Dolenjska

Dogodki:

jurjevanje.jpg

Jurjevanje v Beli krajini

Datum: ponedeljek, 19. junij, 2017

Jurjevanje v Beli krajini je najstarejši folklorni festival v Sloveniji ter eden izmed najbolj prepoznavnih festivalov doma in v tem delu Evrope. Petdnevni festival poteka v mestu Črnomelj v Beli krajini, deželi belih brez, tople reke Kolpe ter bogate kulturne dediščine.

Ob nastopu belokranjskih folklornih skupin gosti festival vsakoletno tudi številne slovenske in tuje folklorne skupine.  S ponosom in veseljem najavljamo, da pričakujemo letošnje leto med drugim tudi folklorne skupine prekomorskih dežel. 

Predstavijo se tamburaške skupine, ljudski pevci in godci ter ostali nastopajoči. Živahno kulturno dogajanje se ob večerih zaključi z bogatim glasbeno-zabavnim programom.

Ob osrednjemu folklornemu delu vsakoletno organiziramo srečanje otroških folklornih skupin pod imenom »Pastirče mlado«, kjer se predstavijo otroške folklorne skupine iz Slovenije in tujine.

V smislu rekreativnega preživljanja prostega časa še posebej izpostavljamo družinski kolesarski izlet »GONI KOLO« – Z biciklom po Beli krajini in Jurjev tek. Zabavni program terminsko v celoti povezuje osrednjo lokacijo v Jurjevanjski dragi z etno glasbenim programom (EtnoFolk festival) v starem mestnem jedru Črnomlja. Prireditve se ob večerih zaključujejo z bogatim zabavnim programom, kjer se predstavijo tako narodnozabavni ansambli, kot trenutno najbolj popularne domače in tuje glasbene skupine.

21. 06. 2017 ob 12:00 - 25. 06. 2017

Več informacij in program>>

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije