Dogodki in prireditve

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve
Podeželje v mestu

V Celje ponovno prihaja prireditev Podeželje v mestu

Kdaj: sobota, 16. oktober 2010
Vstopnina: Brezplačno

Zavod Celeia Celje v sodelovanju z Društvom raznolikost podeželja, EPP Deteljica ter Zvezo ekoloških kmetov Slovenije vabi v soboto, 16. 10. 2010, od 9.00 do 13.00 v center mesta Celje na prireditev Podeželje v mestu, ki je namenjena predstavitvam kmetij, prodaji izdelkov, predstavitvi obrti in ki jo spremlja bogat animacijski program.

V letošnjem letu je poudarek prireditve na BIO pridelavi in predelavi živil. Vstop na prireditev, ki se bo odvijala v vsakem vremenu, je prost.

Osnovni cilj prireditve, ki se v mestu Celje tradicionalno odvija dvakrat, v poletnem in jesenskem obdobju, je prispevati k večji prepoznavnosti podeželja in predstavitvi pridelkov, izdelkov in storitev ponudnikov s kmetij. Prav iz želje, da doseže čim večje število zainteresirane javnosti je zasnovana na način, ki obiskovalcu ponuja vpogled v ponudbo pridelkov in izdelkov s kmetij, ki se jih seveda na dan prireditve lahko tudi kupi ter degustira. Ob tem je obiskovalec deležen tudi odličnih predstavitev kmetij, turističnih ter ekoloških kmetij in društev ter posameznikov s podeželja. Zavedajoč se pomena pravilne in zdrave prehrane, tokratna prireditev velik poudarek namenja prav BIO živilom. V želji, da obiskovalci čim bolj pristno doživijo podeželski utrip, organizatorji omogočajo vožnjo s pravo kmečko kočijo, kar pomeni, da lahko ta dan vsi, ki se odločijo za vožnjo, mesto spoznajo s čisto drugačne perspektive kot je to običajno. Ker vemo, da je življenje na podeželju povezano tudi z glasbo, prireditev spremlja tudi nastop glasbenih skupin. Tokrat se bodo obiskovalcem predstavili: Ansambel Domen z Vižarji in Mladi harmonikarji.

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve

Najnovejše v tej rubriki

IRONMAN 70.3 Slovenian Istria

tek_bled.jpg
Kdaj: nedelja, 22. september 2019

Slovenska Istra, ves dan

Rokov tek

tek11.jpg
Kdaj: sobota, 21. september 2019

Po devetih letih se 21. septembra v Šmarje pri Jelšah vrača veliki mednarodni športno-rekreativni dogodek - Rokov tek. Pri organizaciji maratona sodeluje pet občin, tri Obsotelja in Kozjanskega ter dve s Hrvaške, s čimer nosi tek tudi simbolni pomen povezovanja obeh držav.

Ljubljana Coffee Festival 2019

kava
Kdaj: petek, 20. september 2019 - sobota, 21. september 2019

Domači in tuji ponudniki bodo predstavljali svoje znamke kave na pokušinah. Festival bo spremljala tudi ponudba ulične hrane, craft piva in koktejlov.

Festival pohodništva Dolina Soče

Soča
Kdaj: petek, 20. september 2019 - nedelja, 6. oktober 2019

V septembru in oktobru (20.9.-6.10.), najlepših mesecih za pohode, je v Dolini Soče vsako leto organiziran Festival pohodništva. Lepote narave in spomenike preteklosti lahko odkrivate pod vodstvom izkušenih vodnikov.

Festival Maribor

festival maribor
Kdaj: ponedeljek, 16. september 2019 - četrtek, 19. september 2019

Za Festivalom Maribor je več kot pol stoletja zgodovine, od baročnih izvorov do postmodernih preobrazb. Razvil se je iz mednarodnega festivala komorne glasbe Glasbeni september in nasledil pretanjeni programski izbor, visok izvedbeni nivo in edinstven način organiziranja.

Festival Stare trte

Festival Stare trte, najstarejše na svetu
Kdaj: ponedeljek, 16. september 2019 - nedelja, 22. september 2019

Poklon Stari trti, najstarejši trti na svetu Festival Stare trte je vinski, kulinarični in kulturni poklon najstarejši trti na svetu, ki raste na mariborskem Lentu. Trti, ki nas – Mariborčane, Štajerce in Slovence – navdaja s ponosom, našim obiskovalcem pa razgrne tančico skrivnosti o izjemno bogati vinogradniški tradiciji ter uspešnih zgodbah štajerskih vinarjev.

Dnevi bakalaja v Izoli

izola_panorama.jpg
Kdaj: ponedeljek, 16. september 2019 - nedelja, 29. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Turističnem združenju Izola nadaljujejo z razvojem Izole kot kulinarične destinacije. V ta namen bodo pripravili več različnih promocijskih akcij, prav tako pa bodo nadaljevali s programom Kilometer nič, ki vključuje sezonsko domačo tržnico Ruba sz moje njive in pa kulinarične akcije oz. dogodke.

14. Otroški bazar

bazar3.jpg
Kdaj: sobota, 14. september 2019 - nedelja, 15. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Otrošem bazarju ne bo manjkalo otroških delavnic, pisanih plesnih in pevskih nastopov, pisanih maskot, tematskih delavnic, športnih delavnic na zunanji ploščadi, in predstavitve na razstavnih prostorih! Vabljeni na Gospodarsko razstavišče v ljubljani, 14. in 15. septemv+bra 2019.

Praznik sira in vina v Bohinju

Vino
Kdaj: sobota, 14. september 2019

Ker Bohinj slovi po siru in ker sir ljubi vino, bodo letos v Bohinju organizirali že 6. jubilejni Praznik sira in vina.

34. Mednarodni literarni festival Vilenica

vilenica.jpg
Kdaj: torek, 10. september 2019 - nedelja, 15. september 2019

34. Vilenica bo v organizaciji Društva slovenskih pisateljev in v sodelovanju s Kulturnim društvom Vilenica gostila pesnike, pisatelje, dramatike in esejiste iz več kot 20 držav sveta.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije