Gorenjska

Dogodki:

bled_otok.jpg

Zlatorogova pot - nova tematska pot ob Blejskem jezeru

Datum: četrtek, 5. november, 2020

Nova tematska pot, namenjena predvsem otrokom in družinam, na šestih postajah na poti okoli Blejskega jezera predstavlja kulturne in naravne znamenitosti Bleda ter izpostavlja pomen varovanja okolja za prihodnost.

V sklopu operacije Spoznajmo biodiverziteto v naseljih je bila izvedena naložba v ureditev šestih točk okoli Blejskega jezera in učne poti za ozaveščanje in izobraževanje obiskovalcev.

Na tematski Zlatorogovi poti otroke in družine čaka sklop šestih postaj, na katerih bodo preko igre spoznali, kako pomembno je varovanje okolja za prihodnost. Na zabaven in izviren način bodo spoznali lepote Bleda, kulturne in naravne znamenitosti ter podoživeli eno najbolj znanih pravljic skozi otroško domišljijo. Z rešenimi nalogami bodo otroci premagali jezersko pošast. 

NE RAZJEZIMO BLEJSKEGA ZLATOROGA

"Ne razjezimo blejskega Zlatoroga" je turistični produkt, ki ga je razvil turistični podmladek OŠ Bled, za kar so junija 2016 na državnem tekmovanju Turizmu pomaga lastna glava prejeli zlato priznanje. Učenci so v okviru projekta razvili didaktično-učno pot okoli Blejskega jezera in jo pospremili z zgodbo in didaktičnimi pripomočki na šestih točkah okoli jezera.

POMAGAJ ZLATOROGU

Pri raziskovanju in branju blejskih pravljic in legend so učenci OŠ Bled odkrili, da je najbolj znana različica pripovedke Zlatorog nemškega avtorja Rudolfa Baumbacha, nastala prav na Bledu. To mitično bitje z zlatimi rogovi je že v 19. stoletju preko literarnega sveta opozarjalo ljudi, kako pomemben je spoštljiv odnos do narave.

Več informacij o postavitvi učne poti je na voljo na povezavi

Vir: Turizem Bled

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije