Dolenjska

Dogodki:

metlika_grad.jpg

Hiša dobrot in Odprta vrata Bele krajine

Datum: ponedeljek, 20. julij, 2020

Hiša dobrot Bele krajine je trajnostni projekt, ki omogoča dvig kakovosti in dodane vrednosti lokalnim proizvodom ter povečanje lokalne samooskrbe ter približevanje lokalne prehranske ponudbe širši javnosti na enem mestu. V juliju in avgustu Zavod Metlika v sklopu projekta Odprta vrata organizira šest izletov po Beli krajini z brezplačnim avtobusnim prevozom in turističnim vodenjem.

Ponudba domačih dobrot v starem mestnem jedru Metlike nakazuje novo smer za njegovo oživljanje.

V starem mestnem jedru so obstoječo hišo, ki je nekoč že bila trgovina, preuredili za promocijo in prodajo lokalnih proizvodov. Spodnji del hiše je namenjen predstavitvi in trženju lokalnih pridelkov in izdelkov. Na enem mestu je zbrana in predstavljena ponudba lokalnih vinarjev, sadjarski, vrtnarski, čebelarski, oljni, zeliščni, mlečni in ostali proizvodi iz lokalnega okolja. Hiša dobrot Bele krajine tako zapolnjuje nišo v ponudbi lokalnih proizvodov. Marsikoga bo spodbudila k registraciji dejavnosti in na tak način premostila razdaljo med ponudniki in potrošniki.

Poletni odpiralni čas hiše je od ponedeljka do petka od 8.00-12.00 in 13.00-17.00 ter ob sobotah od 9.00 do 13.00.

Hišo dobrot Bele krajine so uredili v okviru istoimenskega projekta, s katerim želijo izboljšati kakovost in zanimivost lokalnim izdelkom ter povečati lokalno samooskrbo, pri čemer bi bila ponudba na vpogled na enem mestu in tam seveda tudi naprodaj. Omenjene cilje uresničujejo z nedavno odprto Hišo dobrot Bele krajine. Posebno mesto v ponudbi ima breza, drevo, značilno za Belo krajino. V ponudbi že imajo nekaj pijač iz breze.

V juliju in avgustu pa Zavod Metlika v sklopu projekta Odprta vrata organizira šest izletov po Beli krajini z brezplačnim avtobusnim prevozom in turističnim vodenjem.

Več na povezavi

Vir: Zavod za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije