Koristne informacije

Nazaj na rubriko Koristne informacije
bled1.jpeg

15. Blejski strateški forum o izzivih in priložnostih po Covid-19

Datum: ponedeljek, 31. avgust, 2020

Danes bo Bled prizorišče tradicionalnega dogodka, ki bo tokrat potekal v luči vpliva pandemije koronavirusa.

Blejski strateški forum je za Bled izjemnega pomena. Strateški forum je eden izmed dogodkov, s katerim Bled ohranja svojo globalno pozicijo enega najbolj prepoznavnih protokolarnih središč v tem delu Evrope. Ta tradicija sega daleč nazaj v čase Habsburške monarhije, saj so bili že takrat obiski kronanih glav in državnikov na Bledu praktično stalnica.

Letos je rdeča nit foruma je vpliv pandemije Covid-19 na ves svet, predvsem pa  izzivi in tudi priložnosti, ki jih prinaša. Govorci bodo poskušali predvideti, kakšen bo svet po pandemiji. Posebna pozornost bo posvečena tematiki trajnostnega razvoja, ki bo odvisen od celotne družbe, njenih pravil in njenega delovanja, prav odnosi v najširšem pomenu besede se bodo morali definirati na novo. Epidemija je brutalno izpostavila vse slabosti in pomanjkljivosti sveta v 21. stoletju, njene posledice občutimo prav na vsakem koraku, so zapisali organizatorji foruma.

Letošnji forum bo zaradi epidemije drugačen, saj bo potekal le en dan, 31. avgusta, z zelo omejenim številom udeleženih. Dopoldanski del se bo odvijal v Festivalni dvorani Bled, kjer je sicer na voljo več kot 500 sedežev, vendar jih bo zaradi ukrepov za zajezitev širjenja virusa zasedenih le nekaj čez 90, zato bo razpravo možno v živo spremljati preko spleta. Popoldanski del se bo odvijal v obnovljenem hotelu Rikli Balance.

Panel turizem, ki je tradicionalno potekal v okviru Blejskega strateškega foruma, je letos zaradi pandemije koronavirusa in posledično skrajšanega programa dogodka odpovedan.

Več informacij o dogodku in programu je na voljo na povezavi

Nazaj na rubriko Koristne informacije

Najnovejše v tej rubriki

Spremenjen delovni čas v Atlantisu

Wellness Atlantis
sreda, 21. oktober 2020

Zarado uvedbe policijske ure, bo do nadaljnega Vodno mesto Atlantis obratoval do 20. ure.

Spletna stran visitcelje.eu nominirana za prestižno nagrado

Celje VR
torek, 20. oktober 2020

Spletna stran Zavoda za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje visitcelje.eu je nominirana za eno najbolj prestižnih nagrad na svetu na področju spletnih mest – Awwwards.

Dnevi slovenskega turizma letos decembra

DST2013.jpg
petek, 16. oktober 2020

Znan je novi datum Dnevov slovenskega turizma, plenarni del bo potekal 8. decembra, 67. Gostinsko turistični zbor pa 7. in 8. decembra. V razmeram prilagojenem hibridnem formatu se bomo soočili z izzivi, ki jih je prineslo leto 2020.

Neposredni video prenos prvega koncerta abonmaja Filharmoničnih klasičnih koncertov

koncert.jpg
četrtek, 15. oktober 2020

Zaradi omejenega števila vstopnic Slovenska filharmonija omogoča neposredni video prenos koncerta abonmaja Filharmoničnih klasičnih koncertov (FKK-abonmaja) preko spletne strani www.filharmonija.si in Facebook strani "Slovenska filharmonija - Academia philharmonicorum".

Nova Knjiga Slovenija, 1000 razlogov za dopust doma

kranjska_gora_krompirjeve.jpg
torek, 13. oktober 2020

Pri mednarodni založbi The Slovenia so pripravili prav posebno izdajo knjige The Slovenia Book, posvečeno slovenskemu turizmu v obdobju med epidemijo koronavirusa in po njej. Knjiga je namenjena domačim slovenskim gostom in bo tako prvič na voljo v slovenščini.

Nova AR aplikacija Doživi zgodbo Ruske kapelice

ruska_kapelica.JPG
sreda, 7. oktober 2020

Turizem Kranjska Gora je lansiral nov turistični produkt, AR aplikacijo, s pomočjo katere bodo obiskovalci lahko doživeli zgodbo Vršiške ceste in Ruske kapelice.

Dežela savn VM Atlantis se vrača z otvoritveno akcijo 1=2!

Wellness Atlantis
sreda, 7. oktober 2020

Savne za dva po ceni za enega! Atlantisova dežela savn se vrača z otvoritveno akcijo 1=2! Dežela savn v Vodnem mestu Atlantis ponovno odpira svoja vrata 10. oktobra! Ob ponovnem odprtju so pripravili vročo ponudbo - kot naročeno za prihajajoče hladnejše dneve: Savne za dva po ceni za enega!

Začasna preusmeritev prometa na ljubljanskem letališču

letalski_potniki.jpg
ponedeljek, 5. oktober 2020

Od ponedeljka, 5. oktobra, bo začasno spremenjen dostop do potniškega terminala in ostalih spremljajočih objektov na ljubljanskem letališču. Prometna ureditev je del gradnje novega potniškega terminala, ki je v polnem teku.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Ana Roš na 18. mestu najboljših chefov v letu 2020

ana_roš
četrtek, 1. oktober 2020

Letos je razglasitev 100 najboljših chefov na svetu potekala virtualno. Ana Roš, dobitnica kar dveh Michelinovih zvezdic, je na prestižnem seznamu The Best Chef Awards 2020 zasedla 18. mesto.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije