Dogodki in prireditve

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve
Podeželje v mestu

V Celje ponovno prihaja prireditev Podeželje v mestu

Kdaj: sobota, 16. oktober 2010
Vstopnina: Brezplačno

Zavod Celeia Celje v sodelovanju z Društvom raznolikost podeželja, EPP Deteljica ter Zvezo ekoloških kmetov Slovenije vabi v soboto, 16. 10. 2010, od 9.00 do 13.00 v center mesta Celje na prireditev Podeželje v mestu, ki je namenjena predstavitvam kmetij, prodaji izdelkov, predstavitvi obrti in ki jo spremlja bogat animacijski program.

V letošnjem letu je poudarek prireditve na BIO pridelavi in predelavi živil. Vstop na prireditev, ki se bo odvijala v vsakem vremenu, je prost.

Osnovni cilj prireditve, ki se v mestu Celje tradicionalno odvija dvakrat, v poletnem in jesenskem obdobju, je prispevati k večji prepoznavnosti podeželja in predstavitvi pridelkov, izdelkov in storitev ponudnikov s kmetij. Prav iz želje, da doseže čim večje število zainteresirane javnosti je zasnovana na način, ki obiskovalcu ponuja vpogled v ponudbo pridelkov in izdelkov s kmetij, ki se jih seveda na dan prireditve lahko tudi kupi ter degustira. Ob tem je obiskovalec deležen tudi odličnih predstavitev kmetij, turističnih ter ekoloških kmetij in društev ter posameznikov s podeželja. Zavedajoč se pomena pravilne in zdrave prehrane, tokratna prireditev velik poudarek namenja prav BIO živilom. V želji, da obiskovalci čim bolj pristno doživijo podeželski utrip, organizatorji omogočajo vožnjo s pravo kmečko kočijo, kar pomeni, da lahko ta dan vsi, ki se odločijo za vožnjo, mesto spoznajo s čisto drugačne perspektive kot je to običajno. Ker vemo, da je življenje na podeželju povezano tudi z glasbo, prireditev spremlja tudi nastop glasbenih skupin. Tokrat se bodo obiskovalcem predstavili: Ansambel Domen z Vižarji in Mladi harmonikarji.

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve

Najnovejše v tej rubriki

56. Zlata lisica

zlatalisica.jpg
Kdaj: sobota, 15. februar 2020 - nedelja, 16. februar 2020

Doživite nepozabno vzdušje, ki spremlja vsakoletno prireditev Zlata lisica, klasično tekmo smučark za svetovni pokal!

31. Sejem turizma Alpe-Adria

tekac.jpeg
Kdaj: sreda, 29. januar 2020 - sobota, 1. februar 2020

Od 29. januarja do 1. februarja se bo na GR odvila osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji Natour Alpe-Adria, v ospredju katere je zeleni, aktivni turizem.

Ledena trofeja na jezeru Jasna 2020

ledena trofeja
Kdaj: sobota, 25. januar 2020

Na pravljičnem jezeru Jasna v Kranjski Gori se obeta prava hokejska senzacija. 25. januarja se bo na ledenem jezeru trlo ljubiteljskih in klubskih hokejistov, ki se bodo borili za en cilj – osvojitev LEDENE TROFEJE. Rdeča nit dogodka je hokej na prostem, ki vsem udeležencem nudi edinstveno in pristno doživetje športa ter narave. Dobrodošli so vsi polnoletni rekreativni igralci. Poleg hokejskega tekmovanja bo tudi zelo pester spremljevalni program za družine.

Gradovi Kralja Matjaža

gradovi_kralja_matjaza.jpg
Kdaj: petek, 24. januar 2020 - nedelja, 26. januar 2020

Že osemindvajsetič zapovrstjo, bodo ponovno zadnji vikend v januarju (24. 01. 2020 - 26. 01. 2020) na novi lokaciji, Matevžavi travniki pod stadionom v centru Črni na Koroškem pripravili že 28. zimsko pravljico imenovano Gradovi kralja Matjaža, kjer so od leta 1993 zgradili že 1331 snežnih gradov in skulptur. Z veseljem vam sporočajo, da so pred prijave že odprte, torej lahko s klikom na prijavni obrazec na spletni strani Občine Črna na Koroškem svojo ekipo že prijavite.

BMW IBU svetovni pokal v biatlonu Pokljuka 2020

pokljuka-v-novi-podo-_3-1.png
Kdaj: sreda, 22. januar 2020 - nedelja, 26. januar 2020

Bogata tradicija biatlonskih tekmovanj na slovenskih tleh se nadaljuje tudi v letošnji zimski sezoni, ko bo Organizacijski odbor Pokljuka ponovno pripravil zimski dogodek, ki bo približal vznemirljiva biatlonska tekmovanja domačim in tujim obiskovalcem v živo na Pokljuki kot tudi gledalcem pred TV sprejemniki na enem izmed štirih največjih zimsko-športnih dogodkov v Sloveniji.

Škucove packarije

Škucove packarije
Kdaj: sobota, 18. januar 2020 - ponedeljek, 2. marec 2020

Škucove packarije so brezplačne gledališke predstave, ustvarjalne delavnice in pravljična druženja za otroke, vsako soboto, med 18. januarjem in 2. marcem 2020, ob 10. uri dopoldne v ŠKUC-u, na Starem trgu 21 v Ljubljani.

V Europark Maribor prihaja največji Lego festival

Lego
Kdaj: četrtek, 16. januar 2020 - nedelja, 26. januar 2020

V Europark Maribor v četrtek, 16. januarja, prihaja doslej največji Lego festival v Sloveniji. Vse do nedelje, 26. januarja, bodo na nakupovalnih ulicah mariborskega nakupovalnega središča razstavljene velike skulpture, ki so jih ustvarili Lego strokovnjaki. Ljubitelji legendarnih kock si bodo lahko ogledali kar 15 različnih 3D-skulptur v naravni velikosti.

Žive jaslice v Postojnski jami

jaslice_postojnska_jama.jpg
Kdaj: sreda, 25. december 2019 - ponedeljek, 30. december 2019

Najbolj čarobno božično doživetje, ki se ga boste za vedno spominjali. Med 25. in 30. decembrom doživite svetopisemsko zgodbo v dih jemajočem okolju Postojnske jame in se prepustite edinstvenemu pravljičnem vzdušju.

Dnevi potice na Blejskem otoku

potica.jpg
Kdaj: petek, 6. december 2019 - nedelja, 8. december 2019

Vsak dan od 9.00 do 15.30 vabljeni na prikaz peke potice v Potičnici Blejskega otoka.

Zimski Pravljični gozd v Kočevju

bozicek_web.jpg
Kdaj: četrtek, 5. december 2019 - torek, 31. december 2019

V sklopu Veselega decembra se na mestni ploščadi v Kočevju odvijajo številne prireditve, ki popestrijo prednovoletne dni. Otvoritev Prazničnega gozda s prižigom novoletnih luči se prične 5. decembra, ko otroke obdari prvi dobri mož Sv. Miklavž, zaključi pa se s silvestrovanjem.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije