Hrvaška vabi

Nazaj na rubriko Hrvaška vabi
hrvaska_dubrovnik_mljet_odisej_hotel001.jpg

Hrvaška je originalna

Datum: sreda, 1. junij, 2011
V radijskih oddajah »Dobro jutro, Slovenija« člani običajno odkrivajo Slovenijo in predstavljajo slovenske kraje ter dogodke. Tokrat so malo pogledali čez mejo in odkrivali sosednjo Hrvaško. Slovenci smo tam sicer stalni in številni gostje, destinacij, ki vabijo pa zagotovo še ne poznamo vseh.

Pričakujemo odlično sezono

Na Hrvaškem letuje ogromno Slovencev. V lanskem letu so zabeležili več kot milijon slovenskih gostov. Ti so ustvarili več kot 6,7 milijona nočitev, kar je 11 odstotkov vseh nočitev na Hrvaškem.

Hrvaška turistična skupnost ima v Ljubljani svoje predstavništvo. Njegovo poslanstvo je promocija hrvaškega turizma na slovenskem trgu, ki je eden najpomembnejših za Hrvaški turizem.

»Na Hrvaškem letuje ogromno Slovencev. V lanskem letu smo zabeležili več kot milijon slovenskih gostov. Ti so ustvarili več kot 6,7 milijona nočitev, kar je 11 odstotkov vseh nočitev na Hrvaškem,« je povedal Goran Blažić iz Hrvaške turistične skupnosti ter dodal, da so tudi obeti za letos dobri. Pričakujejo odlično sezono, saj so že v prvem delu leta zabeležili 28 odstotkov več gostov kot v enakem lanskem obdobju. Sicer pa Slovenci najraje letujemo v Istri, kjer nas je kar za 40 odstotkov, s 30 odstotki sledi Kvarner in nato še Dalmacija. Med vsemi destinacijami bi jih težko izpostavili le nekaj. Glavni turistični produkt so zagotovo še vedno otoki, vse bolj pa se razvijajo tudi kontinentalne destinacije.

Podrobnosti najdete tukaj!

Na morje na Hrvaško

Kompasovi gostje prisegajo predvsem na hrvaško obalo, zato v Dalmaciji pripravljajo dva družinska kluba. V Šibeniku in na Makarski rivieri.

Kompasovi gostje prisegajo predvsem na hrvaško obalo. Istra jih privlači s številnimi mesti, kjer se vedno kaj dogaja, s pestro kulinariko in razgibano obalo. »V Kvarnerju se življenje že nekoliko umiri. Sproščene počitnice je mogoče doživeti na otokih: Cres, Krk, Lošinj, Pag in Rab. Dalmacija pa je nekaj čisto posebnega,« je dejala Irena Soban iz turistične agencije Kompas.

Ravno zato Kompas prav v Dalmaciji pripravlja dva družinska kluba. Že deseto leto zapored bo ta v Šibeniku z ogromno dnevne animacije, športnimi dogodki in večernimi druženji, drugi družinski klub pa bo tokrat na Makarski rivieri. To bo pravi hit poletja s Sebastianom, plesom in zumba koraki. Sicer pa vsak človek ima svojo predstavo, kaj je dopust in za vsakogar v Kompasu najdejo pravo ponudbo iz bogate zakladnice hrvaških destinacij.

Podrobnosti na www.kompas.si!


POSEBNA PONUDBA:

POČITNICE V DRVENIKU

hotel-quercus-aero.jpgHotel Quercus, posebej prilagojen družinam, je bil obnovljen v letu 2008 in se nahaja v tipičnem dalmatinskem ribiškem mestecu Drvenik. Lepi zalivi z izviri sladke vode dajejo mestu  prav poseben čar. Od Makarske je mesto oddaljeno 29 km. 

Termin: 11. 6. -2. 7.

Nastanitev: Hotel Quercus 4*, 7 polpenzionov + tt

Cena: že od 216 €/os.

Otrok do 12 let BREZPLAČNO

(Min. št. nočitev: 7)

Več o ponudbi


Pripravila:

Tina HUREMOVIČ


Foto: www.croatia.hr

Nazaj na rubriko Hrvaška vabi

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije