Goriška

Dogodki:

trta_vipava.jpg

Organizirano turistično vodenje po Vipavi

Kdaj: ponedeljek, 17. avgust 2020 - ponedeljek, 31. avgust 2020

Na Zavodu za turizem TRG Vipava, so v poletnem času za turiste in obiskovalce naših krajev pripravili posebno ponudbo: Organizirano turistično vodenje in ogled znamenitosti po Vipavi in sicer vsak ponedeljek ob 17. uri, sreda ob 17. uri in petek ob 13. uri.

Cena je simbolična: 2€/osebo.
 

Obiskovalci bodo na ogledu lahko spoznali arhitekturo Vipave in znamenite mostove. Sprehodili se bodo skozi veličasten baročni dvorec Lanthieri in Vinarski muzej, ter spoznali sedem izvirov Vipave.

Pomemben del Vipave zagotovo predstavlja prav dvorec Lanthieri. V dvorcu so ohranjene zanimive freske in poslikave. Poleg tega na vipavskem pokopališču stojita štiri tisočletja in pol stara egipčanska sarkofaga iz rdečega granita. Tik nad krajem Vipava pa so na strmem hribu slikovite razvaline Starega gradu zgrajenega že najverjetneje v 12. stoletju.  Vipava ima res pestro zgodovino, le to pa boste lahko spoznali pod vodstvom lokalne vodnice.

Vipava ponuja ogromno skritih kotičkov in idej za krajši oddih in raziskovanje. Doživite čare, ki jih ponuja Vipava ali tako imenovane »Slovenske Benetke«. Se sprašujete zakaj takšno ime? Obiščite jih pa boste izvedeli. 

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije