Dogodki in prireditve

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve
Podeželje v mestu

V Celje ponovno prihaja prireditev Podeželje v mestu

Kdaj: sobota, 16. oktober 2010
Vstopnina: Brezplačno

Zavod Celeia Celje v sodelovanju z Društvom raznolikost podeželja, EPP Deteljica ter Zvezo ekoloških kmetov Slovenije vabi v soboto, 16. 10. 2010, od 9.00 do 13.00 v center mesta Celje na prireditev Podeželje v mestu, ki je namenjena predstavitvam kmetij, prodaji izdelkov, predstavitvi obrti in ki jo spremlja bogat animacijski program.

V letošnjem letu je poudarek prireditve na BIO pridelavi in predelavi živil. Vstop na prireditev, ki se bo odvijala v vsakem vremenu, je prost.

Osnovni cilj prireditve, ki se v mestu Celje tradicionalno odvija dvakrat, v poletnem in jesenskem obdobju, je prispevati k večji prepoznavnosti podeželja in predstavitvi pridelkov, izdelkov in storitev ponudnikov s kmetij. Prav iz želje, da doseže čim večje število zainteresirane javnosti je zasnovana na način, ki obiskovalcu ponuja vpogled v ponudbo pridelkov in izdelkov s kmetij, ki se jih seveda na dan prireditve lahko tudi kupi ter degustira. Ob tem je obiskovalec deležen tudi odličnih predstavitev kmetij, turističnih ter ekoloških kmetij in društev ter posameznikov s podeželja. Zavedajoč se pomena pravilne in zdrave prehrane, tokratna prireditev velik poudarek namenja prav BIO živilom. V želji, da obiskovalci čim bolj pristno doživijo podeželski utrip, organizatorji omogočajo vožnjo s pravo kmečko kočijo, kar pomeni, da lahko ta dan vsi, ki se odločijo za vožnjo, mesto spoznajo s čisto drugačne perspektive kot je to običajno. Ker vemo, da je življenje na podeželju povezano tudi z glasbo, prireditev spremlja tudi nastop glasbenih skupin. Tokrat se bodo obiskovalcem predstavili: Ansambel Domen z Vižarji in Mladi harmonikarji.

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve

Najnovejše v tej rubriki

Mednarodni festival Čili in čokolada

čili festival
Kdaj: petek, 20. marec 2020 - sobota, 21. marec 2020

Na mednarodnem festivalu Čili in čokolada se vsako leto zbere več kot 40 različnih ustvarjalcev čilijevih in čokoladnih kreacij iz Slovenije in tujine, ki predstavijo svoje slastne in pikantne izdelke. Pustite se popeljati na posebno pekočo in sladko avanturo, kjer lahko tako okušate kot tudi soustvarjate. Izvedite lahko vse, česar o čilijih in čokoladi še ne veste, ter odkrijete, zakaj se nasprotja tako privlačijo.

Festival sprehodov

maribor_vodenje.jpg
Kdaj: petek, 20. marec 2020 - nedelja, 29. marec 2020

Tretje leto Festivala sprehodov prinaša tri dodatne dni festivalskega dogajanja, več sprehodov, nova odkrivanja mestnih kotičkov.

16. tek Povežimo soline 2020

tek1.jpg
Kdaj: nedelja, 15. marec 2020

Vabljeni vsi ljubitelji teka, ki povezuje sečoveljske in strunjanske soline in nudi najlepše poglede.

Festival kave

kava
Kdaj: petek, 13. marec 2020 - nedelja, 15. marec 2020

Največja predstavitev ponudbe kave in opreme za strokovno in splošno javnost v Sloveniji na enem mestu!

Gregorjevo v Kranju

gregorjevo_kranj.jpg
Kdaj: sreda, 11. marec 2020

V Sloveniji imamo svoj praznik ljubezni. Na Gregorjevo se po starem ljudskem običaju ženijo ptički in s tem naznanjajo pomlad. Predvečer godu sv. Gregorja bomo obeležili s tradicionalnim spustom »gregorčkov« po reki Kokri.

Pohod po Jurčičevi poti

jurciceva_pot1.jpg
Kdaj: sobota, 7. marec 2020

Zamisel o Jurčičevi poti se je porodila ob 150-letnici rojstva prvega slovenskega romanopisca Josipa Jurčiča. Pohod se odvije vsako prvo soboto v mesecu marcu po 15 km dolgi poti, kdor želi, pa se lahko sprehodi še 4 km od Muljave do Krke.

Gregorjevo - Vuč u vodo

vuc.jpg
Kdaj: četrtek, 5. marec 2020 - sreda, 11. marec 2020

Tržiška šega “Vuč u vodo” nedvomno spada med najlepše in najtežje pričakovane dogodke v koledarskem letu. Šego obujamo 11. marca, na predvečer sv. Gregorja. Gre za večstoletni tržiški običaj, ki je v preteklosti živel med domačimi čevljarji. Na ta dan so namreč v svojih delavnicah prenehali z delom pri luči.

Sejem Dom

hiša
Kdaj: sreda, 4. marec 2020 - nedelja, 8. marec 2020

Od 4. do 8. marca bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani največji mednarodni sejem graditeljstva v regiji – 59. Sejem Dom. 505 podjetij iz 29 držav bo pet dni predstavljalo storitve in izdelke, sistemske rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo in energijsko učinkovito stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, ureditev okolice in rešitve za varovanje objektov.

8. Ruthin Tek 2020

tek11.jpg
Kdaj: petek, 28. februar 2020 - nedelja, 1. marec 2020

Zadnji vikend v februarju, od 28.2 do 1.3.2020 Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up, organizira 48-urni neprekinjen humanitarni tek in pohod okoli Blejskega jezera. Ruthin tek letos poteka 8. leto zapored , v spomin na Ruth Podgornik Reš, preminulo ultramaratonko in vrtnarko. Štartno ciljni prostor bo pred Olimpijskim veslaškim centrom Mala Zaka, kjer se vsi udeleženci lahko tudi prijavijo in prispevajo svoj delež. Vsak udeleženec bo prejel bogato darilno vrečko.

Škucove packarije

Škucove packarije
Kdaj: torek, 25. februar 2020 - ponedeljek, 2. marec 2020

Škucove packarije so brezplačne gledališke predstave, ustvarjalne delavnice in pravljična druženja za otroke, vsako soboto, med 18. januarjem in 2. marcem 2020, ob 10. uri dopoldne v ŠKUC-u, na Starem trgu 21 v Ljubljani.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije