Dogodki in prireditve

Obvestilo

Zaradi ukrepov za preprečitev širjenja novega Corona virusa priporočamo, da pri organizatorju prireditve preverite ali se posamezna prireditev izvaja na način kot je opisano.

Festival vina zelen

vino

V soboto, 17. junija 2017, bo od 17. do 22. ure v Vipavskem Križu potekal Festival vina zelen. Več kot trideset vinarjev iz Zgornje in Spodnje Vipavske doline bo skupaj predstavilo skoraj petdeset vzorcev vina zelen.

Praznik terana in pršuta

Tekel bo teran, jedlo se bo pršut, dišalo bo po kraški kuhinji! Čez Kras s kolesom ali peš, večera pod borovci pa v družbi slovenskih glasbenih skupin. V nedeljo vas bodo zabavali Modrijani.

Čarobna jesen

delavnice_arboretum.jpg

V Arboretum Volčji Potok prihaja prva Čarobna jesen. Vsi aktivni in mladi po srcu se bodo na dogodku za tretje življenjsko obdobje, ki bo 24. septembra, zabavali ob poslušanju prijetne glasbe, številnih delavnicah z izobraževalno, svetovalno in športno vsebino, odlični kulinariki … za odlično glasbeno doživetje bodo skrbeli znani glasbeniki - Alenka Godec, Pepel in kri, Nuša Derenda, Manca Izmajlova, Werner, Slavko Ivančič, Zasedba Kranjci, Robert Goter ... in še mnogi drugi.

Vege piknik v celjskem mestnem parku

zelenjava

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice vas 23. septembra od 10ih do 18ih vabi na Vege piknik v celjski mestni park. Dogodek je bil zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen s 16.9.! Pripravljali bodo slastne veganske jedi, ob prijetnem druženju v naravi boste lahko nahranili svoje trebušcke, prisluhnili predavanjem in pokusili okusne veganske dobrote ostalih ponudnikov.

52. Borštnikovo srečanje

borštnikovo srečanje

Bodite del živahnega jesenskega kulturnega dogajanja v Mariboru, ki se v drugi polovici oktobra tradicionalno prelevi v gledališko središče nacionalnih in mednarodnih razsežnosti. Mesto deset dni živi in diha s Festivalom Borštnikovo srečanje, ki je skozi desetletja postal ena od njegovih osrednjih kulturnih znamenitosti.

Advent v Gornji Radgoni

Advent v steklu

Gornja Radgona – mesto sejmov in penine v adventnem času ponuja praznične decembrske prireditve za vse generacije in okuse ter vabi k čarobnim doživetjem. Adventna razstava v soju lučk Vrtnega centra Kurbus na Meleh je od 25. novembra do konca decembra posebno doživetje za vso družino. Praznična domačnost, toplina in pravljični pridih obudita spomin na otroštvo, obilna je ponudba prazničnih okraskov in daril.

6. Festival penin

zlata_radgonska_penina.jpg

Kristalna dvorana hotela Kempinski Palace Portorož, od 16:00 do 21:00 ure.

Svetovni dan snega v Planici

planica2011.jpg

Planica bo sredi januarja (20. in 21. januar) gostila dogodek, ki bo istočasno potekal po mnogih prizoriščih po svetu – Svetovni dan snega. V tem vikendu bo v Planici prav gotovo veselo, saj bodo poleg Svetovnega dneva snega hkrati gostili tudi Svetovni pokal v teku na smučeh in Celinski pokal v ženskih skokih.

Teden mladih Kranj

sz_mladi.jpeg

Festival Teden mladih vsako leto Kranj popleska z barvami mladosti! Mladinski festival, ki v gorenjsko prestolnico privabi na tisoče mladih, nudi pestro paleto aktivnosti.

Pustna povorka v Laškem

pust_krvavec.jpg

Na pustno soboto, 22. februarja, vabimo vse prijazne in strašne, male in velike, skupinske in posamezne, norčave, vesele ter razigrane maske na pusto povorko v Laškem.

Collecta 2020

collecta.jpg

14. mednarodni sejem zbirateljstva Collecta, bo prihodnjič potekala 13. in 14. marca 2020 na Gospodarskem razstavišču!

Najnovejše v tej rubriki

Sejem starin, domače obrti in darov narave v Piranu

Kdaj: sobota, 28. julij 2012

Kot sporočajo organizator sejma - društvo Anbot, bodo obiskovalci med ponudbo morda lahko našli zanimive predmete za dopolnitev zbirk, drobna darilca in domače dobrote, izdelali pa si bodo lahko mediteranski šopek.

KRANFEST 2012 - 30. tradicionalna Kranjska noč

kranfest.jpg
Kdaj: petek, 27. julij 2012 - nedelja, 29. julij 2012

Na vrhuncu poletja, od 27. do 29. julija 2012, se bodo ulice Kranja že 30. leto zapored spremenile v najbolj množično prireditev na Gorenjskem – Kranfest s tradicionalno Kranjsko nočjo.

20. Solčavski dnevi

oglarjenje.jpg
Kdaj: petek, 27. julij 2012 - nedelja, 29. julij 2012

Vabljeni na zanimive dogodke v okviru Solčavskih dni med 27. in 29. julijem.

16. Mednarodni balonarski praznik Ptuj 2012

baloni_ptuj.jpg
Kdaj: petek, 27. julij 2012 - nedelja, 29. julij 2012

Letošnje leto predstavlja 20. obletnico aktivnega balonarstva nad starosto slovenskih mest. Višek praznovanja bo med 27. in 29. julijem v Termah Ptuj.

Anin sejem v Višnji Gori

anin_sejem246-150x150.jpg
Kdaj: petek, 27. julij 2012 - nedelja, 29. julij 2012

Turistično društvo Višnja Gora vas ta vikend vabi na prireditve v sklopu Aninega sejma.

Moravski dnevi v Termah 3000

Kdaj: petek, 27. julij 2012 - nedelja, 29. julij 2012

V Termah 3000 v Moravskih Toplicah bodo v času od 27. do 29. julija potekali MORAVSKI DNEVI – dnevi zabave, kulinaričnih užitkov in sprostitev.

Film pod zvezdami

film.pod.zvezdami_2009.jpg
Kdaj: četrtek, 26. julij 2012 - sobota, 18. avgust 2012
Vstopnina: 4 - 5 €

Poleti na Ljubljanskem gradu ponoči zasijejo tudi filmske zvezde. V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in javnim zavodom Ljubljanski grad je Kinodvor znova pripravil izbor nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone, ki bodo na ogled v letnem kinu, pod zvezdami, na grajskem dvorišču. 

Trentarski senjem

senjem.jpg
Kdaj: torek, 24. julij 2012 - nedelja, 2. september 2012

Svoj čas so v Trenti praznovali dva velika praznika: 26. 7. sv. Ano, zavetnico Trente, in 8. septembra Mali šmaren, ko so priredili velik sejem predvsem plemenske živine. Danes so oba praznika združili v sklop prireditev pod skupnim imenom Trentarski »senjem«.

Poletje v MGLC

grad_tivoli.jpeg
Kdaj: torek, 24. julij 2012 - sobota, 28. julij 2012

MGLC v Gradu Tivoli vsak torek zvečer pripravlja brezplačne poletne prireditve, ki vključujejo likovne delavnice za otroke, koncerte ter filmske projekcije.

Šoferska nedelja na Rogli

Kdaj: nedelja, 22. julij 2012

Člani ZŠAM Zreče letos, organizirajo tradicionalno že 21. ŠOFERSKO NEDELJO NA ROGLI, ki bo 22. 7. 2012, s pričetkom ob 10. uri.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije