Gorenjska

Dogodki:

bled_otok.jpg

Brezplačna kartica mobilnosti za goste Bleda

Datum: torek, 9. april, 2019

Turizem Bled let na pobudo lokalne skupnosti, turističnega gospodarstva in skupnosti Julijskih Alp za goste Bleda uvaja kartico mobilnosti. Kartica je namenjena gostom, ki na destinaciji nočijo vsaj tri dni.

Turizem Bled bo s kartico dosegel več ciljev, med njimi so spodbujanje daljšega bivanja na Bledu, usmerjanje turističnih tokov, dodatno povezovanje s skupnostjo Julijske Alpe, pa tudi uporaba javnega prevoza, s tem pa zmanjšanje onesnaževanja in prometne gneče na Bledu ter njegovi okolici. Kartico bodo gostje, ki bodo vsaj tri dni prespali pri partnerskem ponudniku Turizma Bled, prejeli brezplačno.

Kartica bo letos polletna, veljala bo od 15. junija do 15. septembra in bo vključevala dve trasi poletnega turističnega avtobusa, vse štiri trase avtobusa hop on hop off, izposojo gorskih koles v informacijskem centru Triglavska roža ter enkratno vožnjo s sedežnico na Stražo.

Ocenjujejo, da bo kartico letos koristilo okoli 27.000 ljudi, ki bodo bivali bodisi v hotelih, kampih, apartmajih, bodisi v turističnih sobah po občini.

Vir: Turizem Bled

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije