Dogodki in prireditve

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve
Velenjski sejem

Jesenski sejem v Velenju

Kdaj: sobota, 9. oktober 2010

Vabljeni na sedmi Jesenski sejem, ki bo potekal na Titovem trgu in Cankarjevi ulici v soboto, 9. oktobra 2010, med 8. in 13. uro.

Na Titovem trgu bo ponovno živahno, saj so na Festivalu Velenje organizirali že sedmi jesenski sejem. Sejem so poimenovali Sejem lepot in dobrot, namenjen pa bo predstavitvi in prodaji dobrot s podeželja, cvetja, izdelkov domače obrti ter pripomočkov za vrtnarstvo, cvetličarstvo ter kmetovanje.

Na sejmu pričakujejo več kot 40 razstavljalcev iz vse Slovenije, med njimi bodo sadjarji, vrtnarji, čebelarji, vinarji, zeliščarji, pridelovalci vrtnin, društva podeželskih žena ... Nekaj stojnic bo namenjenih predstavitvi izdelkov domače in umetnostne obrti.

Bogat bo tudi kulturni program na Titovem trgu, kjer bo v soboto potekal zunanji del programa 4. mednarodnega tekmovanja pihalnih orkestrov v koncertnem igranju »Slovenija 2010«, na katerem sodeluje kar 22 pihalnih orkestrov.


Na prireditvenem odru bodo v soboto razglasili tudi zmagovalce letošnjega tekmovanja »Velenje – mesto cvetja« ter zmagovalca natečaja za izbor izvirnih turističnih spominkov.


Na trgu bo zanimivo tudi za otroke - Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje ter Vrtec Velenje namreč pripravljata otroške ustvarjalne delavnice. Zagotovo bo eden prijetnejših sobotnih dogodkov obisk Tetke Jeseni, ki navdušuje že generacije velenjskih otrok in njihovih staršev. Člani Društva šaleških likovnikov bodo tudi letos priredili likovne delavnice.

Poskrbeli so še za vrsto spremljevalnih dejavnosti. Tudi letos bo potekalo tekmovanje najbolj nenavadnih jesenskih pridelkov, ki so zrasli na poljih in njivah – izdelke bomo med 9. in 11. uro zbirali na posebej označeni stojnici, ob 12. uri pa razglasili tudi zmagovalce tega tekmovanja. V sklopu jesenskega sejma bo letos potekalo tudi tekmovanje v kuhanju golaža, ki ga prireja Turistična zveza Velenje, v kuhanju pa se bo pomerilo sedem ekip. Kot novost pa bo letos potekalo še tekmovanje v molži krave – preizkusili se bodo lahko obiskovalci sejma.

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve

Najnovejše v tej rubriki

Ledena trofeja na jezeru Jasna 2020

ledena trofeja
Kdaj: sobota, 15. februar 2020

Na pravljičnem jezeru Jasna v Kranjski Gori se obeta prava hokejska senzacija. 15. februarja se bo na ledenem jezeru trlo ljubiteljskih in klubskih hokejistov, ki se bodo borili za en cilj – osvojitev LEDENE TROFEJE. Rdeča nit dogodka je hokej na prostem, ki vsem udeležencem nudi edinstveno in pristno doživetje športa ter narave. Dobrodošli so vsi polnoletni rekreativni igralci. Poleg hokejskega tekmovanja bo tudi zelo pester spremljevalni program za družine.

56. Zlata lisica

zlatalisica.jpg
Kdaj: sobota, 15. februar 2020 - nedelja, 16. februar 2020

Doživite nepozabno vzdušje, ki spremlja vsakoletno prireditev Zlata lisica, klasično tekmo smučark za svetovni pokal!

Prešernov smenj

presernov_smenj.jpg
Kdaj: sobota, 8. februar 2020

Prešernov smenj, ki odene Kranj v podobo 19. stoletja in obudi spomin na našega največjega pesnika dr. Franceta Prešerna, je ena najbolj prepoznavnih slovenskih prireditev ob kulturnem prazniku, 8. februarja.

MENT Ljubljana

ment
Kdaj: sreda, 5. februar 2020 - petek, 7. februar 2020

Na festivalu, ki ga spremlja konferenca predstavnikov glasbene industrije, vsako leto sodeluje okrog 70 izvajalcev indie rocka, popa, elektronske glasbe, folk rocka, hip hopa, DJ-jev itd. Med njimi so tudi takšni, ki pogosto že v istem letu dobijo svojo priložnost, da se predstavijo na večjih evropskih poletnih festivalih kot so EXIT, INmusic, Liverpool Sound City, Tallinn Music Week ...

Svetovno prvenstvo v zimskem plavanju 2020

zimsko-plavanje3.jpg
Kdaj: ponedeljek, 3. februar 2020 - nedelja, 9. februar 2020

Bled se je kot eno najlepših prizorišč lansko leto vrnil na koledar tekmovanj Mednarodne zveze zimskega plavanja (IWSA), ko je gostil svetovni pokal, ki je bil hkrati preizkušnja pred svetovnim prvenstvom v zimskem plavanju, ki ga bo Bled gostil od 3. do 9. 2. 2020. Na prvenstvu pričakujemo več kot tisoč plavalcev z vsega sveta.

31. Sejem turizma Alpe-Adria

tekac.jpeg
Kdaj: sreda, 29. januar 2020 - sobota, 1. februar 2020

Od 29. januarja do 1. februarja se bo na GR odvila osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji Natour Alpe-Adria, v ospredju katere je zeleni, aktivni turizem.

Sejmi okusov

festival_kulinarike1.jpg
Kdaj: sreda, 29. januar 2020 - sobota, 1. februar 2020

Kot vsa leta doslej vas bodo tudi letos na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani domači in tuji razstavljalci pričakali z bogatim razstavnim programom, tehnološkimi in drugimi novostmi ter raznovrstnimi degustacijami in drugimi oblikami promocij oz. prezentacij.

Škucove packarije

Škucove packarije
Kdaj: nedelja, 26. januar 2020 - ponedeljek, 2. marec 2020

Škucove packarije so brezplačne gledališke predstave, ustvarjalne delavnice in pravljična druženja za otroke, vsako soboto, med 18. januarjem in 2. marcem 2020, ob 10. uri dopoldne v ŠKUC-u, na Starem trgu 21 v Ljubljani.

Gradovi Kralja Matjaža

gradovi_kralja_matjaza.jpg
Kdaj: petek, 24. januar 2020 - nedelja, 26. januar 2020

Že osemindvajsetič zapovrstjo, bodo ponovno zadnji vikend v januarju (24. 01. 2020 - 26. 01. 2020) na novi lokaciji, Matevžavi travniki pod stadionom v centru Črni na Koroškem pripravili že 28. zimsko pravljico imenovano Gradovi kralja Matjaža, kjer so od leta 1993 zgradili že 1331 snežnih gradov in skulptur. Z veseljem vam sporočajo, da so pred prijave že odprte, torej lahko s klikom na prijavni obrazec na spletni strani Občine Črna na Koroškem svojo ekipo že prijavite.

Dobrodelno 24-urno kolesarjenje z Markom Balohom

baloh.jpg
Kdaj: petek, 24. januar 2020 - sobota, 25. januar 2020

V Športnem centru Millenium v BTC Cityju Ljubljana se bo ponovno kolesarilo za dober namen. Marko Baloh, slovenski ultra-maratonski kolesar, bo že petnajstič sedel na kolo za polnih 24 ur.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije