Dolenjska

Dogodki:

les

4. Festival lesa

Kdaj: ponedeljek, 14. november 2016 - nedelja, 20. november 2016

Med 9. in 20. novembrom na Kočevskem poteka 4. Festival lesa s poudarkom na sporočilu: Les je več - z novim znanjem, v novih rabah in v novih oblikah. V tem duhu se bo festival 10. novembra uradno otvoril z dogodkom "Wood-Tech-Talks", ki na oder postavlja pet izbranih domačih strokovnjakov oz. inovatorjev in njihove zgodbe.

Festival lesa bo 10. novembra slavnostno otvoril predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Na velikem odru Kulturnega centra Kočevje bo pet strokovnjakov predstavilo inovacije visoke tehnologije pri rabi lesa. Prof. dr. Primož Oven, prof. dr. Miha Humar, prof. dr. Samo Kreft, dr. Andreja Kutnar in dr. Igor Mihelič bodo spregovorili o inovacijah kot so nanofibrilirana celuloza, biorafinerija, modifikacija lesa in blagodejni oz. zdravilni učinki lesa. Na večernem dogodku bo premierno predstavljena inštalacija in performans "Kdo smo, ste, so?" akademskega kiparja, doc. mag. Marka Glavača in dijakov Gimnazije in srednje šole Kočevje.

Da je les več, bo festival dokazoval skozi strokovne, ustvarjalne in tematske delavnice za vse generacije. Namenjene bodo tako tistim, ki želijo izpopolniti svoje znanje o delu z lesom kot tudi novincem. Na dveh "Tišlarskih sobotah" bo poudarek na restavriranju starega pohištva in izdelavi manjšega pohištva iz palet. Med drugimi bo delavnice vodil mag. Jernej Mali, priznan akad. kipar in restavrator iz Ateljeja Mali. Za oblikovalce bo ponovno organizirana delavnica prototipiranja izdelkov, ki jo bosta vodila Gašper Premože (Poligon kreativni center, Zen Egg) in Andrej Palman, inženir lesarstva z Gimnazije in srednje šole Kočevje.

Celoten program najdete na spletni strani

1001cvet 160x600Salomon 160x600 2019

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije