Koristne informacije

Objavljen poziv za priznanje Snovalec 2017

Snovalec
sreda, 22. februar 2017

Slovenska turistična organizacija je objavila poziv za podelitev priznanja Snovalec za spodbujanje promocije in uresničitev novih idej – invencij v turizmu. Tudi letos je za najbolj obetavne ideje s področja turizma na voljo 15.000 evrov.

2. Festival kave

kava
torek, 14. februar 2017

Na celjskem sejmišču med vikendom, 18. in 19. februarja, pripravljajo 2. Festival kave Slovenija. Partner Celjskega sejma pri pripravi dogajanja je tržaško združenje proizvajalcev in trgovcev s kavo, ki bo med drugim poskrbelo za aktualna predavanja za strokovno in splošno javnost.

Večeri na astronomskem observatoriju Golovec, Ljubljana

teleskop
petek, 10. februar 2017

Astronomsko geofizikalni observatorij Golovec (Pot na Golovec 25, Ljubljana) prireja v letu 2017 vsak drugi četrtek v mesecu ob 19. uri dogodek Večeri na astronomskem observatoriju. Program sestavlja mesečno tematsko predavanje in delavnica opazovanja s teleskopom.

Zimske počitnice v Atlantisu v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije

122_atlantis.jpg
petek, 10. februar 2017

Aktivno, zabavno in sproščeno počitniško varstvo. Vsem, ki boste prijavili otroke za vseh pet dni varstva, priznajo 10% popust.

Prvi smučarski čevlji, ki se prilegajo od zunaj in od znotraj

salalmon custom shell
četrtek, 19. januar 2017

Stopala so kot prstni odtisi. Pri Salomonu se zavedajo, da niti dve nista enaki, še naši lastni ne. Da bi uspešno botrovali takemu izzivu in našli popolno prileganje, je bilo potrebno razmišljati izven okvirov.

Pionirski festival

Pionirski dom
ponedeljek, 16. januar 2017

V soboto, 21.1.2017 od 10.00 do 12.00 v Pionirskem domu v Ljubljani.

Festival Bobri

bobri.jpg
petek, 13. januar 2017

Cilj festivala je spodbujati mlade k ustvarjalnosti in kakovostnemu preživljanju prostega časa, s tem pa povečati socialno kohezivnost ter dvigniti kulturno pismenost otrok in mladine v Mestni občini Ljubljana.

 Dogodki na festivalu so brezplačni in pripravljeni po postulatih kulturno – umetnostne vzgoje: priprava na dogodek, ogled – izkušnja in refleksija.

Dan snega na Golteh

Golte
četrtek, 12. januar 2017

Golte so se tudi letos pridružile mednarodnem dogodku ob Svetovnem dnevu snega. Lepo vabljeni, da se nam pridružite in uživate v nepozabnem dnevu za vas in vaše najmlajše.

Potopisno predavanje z odprave na Damavand 5671m in Elbrus 5642m

gore
petek, 6. januar 2017

V petek dne 6. januarja bo na Ptuju potekalo (dvojno) potopisno predavanje z gorniško tematiko, kjer bosta predstavljeni dve treking odpravi nad magično mejo 5000m. V prvem delu bo beseda tekla o najvišji gori Evrope – Elbrus 5642m. V nadaljevanju pa o odpravi na iranski Damavand 5671.

Dnevni smučarski tečaj na Rogli

Snezinka_Rogla_SasoDomijan-158.jpg
četrtek, 5. januar 2017

V soboto 7.1. vabljeni na dnevni smučarski tečaj na Roglo s SK Snežinka. Potekali bodo tečaji alpskega smučanja in deskanja na snegu za malčke, otroke in odrasle, ter seminar za obnovo licence IVSI.

SeAlps challenge - prva etapna kolesarska dirka za rekreativce v regiji

sealps1
četrtek, 5. januar 2017

Z začetkom novega leta so se odprle prijave na prvo večdnevno kolesarsko dirko v regiji, SeAlps challenge. Ta bo potekala med 13. in 16. septembrom, kolesarji pa bodo premagovali kilometre od slovenskega morja do Alp. Celotna dirka bo dolga približno 400 km s skupaj 5.000 metri višinske razlike.

Natečaj za Županovo vino in oljčno olje

Oljčno olje
sreda, 4. januar 2017

Mestna občina Koper tudi letos vabi lokalne oljkarje in vinarje, da se prijavijo na natečaj za Županovo vino in oljčno olje, ki sta objavljena na uradni občinski spletni strani www.koper.si.

Mineštra izmenjav

zelenjava
sreda, 28. december 2016

Podružnica vam bo za te praznike skuhala eno mineštro in vam z njo postregla 28. decembra na Mostovni. Mineštra po tem receptu: Zelemenjava, Izmenjava oblek, Knjiga za knjigo, mini #BIZAR - Izmenjava zablodelih daril + praznično presenečenje!

Brezplačno na predstavo o sponzorušah

sponzoruša
petek, 2. december 2016

Igralec in komik Andrija Milošević se po treh razprodanih predstavah o sponzorušah, 5. decembra ponovno vrača v Slovenijo. Odgovorite na nagradno vprašanje in si priborite dve vstopnici za ogled predstave!

Smučarski sejem Snežinka

Sejem_Snezinka_2011-12_SasoDomijan-020-300x199.jpg
četrtek, 1. december 2016

Največja smučarsko – sejemska prireditev v Sloveniji, tokrat že 45. po vrsti, bo med 1. in 4. decembrom 2016 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani več kot 15.000 obiskovalcem na enem mestu ponudila pestro izbiro nove in rabljene smučarske opreme ter predstavitev smučarskih centrov.

Tržnica Domžale v decembru z novo gostinsko ponudbo Smoker Star

smoker
sreda, 30. november 2016

Petki in sobote v decembru 2016 bodo na tržnici Domžale v znamenju sveže gostinske ponudbe. Smoker Star bo v peči za pečenje in dimljenje mesa, imenovani smoker, po načelu »low and slow« na licu mesta pekel svinjska rebra.

Previdno pri nakupu novoletnih lučk

novoletne lučke
ponedeljek, 28. november 2016

Novoletne lučke so sezonski proizvodi, ki jih potrošniki množično uporabljajo v času okrog novega leta. V večini primerov so po namestitvi neposredno dostopni in v kolikor niso ustrezno grajeni ter v zadostni meri zaščiteni pred nevarnostjo električnega udara, se lahko kaj hitro zgodi nezgoda, katera pa lahko v posebnih okoliščinah povzroči tudi smrt.

Slovenija uvrščena na seznam varnih destinacij

slovenia.jpg
petek, 25. november 2016

Daily Mail Online je objavil prispevek z zemljevidom The Travel Risk Map za leto 2017, ki so ga pripravili strokovnjaki s področja medicine in varnosti International SOS and Control Risks, kjer so razporedili države v 5 različnih kategorij, in sicer glede na stopnjo tveganja.

Bliža se Magični december v Kopru

bozicek_web.jpg
četrtek, 24. november 2016

Letos so niz decembrskih dogodkov in prireditev v Kopru združili pod skupno ime Magični december. Razgibano praznično dogajanje, ki se bo začelo 2. decembra, bo zaznamovalo vse dni v mesecu. 

Nočni mega nakupi v BTC City Ljubljana

btc_city-640x480.jpg
sreda, 23. november 2016

V petek, 25. novembra bo na celotnem območju v BTC City Ljubljana čas za nočne nakupe. Tega dne bodo namreč trgovine in gostinski lokali v BTC CIty Ljubljana za kupce odprti do polnoči.

Najnovejše v tej rubriki

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije