Gorenjska

Dogodki:

šobec

Kamp Šobec pridobil okoljski znak »Zeleni ključ«

Datum: ponedeljek, 23. november, 2020

Kamp Šobec, največja nastanitev v destinaciji Radol'ca, je za svoje odgovorno in trajnostno delovanje prejel mednarodni trajnostni znak za nastanitvene objekte »Zeleni ključ«.

Kot so povedali v kampu, so prav neprecenljive naravne znamenitosti, kristalno čista voda, svež alpski zrak in prijaznost osebja med glavnimi razlogi, da se gostje vračajo na Šobec. "Trudimo se minimalno posegati v naravo. Zavedamo se, da je neokrnjena narava naša edinstvena prednost. Skrbno pripravljamo vse nove investicije in prenove, kjer zasledujemo najvišje standarde in normative sodobne gradnje, vgrajujemo trajnostne materiale in skrbimo za čim manjše posege v prostor. Predani smo ločevanju odpadkov, za čiščenje uporabljamo ekološka čistila, uredili pa smo tudi najmodernejšo čistilno napravo. Za vsako podrto drevo se naravi oddolžimo tako, da posadimo 2 novi drevesi," so zapisali v izjavi za medije ob pridobitvi prestižnega okoljskega znaka in certifikata Zeleni ključ (Green Key).

Kamp Šobec, ki je največji slovenski kamp in največja nastanitev v destinaciji Radol'ca, je drugi nosilec okoljskega znaka v destinaciji. Lansko leto je znak prejela privatna soba B&B Woodhouse. Destinacija Radol'ca je tako še bolj upravičila pridobitev zlatega znaka Slovenia Green, ki ga je prejela v začetku letošnjega leta. 

Vir: Javni zavod Turizem in kultura Radovljica

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije