Hrvaška vabi

Nazaj na rubriko Hrvaška vabi
htz_novinarska.JPG

Hrvati v prvih sedmih mesecih zabeležili skoraj pol milijona več turistov

Datum: sreda, 10. avgust, 2011
Po podatkih hrvaške nacionalne turistične organizacije je v prvih sedmih mesecih Hrvaško obiskalo pol milijona turistov več kot v enakem obdobju lani. V mesecu juliju je bilo zabeleženih 3.000.000 prihodov, kar je 4,8 odstotkov več kot v istem mesecu lani.

Rezultate prve polovice leta 2011 je pretekli teden na novinarski konferenci predstavil hrvaški minister za turizem in predsednik Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Damir Bajs. V prvih sedmih mesecih 2011 je bilo skupno zabeleženih 6.200.000 prihodov, kar je 8 odstotkov bolje kot lani, je dejal minister Bajs in dodal, da to v absolutnih številkah pomeni skupno 450.000 turistov več v prvi polovici leta. 

Hrvati v letošnjem letu beležijo rast z skoraj vseh emitivnih trgov. V primerjavi z julijem lani se je najbolj povečalo število turistov iz Madžarske (+13,5 odstotka več prihodov in 12 odstotkov več prenočitev) in Avstrije (+ 10,6-odstotno rast prihodov in 9 odstotkov več prenočitev). Po podatkih HTZ je Hrvaško obiskalo 5 odstotkov več Slovencev, ki so ustvarili za 6% več prenočitev.

Več informacij (v hrvaškem jeziku)

 

Vir: TTA

Nazaj na rubriko Hrvaška vabi

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije