Dogodki in prireditve

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve
Kostanjeve nedelje na Jančah

Kostanjeve nedelje na Jančah

Kdaj: nedelja, 3. oktober 2010
Vstopnina: Brezplačno

3., 10. in 17. oktober 2010, od 11. ure dalje.

Prireditev bo spremljala prodaja na stojnicah Sadne ceste, kjer bodo na prodaj domače sadje in ostali jesenski pridelki ter izdelki, mogoče pa bo poskusiti tudi domačo hrano in pecivo. Obiskovalci si bodo lahko ogledali tudi žganjekuho in prešanje mošta na tradicionalen način.

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve

Najnovejše v tej rubriki

Jesenski NA NOGE!

dnevi_pohodnistva.jpg
Kdaj: nedelja, 2. oktober 2016

Glavni namen prireditve je vzpodbujanje ljudi k rekreaciji in še posebej pohodništvu kot eni najosnovnejših in najprijetnejših oblik ohranjanja zdravja. Da bi prireditev dobila še poseben cilj, so pohodniško prireditvev obogatili z družbeno-odgovorno akcijo.

Praznik kozjanskega jabolka

Košara jabolk
Kdaj: nedelja, 2. oktober 2016 - nedelja, 9. oktober 2016

Praznik kozjanskega jabolka je tradicionalna, osrednja prireditev v Kozjanskem parku, ki jo bodo letos organizirali že sedemnajstič zapovrstjo. S prireditvijo želijo prikazati delo in prizadevanja pri varstvu naravnih vrednot in ohranjanju kmetijske kulturne krajine na Kozjanskem, katere bistveni razpoznavni krajinski element so visokodebelni travniški sadovnjaki s starimi sortami jablan.

Družinski športni dan na Straži Bled

dsd_straza.png
Kdaj: nedelja, 2. oktober 2016

Na Bledu, pod smučiščem Straža, bo potekal 3. Družinski športni dan. Družinam bodo na voljo posamezne aktivnosti po zelo ugodnih cenah, večina animacijskega programa in vstop na prireditev pa bo brezplačen.

Bajtarski praznik na Veliki planini

bAjtarski praznik
Kdaj: sobota, 1. oktober 2016

V soboto, 1.10.2015 ob 11.uri, vabljeni v pastirsko naselje na Veliki planini na otvoritev bajtarske sezone, kjer bodo v skladu z dolgoletno 86-letno tradicijo "bajtarji" prevzeli ključ planine in čez zimo pazili na pastirske stanove.

JESTIVAL okusov in umetnosti

kulinarika-2.jpg
Kdaj: sobota, 1. oktober 2016

Vabljeni na JESTIVAL okusov in umetnosti. Gastro – Art fuzijo bodo pripravili priznani lokalni kuharski mojstri in umetniki.Kaj jih povezuje, kaj navdihuje, kako doživljajo drug drugega…. vse to in veliko več boste lahko videli, slišali, doživeli in predvsem okusili na JESTIVALU okusov in umetnosti.

Srednjeveški dan

Srednjeveški dan v Ljubljani
Kdaj: sobota, 1. oktober 2016

Tradicionalni ljubljanski Srednjeveški dan vključuje nastope skupin v srednjeveških nošah, ustvarjalne delavnice, družabne igre in ples. Spremlja ga festival srednjeveške in renesančne glasbe.

Izmenjava oblek

izmenjava oblek
Kdaj: sobota, 1. oktober 2016

Klub študentov občine Koper pripravlja jesensko izmenjavo oblek! Obleke si boste lahko izmenjali v soboto, 1. oktobra 2016, med 10:00 in 18:00 v CMK-ju.

Praznik motoristov in kulture, Kranj

moto giro
Kdaj: petek, 30. september 2016

Vljudno vabljeni v petek, 30. septembra in soboto, 1. oktobra v stari del mesta Kranj, na prvo mednarodno srečanje motoristov in kulture, Kranj 2016!

2. Veganska kuhna

zelenjava
Kdaj: četrtek, 29. september 2016

Veganska kuhna je odprta kuhna, kar pomeni, da se lahko pridruži vsak. Veseli bodo sodelovanja in novih idej. Oglasi se, če imaš doma vrt z zelenjavo ali pa poznaš koga, ki ga ima, lahko pomagaš kaj skuhati, lahko pa jim samo zaupaš kakšen fajn recept.

Ptujske zgodbe o kavi

kava
Kdaj: četrtek, 29. september 2016 - nedelja, 2. oktober 2016

Festival Ptujske zgodbe o kavi je v slovenskem prostoru edinstven, saj je prvi festival na temo kave in kavarniške kulture v Sloveniji. Festival povezuje zgodovinske, kulturne, družbene in kulinarične elemente kave, pa tudi njen obredni značaj kot medij za druženje.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije