Dogodki in prireditve

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve
Velenjski sejem

Jesenski sejem v Velenju

Kdaj: sobota, 9. oktober 2010

Vabljeni na sedmi Jesenski sejem, ki bo potekal na Titovem trgu in Cankarjevi ulici v soboto, 9. oktobra 2010, med 8. in 13. uro.

Na Titovem trgu bo ponovno živahno, saj so na Festivalu Velenje organizirali že sedmi jesenski sejem. Sejem so poimenovali Sejem lepot in dobrot, namenjen pa bo predstavitvi in prodaji dobrot s podeželja, cvetja, izdelkov domače obrti ter pripomočkov za vrtnarstvo, cvetličarstvo ter kmetovanje.

Na sejmu pričakujejo več kot 40 razstavljalcev iz vse Slovenije, med njimi bodo sadjarji, vrtnarji, čebelarji, vinarji, zeliščarji, pridelovalci vrtnin, društva podeželskih žena ... Nekaj stojnic bo namenjenih predstavitvi izdelkov domače in umetnostne obrti.

Bogat bo tudi kulturni program na Titovem trgu, kjer bo v soboto potekal zunanji del programa 4. mednarodnega tekmovanja pihalnih orkestrov v koncertnem igranju »Slovenija 2010«, na katerem sodeluje kar 22 pihalnih orkestrov.


Na prireditvenem odru bodo v soboto razglasili tudi zmagovalce letošnjega tekmovanja »Velenje – mesto cvetja« ter zmagovalca natečaja za izbor izvirnih turističnih spominkov.


Na trgu bo zanimivo tudi za otroke - Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje ter Vrtec Velenje namreč pripravljata otroške ustvarjalne delavnice. Zagotovo bo eden prijetnejših sobotnih dogodkov obisk Tetke Jeseni, ki navdušuje že generacije velenjskih otrok in njihovih staršev. Člani Društva šaleških likovnikov bodo tudi letos priredili likovne delavnice.

Poskrbeli so še za vrsto spremljevalnih dejavnosti. Tudi letos bo potekalo tekmovanje najbolj nenavadnih jesenskih pridelkov, ki so zrasli na poljih in njivah – izdelke bomo med 9. in 11. uro zbirali na posebej označeni stojnici, ob 12. uri pa razglasili tudi zmagovalce tega tekmovanja. V sklopu jesenskega sejma bo letos potekalo tudi tekmovanje v kuhanju golaža, ki ga prireja Turistična zveza Velenje, v kuhanju pa se bo pomerilo sedem ekip. Kot novost pa bo letos potekalo še tekmovanje v molži krave – preizkusili se bodo lahko obiskovalci sejma.

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve

Najnovejše v tej rubriki

Poletna muzejska noč v muzeju Bistra

tms-v-bistri.jpg
Kdaj: sobota, 20. junij 2020

Sobota, 20. 6., od 18.00 do 24.00

Teden restavracij bo v juniju

kulinarika.jpeg
Kdaj: petek, 12. junij 2020 - nedelja, 21. junij 2020

Pomladni teden restavracij se je zaradi pandemije z marca prestavil na junij. Med 12. in 21. junijem bo v restavracijah po vsej Sloveniji ponovno potekal pomladni Teden restavracij, eden najbolj množično obiskanih gurmanskih dogodkov v Sloveniji. Slovenska turistična organizacija (STO) k temu pomembnemu gastronomskemu dogodku pristopa na področju promocijskih aktivnosti.

Sprehod po zgodovini in umetnosti samostana Bistra

Grad bistra
Kdaj: nedelja, 7. junij 2020

Nedelja, 7.6. ob 11ih.

Mednarodni festival Čili in čokolada

čili festival
Kdaj: petek, 20. marec 2020 - sobota, 21. marec 2020

Na mednarodnem festivalu Čili in čokolada se vsako leto zbere več kot 40 različnih ustvarjalcev čilijevih in čokoladnih kreacij iz Slovenije in tujine, ki predstavijo svoje slastne in pikantne izdelke. Pustite se popeljati na posebno pekočo in sladko avanturo, kjer lahko tako okušate kot tudi soustvarjate. Izvedite lahko vse, česar o čilijih in čokoladi še ne veste, ter odkrijete, zakaj se nasprotja tako privlačijo.

Festival sprehodov

maribor_vodenje.jpg
Kdaj: petek, 20. marec 2020 - nedelja, 29. marec 2020

Tretje leto Festivala sprehodov prinaša tri dodatne dni festivalskega dogajanja, več sprehodov, nova odkrivanja mestnih kotičkov.

16. tek Povežimo soline 2020

tek1.jpg
Kdaj: nedelja, 15. marec 2020

Vabljeni vsi ljubitelji teka, ki povezuje sečoveljske in strunjanske soline in nudi najlepše poglede.

Festival kave

kava
Kdaj: petek, 13. marec 2020 - nedelja, 15. marec 2020

Največja predstavitev ponudbe kave in opreme za strokovno in splošno javnost v Sloveniji na enem mestu!

Gregorjevo v Kranju

gregorjevo_kranj.jpg
Kdaj: sreda, 11. marec 2020

V Sloveniji imamo svoj praznik ljubezni. Na Gregorjevo se po starem ljudskem običaju ženijo ptički in s tem naznanjajo pomlad. Predvečer godu sv. Gregorja bomo obeležili s tradicionalnim spustom »gregorčkov« po reki Kokri.

Pohod po Jurčičevi poti

jurciceva_pot1.jpg
Kdaj: sobota, 7. marec 2020

Zamisel o Jurčičevi poti se je porodila ob 150-letnici rojstva prvega slovenskega romanopisca Josipa Jurčiča. Pohod se odvije vsako prvo soboto v mesecu marcu po 15 km dolgi poti, kdor želi, pa se lahko sprehodi še 4 km od Muljave do Krke.

Gregorjevo - Vuč u vodo

vuc.jpg
Kdaj: četrtek, 5. marec 2020 - sreda, 11. marec 2020

Tržiška šega “Vuč u vodo” nedvomno spada med najlepše in najtežje pričakovane dogodke v koledarskem letu. Šego obujamo 11. marca, na predvečer sv. Gregorja. Gre za večstoletni tržiški običaj, ki je v preteklosti živel med domačimi čevljarji. Na ta dan so namreč v svojih delavnicah prenehali z delom pri luči.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije