Goriška

Dogodki:

cerkno (19).JPG

Nov predstavitveni video destinacije Cerkno

Datum: torek, 20. oktober, 2020

Cerkno, ena izmed vodilnih destinacij slovenskega turizma, je v okviru uspešne prijave na javni razpis »Za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij Slovenije v letu 2020«, v mesecu septembru gostila prav posebnega gosta, Klemena Slakonjo.

Klemnova izkušnja ob obisku turistične destinacije Cerkno in njegove okolice je bila pestra. Obiskal je prizorišče snemanja filmske klasike Dolina miru, od koder je občudoval panoramski razgled. Srečal se je s čisto pravimi neandertalci, ki so mu dovolili igrati na njihovo piščal, najstarejše glasbilo na svetu, bežal je pred cerkljanskimi laufarji, eno izmed bolj prepoznavnih tradicionalnih pustnih skupin in pomoč poiskal v Partizanski bolnici Franja, simbolu tovarištva in humanosti iz druge svetovne vojne. Preizkusil se je tudi v smučanju z Novaško lok smučko, ob koncu aktivnega dneva pa se je ob spremljavi Pihalnega orkestra Cerkno sproščal v kopeli za noge iz senenega drobirja.

O vsem tem je bil v okviru kampanje z vplivnežem posnet tudi zabaven predstavitveni video, ki je za širšo javnost dostopen na družbenih omrežjih Klemna Slakonje. Ogledate si ga lahko TUKAJ.

Vir: LTO Laufar Cerkno

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije