Goriška

Dogodki:

plajer kmetija

Vabljeni na dneve odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov

Datum: ponedeljek, 24. avgust, 2020

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organizira skupaj s kmetijami in nosilci projektov dneve odprtih vrat od 22. do 30. avgusta. V okviru projekta se bodo predstavile uspešne zgodbe slovenskega podeželja, ki so bile podprte z evropskimi sredstvi.

Z organizacijo dni odprtih vrat želi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano poudariti pomen lokalne pridelave hrane, ohranjanja podeželske krajine ter preživljanja aktivnega prostega časa in dopustov na podeželju. Na spletni strani Programa razvoja podeželja so zbrane kmetije in projekti, kjer si lahko izberete tiste, ki bi jih želeli obiskati.

V letošnje dneve odprtih vrat se je vključilo 21 kmetij in podeželskih projektov iz vse Slovenije, največ pa iz Podravja. Prevladujejo ekološke kmetije. Vsaki kmetiji oziroma nosilcu projekta je prepuščena odločitev o terminu in načinu izvedbe. Dnevi odprtih vrat so lepa priložnost za vzpostavitev neposrednega stika s člani kmetije, si ogledati kmetijo in živali, tudi investicijo, če je bila sofinancirana iz evropskih sredstev. Nekatere kmetije pripravljajo tudi animacijske aktivnosti za otroke. Vsekakor so dnevi odprtih vrat lepa priložnost za družinski izlet, za preverjanje možnosti preživljanja dopusta, saj je na spletni strani tudi označeno katere kmetije nudijo možnost koriščenja turističnih bonov, ali za navezovanje poslovnih kontaktov.

Kmetije in nosilci projektov bodo poskrbeli za varnost obiskovalcev z vidika preprečevanja širjenja virusa COVID-19. 

Več informacij vam je na voljo na spletni strani Programa za razvoj podeželja.


© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije