Gorenjska

Dogodki:

Planica_smučarski_teki

V Sloveniji prvič Svetovni pokal v teku na smučeh in biatlonu športnikov invalidov

Datum: ponedeljek, 1. marec, 2021

Slovenija bo prvič gostiteljica Svetovnega pokala v teku na smučeh in biatlonu športnikov invalidov. Kranjska Gora je v preteklosti že gostila športnike invalide, in sicer je uspešno izpeljala štiri svetovne pokale in eno svetovno prvenstvo v alpskem smučanju smučarjev invalidov.

HIT Alpinea bo od 2. do 10.3.2021 v soorganizaciji z Nordijskim centrom Planica gostila najboljše športnike invalide, ki se bodo tokrat pomerili v nordijskih disciplinah - v teku na smučeh in biatlonu. 

I FEEL SLOVENIA Svetovni pokal v teku na smučeh in biatlonu športnikov invalidov bo potekal v okviru šestih tekmovalnih dni, in sicer tri dni v teku na smučeh in tri dni v biatlonu. Športniki invalidi bodo razdeljeni v tri kategorije – stoječi, sedeči in slepi oz. slabovidni.

Pričakujejo približno 120 tekmovalcev in številno spremljevalno osebje. Dogodka se bodo udeležili tekači invalidi iz celotnega sveta: Italije, Nemčije, Švice, Hrvaške, Francije, Poljske, Rusije, Ukrajine, ZDA, Argentine, Avstralije, Brazilije in Koreje. Med njimi pa bo prvič nastopila tudi predstavnica Slovenije, mlada tekačica Tabea Dolžan.

V luči dejstva, da veliki mednarodni športni dogodki predstavljajo odlično priložnost za dvig prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot privlačne turistične destinacije, bo vidnost Slovenije in znamke I feel Slovenia tudi v okviru Svetovnega pokala v teku na smučeh in biatlonu športnikov invalidov zelo močno izpostavljena. Znamka I FEEL SLOVENIA je integrirana v samo poimenovanje dogodka, Slovenija se bo gledalcem v promocijskem spotu predstavila kot privlačna zimsko/letna destinacija, prav tako pa bo vidnost Slovenije močno prepoznana skozi implementacijo znamke I feel Slovenia na samem prizorišču dogodka, in sicer na štartnih številkah tekmovalcev, v štartno - ciljnem prostoru, na samem strelišču, na steni za podelitev priznanj in na drugih površinah prireditvenega prostora tekom celotnega dogodka. 

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije