Hrvaška vabi

Nazaj na rubriko Hrvaška vabi
hrvaska_574croatia_istra_rovinj_0014.jpg

Hrvaška vabi

Datum: sreda, 23. april, 2014

Med prvomajskimi prazniki se številni Slovenci odpravimo na obisk sosednje Hrvaške, zato je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija te dni preverila, kako vam lahko pri izboru destinacij pomaga Hrvaška turistična skupnost v Sloveniji. Z gosti pred mikrofonom so predstavili vabljive in zanimive turistične destinacije ter predstavili prireditve, za katere so prepričani, da vas bodo privabile že v predsezoni.

Lani rekordna sezona

Hrvaška zadnja leto močno izboljšuje svojo turistično ponudbo, ne samo ob morju, ampak vedno bolj tudi v zaledju. To se kaže tudi na obisku. Kot je ekipi zaupal Goran Blažić, direktor HTS so v lanskem letu dosegli rekorden obisk, saj je Hrvaško obiskalo kar 1,2 milijona slovenskih gostov, kar je za 3% več kot leto prej. »Hrvaška že dolgo ni več samo čudovita obala in številni otoki, ampak goste prepriča s celovito ponudbo in prijaznostjo. Zadnja leta dobivamo vedno več pohval tudi od slovenskih gostov, ki so sicer izredno zahtevni,« je dejal Blažić.

Slovenci še vedno najraje hodijo v kampe, tam jih dopustuje kar tretjina in sicer največ v Istri in Kvarnerju, radi pa imajo tudi Dalmacijo.

V predsezoni na prireditve

S prihodom pomladi se na Hrvaškem pričenja tudi sezona zanimivih dogodkov, zato tistim, ki se želijo izogniti gneči svetujejo, da jo obiščejo v predsezoni.

S prihodom pomladi se na Hrvaškem pričenja tudi sezona zanimivih dogodkov, zato tistim, ki se želijo izogniti gneči svetujejo, da jo obiščejo v predsezoni. Za nasvet, kam se splača odpraviti te dni,  je ekipa povprašala Elzo Matjašić Vidmar, strokovno sodelavko na HTS v Sloveniji. Ta je povabila na obisk v Istro, kjer se bodo odvili številni eno-gastro dogodki, v začetku meseca maja lahko na primer sodelujete v posebni fažanski šoli Solina sardel, ljubiteljem vin pa priporočamo dva dogodka; VinIstra, ki gosti rekordno število razstavljavcev, ter dnevi odprtih vrat vinskih kleti, kjer ljubitelji dobre kapljice lahko poskusijo in si ogledajo, kako pridelujejo vrhunska in svetovno znana vina.

Tudi Kvarner v času prvomajskih praznikov ponuja veliko;  za ljubitelje aktivnih počitnic priporočajo udeležbo na pohodniškem izletu Pod do lune. Lahko se udeležite tudi dogodka Krk bike adventure, kjer boste ob adrenalinskih užitkih spoznali številne kotičke otoka Krka.

V Lovranu bodo od 7. – 15. junija na voljo sveže nabrane češnje na 1001 način, saj bodo potekali Dnevi česenj.

Več o dogodkih najdete na www.objemihrvasko.si, kjer se lahko tudi registrirate in si natisnete kupon za popust v hotelih v vrednosti 20 evrov.

Pridite v Kompasov klub!

Jadran je ena tistih destinacij, ki jo Slovenci res dobro poznamo, saj nam je blizu tako po kilometrih kot po srcu. Zato so se v agenciji Kompas odločili na najbolj priljubljenih destinacijah še popestriti dogajanje in že pred desetletjem so pričeli s Kompasovimi klubi. Ti so sedaj priljubljeni tako pri domačih, kot pri tujih gostih, ponudbo pa širijo tudi na animacijo za seniorje. Kot je ekipi povedal Peter Majerle iz Kompasa vedno poskrbijo za pestro športno in zabavno dogajanje. »Klubi so sedaj že na številnih lokacijah, v času prvomajskih počitnic pripravljamo v Biogradu na moru Party klub za vse generacije pa tudi v Rovinju se bo tudi veliko plesalo in pelo. Tudi cene so primerne za vsak žep, saj ponujamo pakete že od 25 evrov na dan,« je še dodal.

Več na www.kompas.si!

Nazaj na rubriko Hrvaška vabi

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije