Hrvaška vabi

Hrvaška je originalna

hrvaska_dubrovnik_mljet_odisej_hotel001.jpg
sreda, 1. junij 2011

V radijskih oddajah »Dobro jutro, Slovenija« člani običajno odkrivajo Slovenijo in predstavljajo slovenske kraje ter dogodke. Tokrat so malo pogledali čez mejo in odkrivali sosednjo Hrvaško. Slovenci smo tam sicer stalni in številni gostje, destinacij, ki vabijo pa zagotovo še ne poznamo vseh.

Jutri se v Zagrebu začenjajo Dnevi slovenskega turizma

zagreb-2.jpg
ponedeljek, 16. maj 2011

V torek, 17.5., in sredo, 18.5., bodo na trgu Bana Jelačiča v Zagrebu potekali Dnevi slovenskega turizma.

Novi Vinodolski – Otoček San Marino obogatil svojo ponudbo

novi_vinodolski.jpg
ponedeljek, 9. maj 2011

Znana kvarnerska turistična destinacija Novi Vinodolski bo letošnjo sezono goste dočakala z novo atraktivno turistično ponudbo. V planu je ureditev otočka San Marino, ki je od mestne plaže Novega Vinodolskega oddaljen le 200 metrov.

Hrvaška med top turističnimi cilji za avanturiste

četrtek, 28. april 2011

Potovalni blog Gadling je pred kratkim Hrvaško uvrstil med deset najbolj priljubljenih turističnih ciljih za ljubitelje avanturističnih potovanj. Blog pojasnjuje, da je bila vzhodna Evropa tekom prejšnjega desetletja dobro zakrita skrivnost, ki pa se je sedaj pretvorila v popularno destinacijo za popotnike željne spoznavanja edinstvene kulture in razkošne zgodovine in umetnosti, Hrvaško pa izpostavlja kot vodilno destinacijo za ljubitelje adrenalina.

Morje! Dodatni vlak na hrvaško obalo - do Pulja

pula.jpg
petek, 22. april 2011

V času prvomajskih praznikov bo dodatno vpeljan vlak v Pulj. Vlak bo vozil od 24. aprila do 2. maja. Iz Ljubljane bo vlak odpeljal ob 6.33, odhod iz Pulja bo ob 18.18. Za enodnevni izlet kot nalašč. Za povratno vozovnico boste odšteli od 12,60 € dalje.

Privatni muzej in živalski vrt v Dalmatinski zagori

sestenovac.jpg
torek, 19. april 2011

Mala zabiokova vas Grabovac v srednji Dalmaciji turistom ponuja lovski muzej in živalski vrt. Na idejo, da turistično ponudbo obogati na nevsakdanji način, je prišel Ante Dundić, ki v svojemu lovskemu muzeju hrani več kot 650 eksponatov. V sklopu družinske posesti je odprl tudi živalski vrt s preko 250 živalmi, med katerimi najdete nekaj vrst konjev, srne, jelene lopatarje, muflone, gamse, vietnamske svinje, medvede, pa vse do različnih vrst perjadi in ptic.

Novi hoteli vzdolž Jadrana

istra-1.jpg
petek, 8. april 2011

Hrvaška bo turistično sezono dočakala z novimi hoteli, in sicer s tremi večjimi in enim manjšim hotelom, oziroma bo turistom ponudila 700 novih sob.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije