Dogodki in prireditve

Obvestilo

Zaradi ukrepov za preprečitev širjenja novega Corona virusa priporočamo, da pri organizatorju prireditve preverite ali se posamezna prireditev izvaja na način kot je opisano.

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve
Pohod po Kozjanskem parku

Pohod po Kozjanskem parku

Kdaj: nedelja, 3. oktober 2010

Ob prireditvah v sklopu Praznika Kozjanskega jabolka bodo v nedeljo, 3. oktobra, organizirali pohod v okviru DNEVOV EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE.

Praznik kozjanskega jabolka je tradicionalna, osrednja prireditev v Kozjanskem parku, ki jo letos organizirajo že enajstič zapovrstjo. Letos bo prireditev potekala od nedelje, 3. oktobra do nedelje, 10. oktobra. V prvih dneh prireditve želijo predstaviti naravne in kulturne vrednote zavarovanega območja, sobota 9. in nedelja 10. oktobra pa sta namenjeni predvsem sejemskemu dogajanju z bogatim kulturnim programom.

Pomanjkanje časa in volje poiskati vseh poti nas dostikrat prikrajša za ogled spomenikov, posebno cerkva, ki niso vedno odprte in tako njihova notranjost ostaja skrita našim očem.
V nedeljo, 3. oktobra, se jim lahko pridružite na poti, ki se bo začela na gradu Podsreda in se bo končala na Svetih gorah nad Bistrico ob Sotli.
Pot vodi v glavnem po gozdu, pričeli pa jo bomo na razgledišču gradu Podsreda, kjer se nam odpira širok razgled po bližnji in daljni okolici. Izurjeno oko bo spoznalo Boč in Donačko goro, Hrvaško Zagorje ter trg Podsreda in nad njim Stare Svete gore s kapelicami.
Pot boste nadaljevali po grebenu Orlice v senci bukovega gozda.
Vzhodno od gradu Podsreda se dviga strmo hribovje, kjer je pred davnim časom nekega vročega poletnega dne pasel deček Pavlek čredo ovac. Preklel je sonce in se spremenil v kamniti steber, ki se dobro vidi pozimi, ko je drevje golo.
V neposredni bližini poti je gozdni rezervat Vranske pečine, ki se razprostira na nadmorski višini 340 – 520 metrov.
Gozdna pot vas bo vodila mimo opuščenega kamnoloma. Na poti boste naleteli tudi na rastišče bodeče lobodike, ki je vedno zelen grmiček, cveti spomladi, ti cveti pa se v jeseni razvijejo v debele, rdeče jagode, ki čez zimo ostanejo na rastlini. Rastlina je zaščitena.
Po dveh urah in pol hoje boste prispeli na Svete gore, kjer si boste po krajšem postanku s strokovnim vodstvom ogledali cerkev in kapelice.

Zbirališče: grad Podsreda
Čas hoje: 2,30
Oprema: lahka pohodniška obutev in veliko dobre volje
Ob koncu bo organiziran prevoz do izhodišča.

Hkrati vas obveščamo, da bo od petka, 8. do nedelje, 10. oktobra potekal FOTOGRAFSKI EXTEMPORE: KOZJANSKO JABOLKO
K sodelovanju so vabljeni vsi ljubitelji fotografije, predvsem ljubitelji narave in okolja, ki želijo svoja doživetja prikazati s pomočjo fotografije.

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve

Najnovejše v tej rubriki

Pohod po Miškovi poti

pohodnika-podezelje-trta-2.jpg
Kdaj: sobota, 3. oktober 2020

To je pohod po poteh, po katerih je dejansko hodil in jih v svojih literarnih delih opisal naš pisatelj Miško Kranjec. Obenem pot predstavlja del Pomurske planinske poti; tokratni pohod po Miškovi poti pohodnike vodi od Kranjčeve domačije v Veliki Polani ob reki Ledavi do Lendavskih goric, mimo Miškove nekdanje vinske kleti z zaključkom pri stolpu Vinarium.

Hoja za upanje

Bled.bmp.jpg
Kdaj: četrtek, 1. oktober 2020

Europa Donna Slovensko združenje za boj proti raku na dojki že vrsto let prireja vseslovensko akcijo Rožnate pletenine, z namenom osveščati širšo javnost o raku dojk ter opozarja na pomen zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja bolezni.

Voden pohod po Ljubljanskem barju

barje
Kdaj: ponedeljek, 28. september 2020

Na vodenem pohodu po Ljubljanskem barju se boste seznanili s floro in favno barja, ogledali repliko najstarejšega kolesa na svetu ter izvedeli nekaj zanimivosti o barju.

12. Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra

sladkaistra_040.jpg
Kdaj: sobota, 26. september 2020 - nedelja, 27. september 2020

Sladka Istra je odlična priložnost, da korak od morja spoznate tako rekoč vse, kar je povezano s svetom sladkega. Najslajši slovenski festival je že vrsto let pravi magnet za množice ljubiteljev gastronomskih poslastic.

Beer Fest Maribor

pivo
Kdaj: petek, 25. september 2020 - sobota, 26. september 2020

Na dvodnevnem mariborskem festivalu piva se vsako leto predstavljajo mikropivovarne iz Slovenije in okoliških držav. Ob glasbeni spremljavi in ponudbi hrane je v ospredju zmeraj odlična ponudba piva.

Festival sprehodov

Maribor_logo
Kdaj: petek, 25. september 2020 - nedelja, 4. oktober 2020

Maribor je še zmeraj tu, skoraj natanko takšen, kot smo ga pustili lani. Nekoliko okrušen in robat, s specifikami in lokalnimi "fintami"; nekatere izmed njih razumejo le domačini, za ostale pa so na meji norosti ali celo korak čez. Mesto še zmeraj vabi, da spoznamo njegove skrite zgodbe in kotičke, njegovo zgodovino, njegove prebivalce in da se vanj (ponovno) zaljubimo.

Brezplačni vodeni pohodi ob Svetovnem dnevu turizma

Soline_rumena_v002.jpg
Kdaj: petek, 25. september 2020 - nedelja, 27. september 2020

Vljudno vabljeni na brezplačne vodene pohode po piranskih krožnih pešpoteh ob Svetovnem dnevu turizma.

Mihaelov sejem na Blokah

Bloke
Kdaj: nedelja, 20. september 2020

Turistično društvo Bloke vas vabi na Mihaelov sejem, ki se bo odvijal 20.9.2020 od 10.00 dalje na rondoju pred osnovno šolo v Novo vasi. Na sejmu bodo predstavljene domače obrti, ki so bile tradicionalne na Blokah in v okolici kot je suhorobarstvo, lončarstvo, izdelava bloških smuči idr. Na sejmu bodo članice Zarje organizirale tržnico domačih ekoloških kmetijskih pridelkov kjer si bo možno nabaviti ozimnico. Na ranču Bloke bo potekala konjeniška prireditev v Western jahanju.

JESTIVAL - festival okusov in umetnosti 2020 z Jestivalskimi meniji

kulinarika.jpg
Kdaj: petek, 18. september 2020 - nedelja, 11. oktober 2020

Tudi letošnji program Jestivala bo štrukljem posvečen v največji meri. Kobariške štruklje in lokalne dobrote boste v posebni ponudbi lahko okušali v jesenskem času, ko so mize gostincev polne vseh domačih dobrot.

Pohodniški dnevi v Tuhinjski dolini

snovik_pohodniki
Kdaj: petek, 18. september 2020 - nedelja, 20. september 2020

Terme Snovik in Turistično društvo Tuhinjska dolina prihajajoči vikend od petka, 18. 9. do nedelje, 20. 9. 2020 organizirata jesenski pohodniški vikend v Tuhinjski dolini. Pridružite se na vodenih pohodih v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp in aktivno preživite prelep septembrski vikend.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije