Gorenjska

Dogodki:

preseren_celje.jpg

Virtualni pohod po Poti kulturne dediščine Žirovnica

Datum: petek, 5. februar, 2021

Tradicionalni pohod po Poti kulturne dediščine Žirovnica, ki ga ob slovenskem kulturnem prazniku organizirajo v rojstnih krajih pesnika Prešerna, se bo letos odvijal virtualno.

Na pohod po eni najstarejših slovenskih tematskih poti se boste 8. februarja 2021 lahko podali kar iz udobja domačega naslonjača. S ključnikom #kulturadialoga pa v Žirovnici vabijo k solidarnosti in prijaznemu kulturnemu dialogu s katerim bi radi počastili spomin na največjega slovenskega pesnika.

Po poti vas bo vodil sam dr. France Prešeren – v podobi animiranega lika. Ste za potep iz Vrbe v vasi pod Stolom; v kraje, kjer se je poleg velikega poeta rodila še cela vrsta pomembnih Slovencev? Odkrijte kdo so bili v družbi Franceta Prešerna in kdo ve, morda vas vzdolž poti preseneti tudi kakšna lepa slovenska pesem.

Prešernega dogajanja vsekakor ne bo manjkalo, saj je France v domače kraje povabil uveljavljene umetnike, ki so za nas pripravili pester kulturni program. Z vami bodo Aleksander MežekBoštjan Gorenc-PižamaRok Terkaj-TrkajIrena in Leon Leskovšek in Mešana pevska skupina Dr. France Prešeren Žirovnica.

V pozdravnem govoru vas bo, kor vsako leto nagovoril župan občine Žirovnica, g. Leopold Pogačar, nastopili pa bodo tudi otroci iz Osnovne šole Žirovnica.

Pridružite Virtualnem pohodu po Poti kulturne dediščine Žirovnica 8. februarja 2021 od 8. ure na spletni strani www.visitzirovnica.siFacebook in You Tube kanalu.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije