Hrvaška vabi

Nazaj na rubriko Hrvaška vabi
hrvaska_dubrovnik_mljet_odisej_hotel001.jpg

Vabljeni na Hrvaško

Datum: torek, 30. april, 2013

Prvomajski prazniki so tu in tudi poletje je vse bližje. Skrajni čas, da se odločite, kje boste preživeli letošnji dopust, torej! Ker večina Slovencev še vedno dopustuje na hrvaški obali, je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija preverila, kako vam lahko pri izboru destinacij pomaga Hrvaška turistična skupnost v Sloveniji.

Pestra ponudba aktivnih počitnic

Slovenske goste najbolj zanimajo aktivne počitnice in ponudba le-teh je na območju celotne  Hrvaške zelo pestra.

Glavno poslanstvo predstavništva v Ljubljani je promocija hrvaškega turizma na slovenskem trgu, ki je za hrvaški turizem eden najpomembnejših.  »Veselimo se, da se sezona počasi začenja in da se prvi slovenski gostje že pripravljajo na obisk,« je ekipi povedal Goran Blažić, direktor HTS. Dodal je še, da letos pričakujejo odlično sezono, saj so imeli v lanskem letu rekorden obisk slovenskih gostov in upajo, da bo temu tudi letos tako. »Tudi od vstopa Hrvaške v Evropsko unijo turistični delavci pričakujemo veliko, saj bo v veliki meri olajšan prehod meje, carinske kontrole ne bo več, kar nekaj stvari se bo pocenilo (npr. telefonske storitve), pa tudi varnost potrošnikov bo večja,« je še dodal Blažić.

Sicer pa slovenske goste najbolj zanimajo aktivne počitnice in ponudba le-teh je na območju celotne  Hrvaške zelo pestra; kolesarske ture, sprehajalne poti,  rafting,  pa tudi wellness ponudba je v vzponu. Na Hrvaškem torej vsak lahko najde ponudbo, ki mu je pisana na kožo.

Vabljeni na številne prireditve

Že med prvomajskimi prazniki na Hrvaškem pripravljajo številne zanimive dogodke in prireditve, v sezoni pa bo teh toliko, da jih je skoraj nemogoče našteti.

Že med prvomajskimi prazniki na Hrvaškem pripravljajo številne zanimive dogodke in prireditve, v sezoni pa bo teh toliko, da jih je skoraj nemogoče našteti. Za nasvet, kam se splača odpraviti te dni,  je ekipa povprašala Tanjo Petković, strokovno sodelavko na HTS v Sloveniji. Ta je povabila na obisk v Istro, kjer že potekajo Dnevi špargljev, v maju pa bo možno tam spremljati tudi veliko kolesarsko dirko Istria Valamar Terra Magica. Konec maja pa se obeta že tradicionalno slavje vina. Zadnjo nedeljo v maju (26.5.) bo tam dan odprtih vinskih kleti, kjer boste lahko degustirali vrhunska istrska vina.

Tudi Kvarner v času prvomajskih praznikov ponuja veliko;  v Baški pripravljajo Slovenski teden kulture in gastronomije od 27. aprila do 1. maja, ki se bo zaključil z velikim koncertom Tonija Cetinskega (ta bo 1. maja). Pag pa 2. maja prireja 1. Festival znanega paškega sira, ki bo odlična izbira za vse gurmane.

Pridite v Kompasov klub!

Jadran je ena tistih destinacij, ki jo Slovenci res dobro poznamo, saj nam je blizu tako po kilometrih kot po srcu. Zato so se v agenciji Kompas odločili na najbolj priljubljenih destinacijah še popestriti dogajanje. Irena Soban, vodja marketinga pri Kompasu je povedala, da so prvomajske počitnice čas, ko organizirajo prve Kompasove klube, kjer poskrbijo za pestro športno in zabavno dogajanje. »Letos smo z nami v Poreč povabili pevko Tanjo Žagar, v Rovinju, na Crvenem otok, pa bomo za zabavo poskrbeli skupaj s Sebastianom. Poskrbeli smo tudi za cene, ki so res ugodne,« je dodala.

Več na spletni strani Hrvaške turistične skupnosti in na www.kompas.si

Nazaj na rubriko Hrvaška vabi

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije