Dogodki in prireditve

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve
Vinska pot v rovih pod starim Kranjem

Vinska pot v rovih pod starim Kranjem

Kdaj: petek, 12. november 2010 - sobota, 13. november 2010
Vstopnina: 10,00€ in 3,50€ za mlajše od 18 let

V rovih pod starim Kranjem tokrat že tretje leto zapored organizirajo Vinsko pot. V največji kranjski kleti se bodo na več kot 1.300 metrih predstavili vinarji iz skoraj vseh s soncem obsijanih gričkov, kjer slovenski vinarji pridelujejo vrhunska vina.

V petek, 12. novembra 2010, od 16. do 20. ure in v soboto, 13. novembra, od 13. do 18. ure. Degustacija poteka še eno uro po zadnjem vstopu, to je do 21. oz. 19. ure.

V rovih so poleg degustacije vrhunskih vin poskrbeli za izvrstno kulinariko s predstavitvijo in okušanjem sirov, suhih mesnin, peciv ter kruha. Na vinski poti poleg vinarjev sodeluje tudi najboljši izdelovalec »Kranjske klobase«, s posebnimi dobrotami pa vas bodo navduševali Besniški Rokovnjači. Da bo mlado vino postalo prava žlahtna kapljica bodo tako v petek kot tudi v soboto pripravili krst vina v izvedbi KUD Vagant iz Kranja. Župniku, vinogradniku in ostalim pa bodo za še boljšo voljo pomagali člani zasedbe Beer Belly Band, ki bodo zabavali zbrane v petek ob 17. uri in v soboto ob 16. uri.
 
Vstopnice so v predprodaji v Kranjski hiši in na prodajnih mestih Eventima po ceni 8,00€ odrasli in 2,50€ za mlajše od 18 let.
Na dan prireditve se prodajajo karte pred vhodom v rove in je vstopnina za odrasle 10,00€ in 3,50€ za mlajše od 18 let. Za otroke mlajše od 3 leta je vstop brezplačen.
Ob nakupu vstopnice za Vinsko pot vsak odrasli obiskovalec prejme degustacijski kozarec z nosilno vrečko.

Nazaj na rubriko Dogodki in prireditve

Najnovejše v tej rubriki

Ljubljanska vinska pot

ljubljanska_vinska_pot.jpg
Kdaj: sobota, 9. november 2019

Slovenija je dežela dobrih vin, ki jih odlikujejo zlasti izrazito naravni okusi. Čeprav bližnja okolica Ljubljane ni vinorodna, mesto kot tradicionalno trgovsko središče, ki povezuje bližnje slovenske vinorodne pokrajine, nosi mednaroden naziv "mesto vina in trte."

33. mednarodno popotovanje po Levstikovi poti

24. tradicionalno popotovanje po Levstikovi poti
Kdaj: sobota, 9. november 2019

Start in registracija: 9. novembra med 6. in 9. uro v Litiji na Valvasorjevem trgu v starem mestnem jedru ali ob Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji (pribl. 1,5 km iz Litije). Registracija je obvezna!

Dolenjsko Martinovanje

Martinovanje
Kdaj: petek, 8. november 2019

Idilični ambient Gradu Grm v Novem mestu je prizorišče, kjer se na petek pred Martinovim (8. novembra) srečajo vinogradniška društva, lokalni vinarji in ponudniki domačih kulinaričnih specialitet ter pester spremljevalni program.

November Gourmet Ljubljana

kulinarika-2.jpg
Kdaj: sobota, 2. november 2019 - sobota, 30. november 2019

Uživajte v vzdušju kulinaričnega novembra v izbranih restavracijah, ki bodo ponujale November Gourmet meni z lokalno lokalno pridelanimi jedmi, značilnimi za sezono ob martinovanju, ter izbrana vina slovenskih vinarjev.

Jesenski strašni B.O. FEjST

Fejstka
Kdaj: četrtek, 31. oktober 2019

Na noč čarovnic vas kravica Fejstka vabi na otroško prireditev! Pripravlja delavnice, predstave, poslikave in strašne čarovnije!

3. Tačkov tek v Mariboru

pes na dopustu
Kdaj: nedelja, 27. oktober 2019

Tačkov tek bo v znamenju dobrodelne note. Za dober namen bodo tekli ali se udeležili nordijske hoje tako tekači, rekreativci, družine, znane osebnosti, otroci, s svojimi kužki ali brez, dobrodošli so pa tudi vsi, ki želijo prireditev le obiskati in izraziti podporo. Sredstva bodo namenjena delovanju centra in za šolanje psa pomočnika.

Noč čarovnic v Kranju

Halloween
Kdaj: petek, 25. oktober 2019 - četrtek, 31. oktober 2019

Zadnje oktobrske dni lahko otroci in odrasli v Rovih pod starim Kranjem preizkusijo svoj pogum! Otrokom se bo med 25. in 30. oktobrom odprl pravljični svet, ki je viden samo njim.

Okusi Radol'ce

okusi_radolce.png
Kdaj: petek, 25. oktober 2019 - nedelja, 1. december 2019

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija.Okusi Radol'ce v svojih lokalih ponujajo lokalno pridelane surovine in iz njih ustvarjajo jedi, značilne za radolško okolje.

Viva la pasta!

pasta - makaroni
Kdaj: petek, 25. oktober 2019

Edinstven kulinarični doživljaj za vse ljubitelje druženja ob vrhunskih testeninah, začinjenih s strastjo kuharskih mojstrov.

Jubilejni 50. Narava-zdravje

Košara jabolk
Kdaj: sreda, 23. oktober 2019 - sobota, 26. oktober 2019

Sejem za zdrav življenjski slog bo predstavljal svojo ponudbo prek vsebinskih sklopov Prehrana – Zdravje – Gibanje – Naravna kozmetika in wellness – Zeleno sobivanje od 23. do 26. oktobra.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije