Gorenjska

Dogodki:

zimsko-plavanje3.jpg

Svetovno prvenstvo v zimskem plavanju 2020

Kdaj: ponedeljek, 3. februar 2020 - nedelja, 9. februar 2020

Bled se je kot eno najlepših prizorišč lansko leto vrnil na koledar tekmovanj Mednarodne zveze zimskega plavanja (IWSA), ko je gostil svetovni pokal, ki je bil hkrati preizkušnja pred svetovnim prvenstvom v zimskem plavanju, ki ga bo Bled gostil od 3. do 9. 2. 2020. Na prvenstvu pričakujemo več kot tisoč plavalcev z vsega sveta.

Vsako leto je po svetu več kot deset dogodkov, vključno s petimi IWSA svetovnimi pokali, na vsaki dve leti pa poteka tudi svetovno prvenstvo. Tekmovalno prizorišče je Olimpijski veslaški center v Mali Zaki.

Dogodek ne bo zanimiv le zaradi čudovite lokacije, ampak tudi zaradi atraktivnega programa tekmovanja. Poleg netekmovalnih disciplin, ki so primerne prav za vse pogumne, bodo udeleženci lahko tekmovali v 14 različnih disciplinah, za najbolj pripravljene pa bosta na voljo tudi dve disciplini daljinskega plavanja, in sicer na 450 in 1000 m. Ljubitelji zimskega plavanja se bodo lahko povezali tudi v štafete ali zanimiv ekipni plavalni nastop, tako bo v petih tekmovalnih dneh na sporedu skupno kar 17 disciplin.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije