Goriška

Dogodki:

kobarid

30 let Kobariškega muzeja in 20 let Fundacije Poti miru

Datum: četrtek, 13. avgust, 2020

Kobariški muzej in Fundacija Poti miru, ki obeležujeta okrogli obletnici delovanja, s skupno komunikacijsko podobo pripravljata pester program dogodkov in aktivnosti za obiskovalce.

Kobariški muzej, ki še vedno domuje v spomeniško zaščiteni Žganovi hiši, je danes osrednja muzejska točka 1. svetovne vojne in dediščine soške fronte v Sloveniji. Sodi med najbolj prepoznavne tovrstne muzeje v svetu in je prejemnik številnih priznanj. Muzej je v 30 letih obiskalo že več kot milijon in pol obiskovalcev in s povprečno dobrih 60.000 obiskovalcev letno sodi med najbolj obiskane muzeje v Sloveniji.

Uspešno in prepoznano delo Kobariškega muzeja pri ohranjanju spomina na dediščino soške fronte je botrovalo ustanovitvi Fundacije Poti miru v Posočju, ki vse od leta 2000 dalje skrbi za nepremično dediščino soške fronte, razvija Pot miru in nadvse uspešno skupaj s Kobariškim muzejem deli poslanstvo miru pri nas in preko naših meja.

Kobariški muzej in Fundacija Poti miru sta se prvič odločili za skupno komunikacijsko podobo in skupno praznovanje obletnic. Že pozimi sta pripravil pester koledar dogodkov, ki pa se prilagaja covid situaciji oz. bodo dogodki prestavljeni na kasnejši čas, tudi naslednje leto. Nekaj dogodkov v Zgornjem Posočju bo organiziranih tudi v sodelovanju s Tolminskim muzejem, ki tudi praznuje, ter Posoškim razvojnim centrom in občinami, ki sodelujejo pri obnovi dediščine. Koledar dogodkov se bo sproti dopolnjeval.

 

Vir: Kobariški muzej

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije