij in združenj ter predstavniki Slovenske turistične organizacije razpravljali o prihodnosti istrske malvazije kot produkta, s katerim bi Istro postavili na svetovni zemljevid vinskih destinacij.
Organizatorji ob okušanju malvazij organizirajo tudi vodene strokovne in kulinarične delavnice, ki jih bodo vodili enolog Tilen Praprotnik, Boštjan Zidar, glavni enolog kleti Vinakoper, Tomaž Bevčič iz Restavracije Rizibizi, Gregor Kocjančič iz Restavracije Brič, Črt Butul iz Domačije Butul in Maxim Lorenčič ter Siniša Petrušič iz restavracije Istrian Tapas. Spletni portal Ovinu.si pa v sklopu festivala organizira razpravo ob pokušini malvazij Vinakoper. Obiskovalke in obiskovalci bodo prisluhnili pogovoru z glavnim enologom Vinakoper Boštjanom Zidarjem, sommelierjem Gregorjem Kocjančičem iz Restavracije Brič in vinskim trgovcem Jožetom Koželjem iz Koželj, hiša dobrih vin. Pogovor bo vodil Vanja Alič.
Vsak dan od 9.00 do 15.30 vabljeni na prikaz peke potice v Potičnici Blejskega otoka.
V sklopu Veselega decembra se na mestni ploščadi v Kočevju odvijajo številne prireditve, ki popestrijo prednovoletne dni. Otvoritev Prazničnega gozda s prižigom novoletnih luči se prične 5. decembra, ko otroke obdari prvi dobri mož Sv. Miklavž, zaključi pa se s silvestrovanjem.
December je čas luči, miru, topline, drobnih pozornosti in lepih želja. Če smo iskreni, tudi čas, ko se nam vedno kam mudi in velikokrat pomislimo, kako hitro teče naš čas. Zato se za trenutek ustavite, zadihajte s polnimi pljuči in si vzemite čas zase in svoje najdražje, za ljubezen, pogovor, smeh in sprostitev. V Kranju ripravljajo v pester Prešerni december, ki bo zagotovo ogrel vaše pete in srce.
V čarobnem vzdušju pod zvezdnatim nebom bomo vsak dan skupaj ustvarjali izdelke, ki nam bodo polepšali praznične dni. Ob petkih, sobotah in nedeljah pa se bodo poleg delavnic zvrstile tudi pravljične gledališke predstave.
Na 200 kvadratnih metrih, ohlajenih na -5 stopinj Celzija, si boste lahko letos na Kongresnem trgu v Ljubljani od 30. novembra dalje, ogledali skulpture, izdelane iz kar 60 ton ledu. Tema letošnje Ledene dežele sloni na knjigi Nika Kupperja Zmaji na poti. Kakor nakazuje sam naslov, bo na ogled obilica zmajev, zelo pustolovski fantek, številne slovenske znamenitosti in pa seveda ledeni tobogan.
Decembrsko dogajanje v Mariboru zaznamujejo praznične stojnice, bogat družinski in kulturni program ter priljubljeni koncerti na prostem.
Privoščite si kuhano vino ali aromatičen čaj in poiščite darila za svoje najdražje. Po obisku sejmov se lahko udeležite katere od številnih brezplačnih prireditev za vso družino ali katerega od koncertov na bližnjih ulicah in trgih.
Praznične stojnice, polne dišečih dobrot, ob spremljavi adventnih melodij. Jaslice in praznične predstave, začinjene z grajskimi podobami in viteškimi zgodbami ter plesnim večerom.
Vabljeni na praznično Jezersko promenado v času od 29. novembra 2019 pa vse do 5. januarja 2020! Zimska pravljica je odprta od ponedeljka do četrtka od 15:00 do 19:00, ob petkih, sobotah, nedeljah in praznikih pa od 11:00 do 21:00.
Toliko parkljnov z vseh vetrov še niste videli. Vse bolj popularna prireditev, ki so jo organizatorji poimenovali Prihod parkeljnov treh dežel/Ognjeni spektakel v Podkorenu, je na tem, da preraste v pravi festival.
© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije