Goriška

Dogodki:

pikol

Pikol Lake Village - prva plavajoča glamping vasica v Sloveniji

Datum: torek, 18. avgust, 2020

Pri Pikolu svoji vrhunski gastronomski in vinski ponudbi dodajajo še možnost namestitve v novi plavajoči glamping vasici Pikol Lake Village.

Od vrhunske restavracije do plavajočega glampinga

V restavraciji Pikol slovijo kot vrhunski gostitelji. Vasico Rožna dolina v bližini Nove Gorice, kjer je zeleno in cvetoče vse leto, mnogi gurmani iz Slovenije, Evrope in širše poznajo izključno zaradi Gašparinovih. Predani so pristnim okusom Mediterana in sezonskim sestavinam iz Vipavske doline, Brd in bližnjega Jadranskega morja. Oče Boris je eden najbolj izkušenih slovenskih sommelierjev in član evropskega reda vitezov vina. Mama Maruška je s sinom Tadejem gonilna sila restavracije, ki je v prestižnem Združenju mladih evropskih gostincev (JRE, Jeunes Restaurateurs d'Europe). S svojimi kulinaričnimi kreacijami si je restavracija prislužila Michelinov krožnik. Oba sinova Tadej in Taras nadaljujeta vinsko zgodbo očeta in dedka Silverija pod znamko Silveri. Tri generacije družine tako s Pikolom rastejo in se izpopolnjujejo že 40 let. Avgusta Pikolovi odpirajo prvo plavajočo glamping vasico Slovenije (Lake Village).

»V letu 2020 Pikol postaja Lake Village. To je največja sprememba v naši družini, predvsem v pristopu, filozofiji in dojemanju našega življenja. Da smo prišli do plavajočega oddiha, se lahko zahvalimo našim gostom, ki so nam odprli oči in nam pokazali, kaj imamo pred sabo. In to je naravna zelena oaza, ki v vsakem spodbudi brezskrbnost. Med drugim je beseda brezskrbnost kraljevala na velikem napisu že leta 1900 na enem izmed takratnih objektov ob jezeru in to v francoščini SANS-SOUCI,« pripoveduje Taras Gašparin.

Uživanje v vodnih in gozdni vili

Pri Pikolu so ustvarili prvo plavajočo glamping vasico v Sloveniji. Romantične hiške na vodi goste umirijo in navdajo z občutkom svobode. Štiri glamping hišice, poimenovane Vodne vile, so kot nalašč za oddih v dvoje, medtem ko je hišica Gozdna vila primerna za povezovanje družine. 

 

Foto: Pikol Lake Village

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije