Dogodki in prireditve

Obvestilo

Zaradi ukrepov za preprečitev širjenja novega Corona virusa priporočamo, da pri organizatorju prireditve preverite ali se posamezna prireditev izvaja na način kot je opisano.

Sladolent 2016: festival uličnih okusov

polenta.JPG

Kadar vrhunski chefi obiščejo Maribor, je vredno praznovanja. Ko pa se jih v devetih dneh ob dravskem obrežju zvrsti kar 27, pa se Štajerska prestolnica spremeni v kulinarično središče Slovenije. Za to bo med 24. junijem in 2. julijem v okviru Festivala Lent 2016 poskrbel šesti SladoLent, ki bo na največjo promenado ulične prehrane pripeljal najodmevnejša imena slovenske kulinarike in obiskovalcem ponudil več kot 60 avtorskih street food kreacij v družbi vrhunskih slovenskih vin.

Poletni mednarodni festival lajnarjev

V Kranju bo prvi junijski vikend živahno. Zavod za turizem in kulturo Kranj bo organiziral že tretji Poletni mednarodni festival lajnarjev, ki bo od 3. do 5. junija v starem mestnem jedru.

Festival Stare trte

Festival Stare trte, najstarejše na svetu

Festival Stare trte je vinski, kulinarični in kulturni poklon najstarejši trti na svetu, ki raste na mariborskem Lentu.

Noč čarovnic za otroke v Rovih pod starim Kranjem

buca1.jpg

Vsako jesen se konec oktobra v Rovih pod starim Kranjem odpre pravljični svet, ki je viden samo otrokom. Tega oktobra se po temnih vogalih skriva čarovnica Alja, ki se med ljudmi ne zna lepo obnašati in izgleda strašno, a se ji ob srečanju z otroki otopli srce. Po tunelih se plazijo ogromni pajki in kače velikanke, ki pa so v resnici le nenevarni ljubljenčki čarovnika Tomaža. Ob šepetu pravljične čarovnice, ki doni med stenami, se naježijo kocine, a ko zaslišite besede, so le nežna pravljica.

Pestro decembrsko dogajanje v Kranjski Gori

Kranjska Gora

V Kranjski Gori so v decembru pripravili številne prireditve za mlado in staro; delavnice, koncerti, gledališke predstave, kulinarična razvajanja in še marsikaj...

Ulično gledališče v Ljubljani

ljubljana_december.jpeg

Zvezda park bo prizorišče živahnih in pisanih nastopov uličnega gledališča. Občudovali boste lahko nastope klovnov, lutkarjev, artistov in cirkusantov, ki bodo zanimivi tako odraslim, kot otrokom. 

 

Festival penin

zlata_radgonska_penina.jpg

Kristalna dvorana hotela Kempinski Palace Portorož, 26.12.2016 od 15.00 do 22:00 ure.
Izbor Naj penine Portoroža, magičen koncert, božično-novoletna tržnica.

Zimski Čarobni dan v Kranjski Gori

Za ceno ene smučarske vozovnice smuča cela družina!

Pohod med slapovi in vinogradi

Pohod_med_slapovi

Vinarsko turistično društvo Slap – Vas zlatih kapljic, vas znova vabi na že šesti tradicionalni pohod med slapovi in vinogradi.

Dan slovenskih planinskih doživetij pod Storžičem

dobra-poletna-planinska-sezona-2015-foto-manca-cujez.jpg

Planinska zveza Slovenije že več kot 30 let praznuje dan slovenskih planincev, šesto leto pa bo pod krovom Dne slovenskih planinskih doživetij program obogatila z brezplačnim celodnevnim dogajanjem za odrasle, mlade in najmlajše planince, turne kolesarje in druge ljubitelje narave.

Festival vina zelen

vino

V soboto, 17. junija 2017, bo od 17. do 22. ure v Vipavskem Križu potekal Festival vina zelen. Več kot trideset vinarjev iz Zgornje in Spodnje Vipavske doline bo skupaj predstavilo skoraj petdeset vzorcev vina zelen.

Praznik terana in pršuta

Tekel bo teran, jedlo se bo pršut, dišalo bo po kraški kuhinji! Čez Kras s kolesom ali peš, večera pod borovci pa v družbi slovenskih glasbenih skupin. V nedeljo vas bodo zabavali Modrijani.

Čarobna jesen

delavnice_arboretum.jpg

V Arboretum Volčji Potok prihaja prva Čarobna jesen. Vsi aktivni in mladi po srcu se bodo na dogodku za tretje življenjsko obdobje, ki bo 24. septembra, zabavali ob poslušanju prijetne glasbe, številnih delavnicah z izobraževalno, svetovalno in športno vsebino, odlični kulinariki … za odlično glasbeno doživetje bodo skrbeli znani glasbeniki - Alenka Godec, Pepel in kri, Nuša Derenda, Manca Izmajlova, Werner, Slavko Ivančič, Zasedba Kranjci, Robert Goter ... in še mnogi drugi.

Vege piknik v celjskem mestnem parku

zelenjava

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice vas 23. septembra od 10ih do 18ih vabi na Vege piknik v celjski mestni park. Dogodek je bil zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen s 16.9.! Pripravljali bodo slastne veganske jedi, ob prijetnem druženju v naravi boste lahko nahranili svoje trebušcke, prisluhnili predavanjem in pokusili okusne veganske dobrote ostalih ponudnikov.

52. Borštnikovo srečanje

borštnikovo srečanje

Bodite del živahnega jesenskega kulturnega dogajanja v Mariboru, ki se v drugi polovici oktobra tradicionalno prelevi v gledališko središče nacionalnih in mednarodnih razsežnosti. Mesto deset dni živi in diha s Festivalom Borštnikovo srečanje, ki je skozi desetletja postal ena od njegovih osrednjih kulturnih znamenitosti.

Najnovejše v tej rubriki

Sejem starin, domače obrti in darov narave v Piranu

Kdaj: sobota, 28. julij 2012

Kot sporočajo organizator sejma - društvo Anbot, bodo obiskovalci med ponudbo morda lahko našli zanimive predmete za dopolnitev zbirk, drobna darilca in domače dobrote, izdelali pa si bodo lahko mediteranski šopek.

KRANFEST 2012 - 30. tradicionalna Kranjska noč

kranfest.jpg
Kdaj: petek, 27. julij 2012 - nedelja, 29. julij 2012

Na vrhuncu poletja, od 27. do 29. julija 2012, se bodo ulice Kranja že 30. leto zapored spremenile v najbolj množično prireditev na Gorenjskem – Kranfest s tradicionalno Kranjsko nočjo.

20. Solčavski dnevi

oglarjenje.jpg
Kdaj: petek, 27. julij 2012 - nedelja, 29. julij 2012

Vabljeni na zanimive dogodke v okviru Solčavskih dni med 27. in 29. julijem.

16. Mednarodni balonarski praznik Ptuj 2012

baloni_ptuj.jpg
Kdaj: petek, 27. julij 2012 - nedelja, 29. julij 2012

Letošnje leto predstavlja 20. obletnico aktivnega balonarstva nad starosto slovenskih mest. Višek praznovanja bo med 27. in 29. julijem v Termah Ptuj.

Anin sejem v Višnji Gori

anin_sejem246-150x150.jpg
Kdaj: petek, 27. julij 2012 - nedelja, 29. julij 2012

Turistično društvo Višnja Gora vas ta vikend vabi na prireditve v sklopu Aninega sejma.

Moravski dnevi v Termah 3000

Kdaj: petek, 27. julij 2012 - nedelja, 29. julij 2012

V Termah 3000 v Moravskih Toplicah bodo v času od 27. do 29. julija potekali MORAVSKI DNEVI – dnevi zabave, kulinaričnih užitkov in sprostitev.

Film pod zvezdami

film.pod.zvezdami_2009.jpg
Kdaj: četrtek, 26. julij 2012 - sobota, 18. avgust 2012
Vstopnina: 4 - 5 €

Poleti na Ljubljanskem gradu ponoči zasijejo tudi filmske zvezde. V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in javnim zavodom Ljubljanski grad je Kinodvor znova pripravil izbor nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone, ki bodo na ogled v letnem kinu, pod zvezdami, na grajskem dvorišču. 

Trentarski senjem

senjem.jpg
Kdaj: torek, 24. julij 2012 - nedelja, 2. september 2012

Svoj čas so v Trenti praznovali dva velika praznika: 26. 7. sv. Ano, zavetnico Trente, in 8. septembra Mali šmaren, ko so priredili velik sejem predvsem plemenske živine. Danes so oba praznika združili v sklop prireditev pod skupnim imenom Trentarski »senjem«.

Poletje v MGLC

grad_tivoli.jpeg
Kdaj: torek, 24. julij 2012 - sobota, 28. julij 2012

MGLC v Gradu Tivoli vsak torek zvečer pripravlja brezplačne poletne prireditve, ki vključujejo likovne delavnice za otroke, koncerte ter filmske projekcije.

Šoferska nedelja na Rogli

Kdaj: nedelja, 22. julij 2012

Člani ZŠAM Zreče letos, organizirajo tradicionalno že 21. ŠOFERSKO NEDELJO NA ROGLI, ki bo 22. 7. 2012, s pričetkom ob 10. uri.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije