Gorenjska

Dogodki:

Gorenjska plaža

Gorenjska plaža v Tržiču pričakala sto tisočega obiskovalca

Datum: ponedeljek, 27. avgust, 2018

Gorenjska plaža v Tržiču, večnamenski center za aktivno preživljanje prostega časa, sodi med pomembne turistične objekte, ne samo Tržiča, pač pa celotne Gorenjske in Slovenije. Leto prej, kot so načrtovali, so na Gorenjski plaži pozdravili 100-tisočega obiskovalca.

V petek, 17. avgusta si je mlada družina z Bistrice zaželela osvežitve v tržiškem bazenu, ni pa pričakovala, da jo bodo ob vhodu v bazenski kompleks pričakali predstavniki občine in ji čestitali kot sto tisočim obiskovalcem.

»Vesel sem, da smo cilj, sto tisoč obiskovalcev, dosegli že leto pred našimi pričakovanji in plani. To samo priča, kako zelo je ta družinski, turistični bazen z prireditvenim prostorom, dobrim gostiščem, počivališčem za avtodome in po novem tudi glamping parkom, priljubljen med Tržičani in številnimi obiskovalci iz drugih krajev,« pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic in dodaja: »Trudili se bomo, da bomo kakovost storitev, ki je med boljšimi v regiji vzdrževali še naprej, prostoru pa v naslednjih letih dodajali še pestrejšo vsebino, za še večje udobje kopalcev na kopališču zagotovili dodatno senco in več animacijskih vsebin.« Kopališče na Gorenjski plaži vse več uporabljajo tudi gostje, nastanjeni pri tržiških ponudnikih turističnih kapacitet.

»Prepričan sem, da zgodbo o uspehu lahko pišemo le s sodelovanjem in povezovanjem,« dodaja tržiški župan mag. Sojovic, ki se na nedavno odlično oceno Turistične patrulje Svet 24, ki je Tržič označila kot kraj s čudovitimi razgledi, reko, odlično hrano in prijaznimi domačini, odziva z besedami: »Kljub laskavim ocenam je potrebno ostati trdno na tleh. Zadovoljni smo, da se gostje v naših namestitvah dobro počutijo, vemo pa in se tega zavedamo, da imamo na določenih delih ponudbe tržiškega turizma še ogromno možnosti za rast in izboljšanje nastanitvenih in ponudbenih kapacitet.«

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije