Hrvaška vabi

Nazaj na rubriko Hrvaška vabi
sestenovac.jpg

Privatni muzej in živalski vrt v Dalmatinski zagori

Datum: torek, 19. april, 2011
Mala zabiokova vas Grabovac v srednji Dalmaciji turistom ponuja lovski muzej in živalski vrt. Na idejo, da turistično ponudbo obogati na nevsakdanji način, je prišel Ante Dundić, ki v svojemu lovskemu muzeju hrani več kot 650 eksponatov. V sklopu družinske posesti je odprl tudi živalski vrt s preko 250 živalmi, med katerimi najdete nekaj vrst konjev, srne, jelene lopatarje, muflone, gamse, vietnamske svinje, medvede, pa vse do različnih vrst perjadi in ptic.

Vstop v muzej je brezplačen. Na posesti lahko obiskovalci vidijo in preizkusijo razne vrste starinskega orodja in vprežnih vozil, v ponudbi pa je tudi jahanje in vožnja s kočijo. Novica o tem edinstvenem muzeju in živalskemu vrtu v Grabovcu se je znašla na straneh 24-ih različnih tujih časopisov.

Vas Grabovac se nahaja v občini Šestanovac. To področje ponuja nizke izletniške steze idealne za rekreativni turizem, ki vodijo proti številnim atraktivnim lokacijam, s katerih se ponuja pogled na ta lep in idiličen kraj dalmatinsko-mediteranskega zaledja. Med naravnimi lepotami je potrebno omeniti Park narave Biokovo s številnimi endemskimi vrstami mediteranske flore. Na jugu se razteza kanjon največje dalmatinske reke Cetine. Stene, ki se dvigujejo nad reko so idealne za free climbing, na voljo pa so tudi lokacije za bungee jumping in paragliding. Vzdolž kanjona se nahajajo stari mlini v katerih je lokalno prebivalstvo pred več stoletji mlelo žito, slednji pa se izvrstno vključujejo v okolje in tvorijo izjemen ambient.

Informacije

Turistična skupnost Splitsko-dalmatinske županije

www.dalmatia.hr

Opčina Šestanovac

www.opcina-sestanovac.hr

Nazaj na rubriko Hrvaška vabi

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije