Dogodki in prireditve

Sladolent 2016: festival uličnih okusov

polenta.JPG

Kadar vrhunski chefi obiščejo Maribor, je vredno praznovanja. Ko pa se jih v devetih dneh ob dravskem obrežju zvrsti kar 27, pa se Štajerska prestolnica spremeni v kulinarično središče Slovenije. Za to bo med 24. junijem in 2. julijem v okviru Festivala Lent 2016 poskrbel šesti SladoLent, ki bo na največjo promenado ulične prehrane pripeljal najodmevnejša imena slovenske kulinarike in obiskovalcem ponudil več kot 60 avtorskih street food kreacij v družbi vrhunskih slovenskih vin.

Poletni mednarodni festival lajnarjev

V Kranju bo prvi junijski vikend živahno. Zavod za turizem in kulturo Kranj bo organiziral že tretji Poletni mednarodni festival lajnarjev, ki bo od 3. do 5. junija v starem mestnem jedru.

Festival Stare trte

Festival Stare trte, najstarejše na svetu

Festival Stare trte je vinski, kulinarični in kulturni poklon najstarejši trti na svetu, ki raste na mariborskem Lentu.

Noč čarovnic za otroke v Rovih pod starim Kranjem

buca1.jpg

Vsako jesen se konec oktobra v Rovih pod starim Kranjem odpre pravljični svet, ki je viden samo otrokom. Tega oktobra se po temnih vogalih skriva čarovnica Alja, ki se med ljudmi ne zna lepo obnašati in izgleda strašno, a se ji ob srečanju z otroki otopli srce. Po tunelih se plazijo ogromni pajki in kače velikanke, ki pa so v resnici le nenevarni ljubljenčki čarovnika Tomaža. Ob šepetu pravljične čarovnice, ki doni med stenami, se naježijo kocine, a ko zaslišite besede, so le nežna pravljica.

Pestro decembrsko dogajanje v Kranjski Gori

Kranjska Gora

V Kranjski Gori so v decembru pripravili številne prireditve za mlado in staro; delavnice, koncerti, gledališke predstave, kulinarična razvajanja in še marsikaj...

Ulično gledališče v Ljubljani

ljubljana_december.jpeg

Zvezda park bo prizorišče živahnih in pisanih nastopov uličnega gledališča. Občudovali boste lahko nastope klovnov, lutkarjev, artistov in cirkusantov, ki bodo zanimivi tako odraslim, kot otrokom. 

 

Festival penin

zlata_radgonska_penina.jpg

Kristalna dvorana hotela Kempinski Palace Portorož, 26.12.2016 od 15.00 do 22:00 ure.
Izbor Naj penine Portoroža, magičen koncert, božično-novoletna tržnica.

Zimski Čarobni dan v Kranjski Gori

Za ceno ene smučarske vozovnice smuča cela družina!

Pohod med slapovi in vinogradi

Pohod_med_slapovi

Vinarsko turistično društvo Slap – Vas zlatih kapljic, vas znova vabi na že šesti tradicionalni pohod med slapovi in vinogradi.

Dan slovenskih planinskih doživetij pod Storžičem

dobra-poletna-planinska-sezona-2015-foto-manca-cujez.jpg

Planinska zveza Slovenije že več kot 30 let praznuje dan slovenskih planincev, šesto leto pa bo pod krovom Dne slovenskih planinskih doživetij program obogatila z brezplačnim celodnevnim dogajanjem za odrasle, mlade in najmlajše planince, turne kolesarje in druge ljubitelje narave.

Festival vina zelen

vino

V soboto, 17. junija 2017, bo od 17. do 22. ure v Vipavskem Križu potekal Festival vina zelen. Več kot trideset vinarjev iz Zgornje in Spodnje Vipavske doline bo skupaj predstavilo skoraj petdeset vzorcev vina zelen.

Praznik terana in pršuta

Tekel bo teran, jedlo se bo pršut, dišalo bo po kraški kuhinji! Čez Kras s kolesom ali peš, večera pod borovci pa v družbi slovenskih glasbenih skupin. V nedeljo vas bodo zabavali Modrijani.

Čarobna jesen

delavnice_arboretum.jpg

V Arboretum Volčji Potok prihaja prva Čarobna jesen. Vsi aktivni in mladi po srcu se bodo na dogodku za tretje življenjsko obdobje, ki bo 24. septembra, zabavali ob poslušanju prijetne glasbe, številnih delavnicah z izobraževalno, svetovalno in športno vsebino, odlični kulinariki … za odlično glasbeno doživetje bodo skrbeli znani glasbeniki - Alenka Godec, Pepel in kri, Nuša Derenda, Manca Izmajlova, Werner, Slavko Ivančič, Zasedba Kranjci, Robert Goter ... in še mnogi drugi.

Najnovejše v tej rubriki

Poletje v MGLC

grad_tivoli.jpeg
Kdaj: torek, 24. julij 2012 - sobota, 28. julij 2012

MGLC v Gradu Tivoli vsak torek zvečer pripravlja brezplačne poletne prireditve, ki vključujejo likovne delavnice za otroke, koncerte ter filmske projekcije.

Šoferska nedelja na Rogli

Kdaj: nedelja, 22. julij 2012

Člani ZŠAM Zreče letos, organizirajo tradicionalno že 21. ŠOFERSKO NEDELJO NA ROGLI, ki bo 22. 7. 2012, s pričetkom ob 10. uri.

Blejska GIBanica

Kdaj: sobota, 21. julij 2012
Vstopnina: Vstopnine ni!

Bled, eden od biserov Slovenije, se bo za en dan odel v barve Ibize."Blejska GIBanica" bo potekala v soboto, 21.7.2012 pred barom Penziona Zaka na Bledu - v "hangarjih" od 11. do 20. ure.

Triglavska tržnica in SOS

trznica_tnp.JPG
Kdaj: sobota, 21. julij 2012

V soboto, 21. julija 2012, ste med 10. in 12. uro vabljeni na Triglavsko tržnico in program SOS ter ob 10.30 na družinski program Brihta.

Poletje v Podčetrku

prireditve_podcetrtek.jpg
Kdaj: sobota, 21. julij 2012 - sobota, 1. september 2012

V Podčetrtku se bodo tekom poletja zvrstile številne prireditve, kjer zagotovo lahko vsak najde nekaj zase. Seznam prihajajočih prireditev nam je zaupala Fanika Šket iz Turizma Podčetrtek: 

Poletje v Cerknem 2012

Napis_Poletje_v_Cerknem_net.jpg
Kdaj: sobota, 21. julij 2012 - nedelja, 29. julij 2012

Sobota, 21. 7. Ob 10h: Orientacijski tek /zbor na Glavnem trgu v Cerknem / Orientacijski klub Azimut…

Dobimo se pred Škucem 2012

skuc.jpg
Kdaj: petek, 20. julij 2012 - nedelja, 29. julij 2012

Festival Dobimo se pred Škucem predstavlja sklop brezplačnih kulturnih večerov, ki potekajo neprekinjeno že deset let zapored v mesecu juliju.

Blejski dnevi 2012

blejski_dnevi02-1.jpg
Kdaj: petek, 20. julij 2012 - nedelja, 22. julij 2012

Blejski dnevi so tisti dnevi, ko se Bled zašibi od turistov. Ti si v nekaj dneh, kolikor trajajo, pridejo ogledat, kako nastajajo izdelki domače in umetnostne obrti, ter prisluhnejo promenadnim koncertom. Največ pa se jih seveda zbere na tradicionalno blejsko noč, ko »zažarita« jezero in grad.

Potočka zijalka – svetišče paleolitskih lovcev

rinka.JPG
Kdaj: petek, 20. julij 2012

Vabiljeni na predavanje dr. Boštjana Odarja POTOČKA ZIJAlKA – svetišče paleolitskih lovcev, ki bo v petek, 20. julija ob 20.00 v Centru RINKA v Solčavi.

50. Čipkarski dnevi v Železnikih

cipke_zelezniki.jpg
Kdaj: četrtek, 19. julij 2012 - nedelja, 22. julij 2012

Med 19. in 22. julijem 2012 se bodo v Železnikih odvijali tradicionalni Čipkarski dnevi. V štirih dneh si boste lahko ogledali številne kulturne, etnološke, športne in zabavne prireditve.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije