Goriška

Dogodki:

kulinarika.JPG

Restavracija Tiffany v Hotelu Park prvič odpira vrata Tednu restavracij

Datum: sreda, 9. junij, 2021

Razlogov za obisk primorskih restavracij v času Tedna restavracij je veliko. Na povabilo organizatorjev se kulinarični akciji letos v Novi Gorici ob Perlini restavraciji Calypso prvič pridružuje tudi Parkova restavracija Tiffany. 

 

Priljubljena vse slovenska kulinarična akcija se po izjemno zahtevnem letu za vse vpete v  turistično in gostinsko dejavnost ter ne nazadnje vse ljubitelje kulinaričnih doživetij ponovno vrača. Organizatorji napovedujejo, da bo Teden restavracij pomlad 2021 zanimiva priložnost za obisk gostinskih lokalov, tudi zaradi naziva Evropska gastronomska regija, ki ga v letošnjem letu nosi Slovenija. Gre za zanimivo spodbudo k dostopnemu raziskovanju in odkrivanju kulinaričnih posebnosti najboljših slovenskih restavracij in gostiln, ki ustrezajo merilom kakovosti Šole okusov. Letošnji pomladni Teden restavracij bo potekal med 18. in 27. junijem, na njem pa sodeluje več kot 90 restavracij in gostiln. 

V akciji že tretje leto sodeluje Perlina restavracija Calypso, ki je v samem vrhu hotelskih à la carte restavracij v Sloveniji. Letos Tednu restavracij prvič vrata odpira novogoriški hotel Park, in sicer z à la carte restavracijo Tiffany. Prav slednja je bila v času zaprtja deležna posodobitve, tako v ambientu, kot tudi v ponudbi, ki na »križišču« primorskih vinskih poti združuje najboljše. Hitova Perla in Park sta javnosti sicer dobro poznana kot igralniško-zabaviščna centra, ki v Slovenijo privabljata številne tuje goste, v njuni gostinski srčiki pa najdemo vrhunske kulinarične zgodbe, ki jih pišejo predani gostinci. Prav ti se bodo po vnovičnem odprtju Hitovih enot potrudili, da bodo s svojim delom doprinesli k uresničevanju posebnega poslanstva, ki ga prinaša naziv Evropska gastronomska regija.       

Uigrana ekipa kuharjev, natakarjev in someljejev v Parkovi restavraciji Tiffany je za krstni nastop na Tednu restavracij dobro pripravljena. Organizatorji izpostavljajo, da je postrežba v Tiffany-ju vrhunska »stara šola«, kakršnih ni več. S stalnimi gosti so na ti, z novimi pa se hitro spoprijateljijo, goste pa razvajajo z občutkom ugodja. Kulinarično zgodbo v Parku piše predana ekipa kuharjev pod vodstvom chefa Adija Blaška. Goste znajo vedno znova prepričati z izborom kakovostnih morskih surovin, ki jih v kuhinji pripravljajo kot surove predjedi ter kot premišljene kreacije toplih predjedi in glavnih jedi. Poskrbljeno je tudi za vegetarijance, ljubitelje mesa in sladokusce. Goste z bogato vinsko spremljavo postrežejo natakarji in sommelierji. Med njimi je tudi vodja strežbe Simon Sitar, najboljši natakar po izbor vodnika Gault & Millau Slovenija, ki z ekipo dnevno skrbi za ključne trenutke kulinaričnih doživetij. Dobro se zavedajo, da pomemben del celovite kulinarične izkušnje predstavlja prav živa povezava in odnos kuhinja–natakar–gost

Perlina restavracija Calypso brez dvoma predstavlja največ, kar lahko v Hitu ponudijo še tako zahtevnemu domačemu in tujemu gostu. To je manjša, zelo elegantno urejena restavracija  s francoskim načinom strežbe, kjer lahko gostje v umirjenem okolju resnično uživajo v izbranih okusih s strastjo pripravljenih jedi mediteranske in krajevne kuhinje. Glavna kuhalnica je tu v rokah chefa Daliborja Janačkovića, ki vedno znova opozarja nase in svojo izurjeno ekipo v kuhinji. Delo v strežbi in z gosti pa redno koordinira vodja restavracije Sebastjan Harej.       

V restavraciji Tiffany v hotelu Park in restavraciji Calypso v hotelu Perla so za to priložnost pripravili »vodnik« za kulinarično doživetje, ki v dveh različicah menija prinaša kulinarično  raziskovanje ribjih in mesnih kreacij. Izven predlaganega 3-hodnega menija v ribji in vegetarijanski različici, ki ga bo uvodoma napovedal še pozdrav iz kuhinje, je gostom v Tiffany-ju po naročilu na voljo še sladica, v Calypsu ribji oz. mesni meni na željo gostov razširijo še s toplo predjedjo. Parkovi sommelierji so jedi premišljeno pospremili z izborom vin iz treh štirih vinorodnih okolišev dežele Primorska, v Perli pa so v priporočeno vinsko spremljavo vključili še druga slovenska in tuja vina. Obisk obeh restavracij je mogoč brez vstopa v igralnico, za vstop v veljavi ostajajo t. i. PCT pogoji. 

Meniji pomladnega Tedna restavracij s predlogi za vinsko spremljavo so predstavljeni na spletnih straneh centrov Perla in Park ter spletni strani Tedna restavracij.


 

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije