Dogodki in prireditve

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve
Velenjski sejem

Jesenski sejem v Velenju

Kdaj: sobota, 9. oktober 2010

Vabljeni na sedmi Jesenski sejem, ki bo potekal na Titovem trgu in Cankarjevi ulici v soboto, 9. oktobra 2010, med 8. in 13. uro.

Na Titovem trgu bo ponovno živahno, saj so na Festivalu Velenje organizirali že sedmi jesenski sejem. Sejem so poimenovali Sejem lepot in dobrot, namenjen pa bo predstavitvi in prodaji dobrot s podeželja, cvetja, izdelkov domače obrti ter pripomočkov za vrtnarstvo, cvetličarstvo ter kmetovanje.

Na sejmu pričakujejo več kot 40 razstavljalcev iz vse Slovenije, med njimi bodo sadjarji, vrtnarji, čebelarji, vinarji, zeliščarji, pridelovalci vrtnin, društva podeželskih žena ... Nekaj stojnic bo namenjenih predstavitvi izdelkov domače in umetnostne obrti.

Bogat bo tudi kulturni program na Titovem trgu, kjer bo v soboto potekal zunanji del programa 4. mednarodnega tekmovanja pihalnih orkestrov v koncertnem igranju »Slovenija 2010«, na katerem sodeluje kar 22 pihalnih orkestrov.


Na prireditvenem odru bodo v soboto razglasili tudi zmagovalce letošnjega tekmovanja »Velenje – mesto cvetja« ter zmagovalca natečaja za izbor izvirnih turističnih spominkov.


Na trgu bo zanimivo tudi za otroke - Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje ter Vrtec Velenje namreč pripravljata otroške ustvarjalne delavnice. Zagotovo bo eden prijetnejših sobotnih dogodkov obisk Tetke Jeseni, ki navdušuje že generacije velenjskih otrok in njihovih staršev. Člani Društva šaleških likovnikov bodo tudi letos priredili likovne delavnice.

Poskrbeli so še za vrsto spremljevalnih dejavnosti. Tudi letos bo potekalo tekmovanje najbolj nenavadnih jesenskih pridelkov, ki so zrasli na poljih in njivah – izdelke bomo med 9. in 11. uro zbirali na posebej označeni stojnici, ob 12. uri pa razglasili tudi zmagovalce tega tekmovanja. V sklopu jesenskega sejma bo letos potekalo tudi tekmovanje v kuhanju golaža, ki ga prireja Turistična zveza Velenje, v kuhanju pa se bo pomerilo sedem ekip. Kot novost pa bo letos potekalo še tekmovanje v molži krave – preizkusili se bodo lahko obiskovalci sejma.

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve

Najnovejše v tej rubriki

IRONMAN 70.3 Slovenian Istria

tek_bled.jpg
Kdaj: nedelja, 22. september 2019

Slovenska Istra, ves dan

Rokov tek

tek11.jpg
Kdaj: sobota, 21. september 2019

Po devetih letih se 21. septembra v Šmarje pri Jelšah vrača veliki mednarodni športno-rekreativni dogodek - Rokov tek. Pri organizaciji maratona sodeluje pet občin, tri Obsotelja in Kozjanskega ter dve s Hrvaške, s čimer nosi tek tudi simbolni pomen povezovanja obeh držav.

Ljubljana Coffee Festival 2019

kava
Kdaj: petek, 20. september 2019 - sobota, 21. september 2019

Domači in tuji ponudniki bodo predstavljali svoje znamke kave na pokušinah. Festival bo spremljala tudi ponudba ulične hrane, craft piva in koktejlov.

Festival pohodništva Dolina Soče

Soča
Kdaj: petek, 20. september 2019 - nedelja, 6. oktober 2019

V septembru in oktobru (20.9.-6.10.), najlepših mesecih za pohode, je v Dolini Soče vsako leto organiziran Festival pohodništva. Lepote narave in spomenike preteklosti lahko odkrivate pod vodstvom izkušenih vodnikov.

Festival Maribor

festival maribor
Kdaj: ponedeljek, 16. september 2019 - četrtek, 19. september 2019

Za Festivalom Maribor je več kot pol stoletja zgodovine, od baročnih izvorov do postmodernih preobrazb. Razvil se je iz mednarodnega festivala komorne glasbe Glasbeni september in nasledil pretanjeni programski izbor, visok izvedbeni nivo in edinstven način organiziranja.

Festival Stare trte

Festival Stare trte, najstarejše na svetu
Kdaj: ponedeljek, 16. september 2019 - nedelja, 22. september 2019

Poklon Stari trti, najstarejši trti na svetu Festival Stare trte je vinski, kulinarični in kulturni poklon najstarejši trti na svetu, ki raste na mariborskem Lentu. Trti, ki nas – Mariborčane, Štajerce in Slovence – navdaja s ponosom, našim obiskovalcem pa razgrne tančico skrivnosti o izjemno bogati vinogradniški tradiciji ter uspešnih zgodbah štajerskih vinarjev.

Dnevi bakalaja v Izoli

izola_panorama.jpg
Kdaj: ponedeljek, 16. september 2019 - nedelja, 29. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Turističnem združenju Izola nadaljujejo z razvojem Izole kot kulinarične destinacije. V ta namen bodo pripravili več različnih promocijskih akcij, prav tako pa bodo nadaljevali s programom Kilometer nič, ki vključuje sezonsko domačo tržnico Ruba sz moje njive in pa kulinarične akcije oz. dogodke.

14. Otroški bazar

bazar3.jpg
Kdaj: sobota, 14. september 2019 - nedelja, 15. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Otrošem bazarju ne bo manjkalo otroških delavnic, pisanih plesnih in pevskih nastopov, pisanih maskot, tematskih delavnic, športnih delavnic na zunanji ploščadi, in predstavitve na razstavnih prostorih! Vabljeni na Gospodarsko razstavišče v ljubljani, 14. in 15. septemv+bra 2019.

Praznik sira in vina v Bohinju

Vino
Kdaj: sobota, 14. september 2019

Ker Bohinj slovi po siru in ker sir ljubi vino, bodo letos v Bohinju organizirali že 6. jubilejni Praznik sira in vina.

34. Mednarodni literarni festival Vilenica

vilenica.jpg
Kdaj: torek, 10. september 2019 - nedelja, 15. september 2019

34. Vilenica bo v organizaciji Društva slovenskih pisateljev in v sodelovanju s Kulturnim društvom Vilenica gostila pesnike, pisatelje, dramatike in esejiste iz več kot 20 držav sveta.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije